Ja en weer kan ik zonder overdrijving herhalen dat de Nordkette in Innsbruck mijn favoriete skigebied is in heel de Alpen. Intussen is een jaarlijks dagje Nordkette met Michel een vast gegeven voor me geworden en hoewel nul komma nul verse poeder dit jaar was het weer een topdag. En dit jaar voor het eerst met een Insta360 camera erbij.

Het panorama op de Seegrube op 1800m is zo mooi dat gewoon lekker luieren in een zonnestoel er gewoon bij hoort. Waarom zou je je gaan uitsloven op de pistes als je dit kunt hebben? Nu ja, met die nieuwe Insta360 op zak gingen we ons toch maar even uitsloven om te beginnen door een van de vele offpiste steile couloirs onder het Hafelekar (2100).

Echt leuk toch die camera? En veel zorgelozer te bedienen dan een GoPro. Achteraf thuis kies je per fragment de blikrichting nadat de camera gewoon alles in alle richtingen 360 gefilmd heeft.

Dat doen we dus ook even op de piste. Ook lekker steil allemaal. Ja er is ook een beginnersweide en een blauwe piste. Die laatste heeft dan wel een echt gaaf funpark met big jumps….

En de jongens en meiden die die jumps doen weten ook dat je rond de Seegrube gewoon mag chillen. Wat je soms in een groot skigebied nog wel eens voelt…. dat alles opgefokt is… zowel op de piste als bij de après-ski ….. dat is hier net omgekeerd. Alles chill. Er is een restaurant en een sneeuwbar … en tuurlijk drink je graag een borrel…

… maar er is geen gebral. Eerder een goed gesprek. Zo raakten we die dag in gesprek met een dame die beneden rond de Hungerburg woont. Daar heb je hele mooie villa’s met fantastische terrassen boven de stad. Zij tipte ons dat de GESLOTEN dalafdaling nog wel te skiën was. Dat gingen wij dus doen na die borrel die ook wel een beetje hielp voor de soepele draaiingen vanuit de heup op een soort van korstige verrijste bobbaan met gevaarlijk uitstekende stenen, waar die dalafdaling nog het meeste op leek.

Boven op het Hafelekar en rond de Seegrube altijd ook even flirten met de Alpenkauwtjes die graag een frietje meepikken.

En bij de Seegrube had een paraglider de mazzel dat hij wat hulp kreeg bij de keuze van zijn startplek en het even weghouden van skiërs en snowboarders. Hij start onderaan het funpark recht de zwarte piste af omdat er offpiste geen beginnen aan was die dag.

Al met al giga mega fantastisch weer in 2023. Laat in de reacties eens weten of er mensen zijn die er in 2024 bij zouden willen zijn. Het helpt als je een beetje kunt skiën of boarden.

Categorieën: Bestemmingen

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

1 reactie

Michel · 7 maart 2023 op 13:15

Gaaf die filmpjes en op naar volgend jaar. Ik ben ook gek op de nordkette!

Gesloten voor reacties.