naturbahn rodelweltcup in Kühtai

Op 1 en 2 december kan je in het mooie Kühtai terecht voor het wereldkampioenschap rodelen op natuurijs. Zowel vrouwen, mannen als junioren komen hier strijden voor de eerste plaats! Verwacht je aan een spectaculair event waar alles draait om snelheid en techniek! 

Naturbahn rodelweltcup in Kühtai

Rodelen, het is fijn om te proberen, maar wil je echt onder de indruk zijn van techniek en snelheid, dan is dit weltcupevent iets voor jou. Het Naturbahn rodelweltcupevent vindt plaats op natuurijs, dit zal je tijdens Olympische sporten nooit zien. Bij de Olympische winterspelen worden de rodelbanen altijd kunstmatig aangelegd.

Daarnaast zie je ook aan de deelnemers van dit event dat ze de correcte techniek hebben. Zo is het verboden om met jouw handen of voeten het ijs te raken. Op de foto boven het artikel zal je zien dat dit millimeter werk is. De kunst is om zo veel mogelijk achterover te leunen, hiermee wil de deelnemer de luchtweerstand beperken.

Hieronder zie je nog een promofilmpje van het event in 2015.

Op 1 december kan je in Kühtai de trainingen volgen vanaf 09H00 op zondag 2 december is het tijd voor de wedstrijden. Leuk weetje net zoals bij de bobslee is er ook een dubbelzitter-versie.

Je kan hier zelf ook rodelen op natuurijs, tegen de snelheid die je zelf wil bepalen ;). Je vindt deze rodelbaan naast de DreiSeenbahn. Geniet van deze gratis activiteit na een dagje skiën in dit prachtig gebied. De rodelbahn hier is ’s nachts verlicht en ongeveer 1,9 km. Je kan sleetjes huren in het Graf Ferdinand Haus achter de rodelbaan. Voor meer informatie over dit leuke gebied klik je even hier. 

Ik en Dennis ontdekten deze leuke plek vorig wintersportseizoen. Je kan onze ervaringen nog even nalezen in deze blog. Wij waren alvast overtuigt van dit gezellig gebied als de ideale locatie voor een shortski!


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!