Ja en weer kan ik zonder overdrijving herhalen dat de Nordkette in Innsbruck mijn favoriete skigebied is in heel de Alpen. Intussen is een jaarlijks dagje Nordkette met Michel een vast gegeven voor me geworden en hoewel nul komma nul verse poeder dit jaar was het weer een topdag. En dit jaar voor het eerst met een Insta360 camera erbij.

Het panorama op de Seegrube op 1800m is zo mooi dat gewoon lekker luieren in een zonnestoel er gewoon bij hoort. Waarom zou je je gaan uitsloven op de pistes als je dit kunt hebben? Nu ja, met die nieuwe Insta360 op zak gingen we ons toch maar even uitsloven om te beginnen door een van de vele offpiste steile couloirs onder het Hafelekar (2100).

Echt leuk toch die camera? En veel zorgelozer te bedienen dan een GoPro. Achteraf thuis kies je per fragment de blikrichting nadat de camera gewoon alles in alle richtingen 360 gefilmd heeft.

Dat doen we dus ook even op de piste. Ook lekker steil allemaal. Ja er is ook een beginnersweide en een blauwe piste. Die laatste heeft dan wel een echt gaaf funpark met big jumps….

En de jongens en meiden die die jumps doen weten ook dat je rond de Seegrube gewoon mag chillen. Wat je soms in een groot skigebied nog wel eens voelt…. dat alles opgefokt is… zowel op de piste als bij de après-ski ….. dat is hier net omgekeerd. Alles chill. Er is een restaurant en een sneeuwbar … en tuurlijk drink je graag een borrel…

… maar er is geen gebral. Eerder een goed gesprek. Zo raakten we die dag in gesprek met een dame die beneden rond de Hungerburg woont. Daar heb je hele mooie villa’s met fantastische terrassen boven de stad. Zij tipte ons dat de GESLOTEN dalafdaling nog wel te skiën was. Dat gingen wij dus doen na die borrel die ook wel een beetje hielp voor de soepele draaiingen vanuit de heup op een soort van korstige verrijste bobbaan met gevaarlijk uitstekende stenen, waar die dalafdaling nog het meeste op leek.

Boven op het Hafelekar en rond de Seegrube altijd ook even flirten met de Alpenkauwtjes die graag een frietje meepikken.

En bij de Seegrube had een paraglider de mazzel dat hij wat hulp kreeg bij de keuze van zijn startplek en het even weghouden van skiërs en snowboarders. Hij start onderaan het funpark recht de zwarte piste af omdat er offpiste geen beginnen aan was die dag.

Al met al giga mega fantastisch weer in 2023. Laat in de reacties eens weten of er mensen zijn die er in 2024 bij zouden willen zijn. Het helpt als je een beetje kunt skiën of boarden.

Categorieën: Bestemmingen

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

1 reactie

Michel · 7 maart 2023 op 13:15

Gaaf die filmpjes en op naar volgend jaar. Ik ben ook gek op de nordkette!

Gesloten voor reacties.