obertauern
Lees verder >

Obertauern is misschien wel het populairste gebied in Oostenrijk onder de Nederlanders. Sneeuwzeker, overzichtelijk, prachtige natuur en übergezellig!

De plek om te vliegen met de luchtballon! Ga jij dit jaar ook?

Zell am See - Kaprun
Lees verder >

Wellicht de mooiste wintersportdorpen van Oostenrijk. Zell am See en Kaprun prachtig door de bossen en met de gletsjer Kitzsteinhorn als buurman altijd sneeuwzeker.

Gezelligheid troef in dit leuke skioord. Of je nu gaat met vrienden of jouw gezin!

Région Dents du Midi
Lees verder >

Haute Routes des Familles: zo heette de Portes du Soleil in het begin. Je kunt er eindeloos rond skiën verdeeld over Frankrijk en Zwitserland. Vele honderden kilometers piste staan tot je beschikking!

Région Dents du Midi
Lees verder >

Prachtige sneeuwzekere Zwitserse dorpen binnen het grote skigebied Les Portes du Soleil: Champéry, Val d'Illiez, Champoussin, Les Crosets, Morgins.

LOSER ALTAUSSEE
Lees verder >

Een sneeuwgarantie van december tot en met het voorjaar?

ZELL am see - kaprun
Lees verder >

Het paradijs bestaat. Een meer, meerdere skigebieden en een gletsjer en alles op steenworp afstand van elkaar. Een droom!

op 994 km van Utrecht vind je deze parel van een skigebied voor jong en oud.

Innsbruck
Lees verder >

Skiën en snowboarden rondom de hoofdstad van de Alpen. Met de kids of met jouw vrienden! Pret voor iedereen!

Wandelen, langlaufen, biathlon, het kan allemaal in Filzmoos. Eindeloze mogelijkheden.

Innsbruck Nordkette
Lees verder >

Het leukste en ruigste piepkleine skigebied van de Alpen.

Nederland vannacht de eerste nachtvorst op meethoogte 1,5 meter?

check ook eens

5 Reacties

 1. carl schreef:

  Wat mij opvalt Hajo, is dat het noordpoolijs serieus aan het groeien is. Of heb ik het mis met de grafiek rechts. Want pijltje gaat bijna loodrecht naar beneden.

  • Hajo schreef:

   Dat is niet het noordpoolijs. Dat is de temperatuur gemiddeld boven 80NB. Ja en die duikelt in de herfst omlaag. En ja het zeeijs groeit natuurlijk altijd als kool in de herfst. Het is ook echt fuzz om niks. Het is eb en vloed en men maakt zich druk over ietsje meer en minder…..

 2. Leo schreef:

  Mooi bericht! Hoewel ik het nog steeds niet uitsluit -tegen de ochtend volgt vaak nog een scherpe dip- verwacht ik het nu ook niet meer. De temperaturen lopen actueel weer wat op! Ook in de gebieden waar het (nog) niet mistig is of zelfs het dauwpunt nog niet bereikt is (wat in het grootste gedeelte van het land trouwens wel al aan het begin van de avond was). Op zich hoeft dat ook geen belemmerende factor te zijn; slechts een tijdelijke rem. Ook in mist kan het vaak verder afkoelen. Maar kennelijk zien we een parameter over het hoofd. Misschien wel juist het wegvallen van de wind. De vochtige en warme ondergrond dampt wellicht uit to (relatief) grote hoogte? Op -5 cm is de temperatuur nog zo’n +11 graden! Iets anders kan ik niet ontdekken. Wie wel???

 3. Hajo schreef:

  Voor Wijk aan Zee is het nog niet verkeken! Daar nu 3,8 op meethoogte en 1,2 op 10cm. En nog helemaal helder… Morgen vroeg meteen kijken. Nu maffen…

 4. Leo schreef:


  Ook elders loopt de temperatuur aanzienlijk op, uitgezonderd een strook van pak m beet Wijk aan Zee via Zuid-Holland naar West-Brabant. E.e.a. laat zich niet verklaren door mist, bewolking of duidelijke wind (richting en kracht)- en temperatuur-sprongen (in de hogere luchtlagen). Zeg het maar 😉

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.