Die Tauplitz
Lees verder >

Een vakantie bestemming met veel rust. Wandelwegen door schitterende bloemenweiden vol met, fietsroutes en uitdagende trails voor mountainbikers.

Wandelen, fietsen, uitrusten aan een prachtig hutje en genieten van het uitzicht!

Montafon, een droom zowel in de zomer als winter.

LOSER ALTAUSSEE
Lees verder >

Een sneeuwgarantie van december tot en met het voorjaar?

Nederland ontsnapte aan onweer-chaos en hoe is het weer in Europa ?

check ook eens

25 Reacties

 1. Siem schreef:

  Na zaterdag, nog zover weg, voor het zelfde geld blijft het zomer, verschillende modellen zijn er nog niet uit.

  En dat het voor sommigen tegenviel qua onweders, kun jij niks aandoen, dat heb je met zulk soort buien.

  Groet

 2. Siem schreef:

  Hittegolf teneinde ?, we maken nog een kansje vandaag dat het nog 25c wordt te de Bilt

 3. Daniel schreef:

  De controlerun lijkt zelfs weer onder het gemiddelde te zakken 🙁
  Hopen dat er nog eens een paar weken een mooie scandi-hoog komt.

 4. Medio deze week ga ik richting Duitsland, regio Muhlhausen. Moet ik mij nu zorgen maken over eventuele zware onweders met hagelstenen of zal het allemaal nogal best meevallen ginds ?
  Hier nog steeds geen druppel regen gehad, temperatuur is flink gedaald, ook binnenshuis en dat maakt het slapen toch ietwat aangenamer.
  Straks maar eens kijken hoe de natuur omgaat met deze kleine weersverandering. 🙂

  • Jeroen Elferink schreef:

   In regio Muhlhausen is het weer vanaf woensdag vergelijkbaar met het Nederlandse weerbeeld. Echter wel hogere temperaturen. Na morgen hoef je je iig geen zorgen te maken over onweersbuien. Onweersbuien zullen waarschijnlijk in die regio uitblijven tot midden volgende week

 5. Tijs schreef:

  Beste Jeroen,

  Je hebt het over temperaturen die normaal zijn voor de tijd van het jaar. Ik vind dat altijd zo ongelukkig uitgedrukt. Extreme temperaturen zijn toch ook normaal? Ik zou het dan eerder over temperaturen hebben die dicht(er) bij de gemiddelde temperatuur voor de tijd van het jaar ligt. Juist op deze site wordt altijd benadrukt dat extremen niets bijzonders zijn en dat die er gewoon bij horen.

  • Mark (Breda) schreef:

   Zo kun je natuurlijk altijd op zoek gaan naar iets om te zeuren. Sorry dat ik het zeg.
   Ga je ook naar NOS, RTL etc. mailen dat de weermannen en vrouwen op tv het woord ‘normaal’ in de mond nemen?

  • Leo schreef:

   Hoewel we allemaal -en vooral de wat minder ingewijden- goed begrijpen wat er met “normaal” bedoeld wordt, ben ik het hier helemaal mee eens Tijs. Op zich is het niet fout de term gebruiken omdat iedereen het doet en het dus herkenbaar is. Ik vind het echter fijner om over een (al dan niet) afwijking van het langjarig gemiddelde (periode van 30 jaar; thans 1981-2010) te spreken. Statistisch gezien bestaat de “normaal” niet; die is -voor een belangrijk deel- opgebouwd uit de extremen naar boven en beneden. En in feite vangt ook dat zelfs niet alles af. Nóg beter zou het misschien zijn te spreken over de mediaan; dat wat het meeste voorkomt. Maar dan wordt het ook weer ingewikkeld. Die gegevens heb ik niet paraat en waarschijnlijk is het weer daar te chaotisch voor en de spreiding derhalve te groot. Daarom kies ik bij boorkeur toch voor dat langjarig gemiddelde.

  • Jeroen Elferink schreef:

   Beste Tijs,

   Ik snap heus wat je bedoelt. Toch ben ik het niet met je eens. Ik vind het woord ´normaal´ veel beter passen als het gaat om de omschrijving voor volgende week, dan een lange omslachtige zin wat op precies het zelfde neerkomt. Ik neem aan dat als ik ´normaal voor de tijd van het jaar´ zeg, 95 % wel slim genoeg is op deze site, om te bedenken dat dat voor Juli vaak temperaturen tussen de 20 en 24 graden zijn. Sta volledig open voor kritiek, maar ik blijven deze keer bij mijn eigen woordkeuze 😉 .

   • Leo schreef:

    Bedoelde ik ook wel hoor Jeroen: het is een keuze die je maakt voor wat het beste bij het hele verhaal -en bij de schrijver- past 🙂 Mooi bericht trouwens!

 6. Mark (breda) schreef:

  Doet hij ‘normaal’ nooit. 🙂

 7. Leo schreef:

  Nu we het er toch over hebben. De aanval in de reacties op Jill Peeters was wel heel erg op de vrouw gespeeld, te fel en deels onwaar, maar er zat wel een kern van waarheid in volgens mij.
  Het KNMI baseert zich in dit artikel op dezelfde gegevens en heeft dezelfde strekking..

  Dit kaartje in het artikel is wel heel erg fout; zeker met het bovenstaande verhaal in de reacties in ogenschouw genomen. Hoewel niet letterlijk zo omschreven wordt de suggestie gewekt dat deze enorme (..) afwijking het bewijs is van het vaker voorkomen van hittegolven met deze omvang. Hoewel de hitte niet eens extreem was (lees deze nog even 😉 http://janvissersweer.nl/weerpraatje-actueel ) wordt de warmste periode (over nb 3 dagen) sinds 2006 (1 op 10 jaar 😉 ) uitgezet tegen het langjarig gemiddelde. Zo komen we altijd wel aan fleurige kaartjes.. Opmerkelijk is overigens dat verdere bronvermelding en de rubriek “verder lezen” ontbreekt. NB voor de zekerheid wordt nog aangehaald: “In grote steden speelt het Urban Heat effect wel een rol, maar voor de maximum temperatuur overdag is die rol betrekkelijk klein”. Het toeval wil dat de Meteo-groep daar vorige week dinsdag een mooi artikel over schreef:
  http://www.weer.nl/nieuws/detail/2015-06-30-extreme-hitte-in-de-stad/
  Hoe beperkt dat effect is valt daarmee best wel ter discussie te stellen 😉

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.