Nog in de ban van het onweer in de Lage Landen en Jorne’s mooie research artikel daarover weet ik vandaag niet zo goed wat te schrijven. Daarom maar even een kiekje van de natte droom van elke paraglider: landen in je achtertuin. Dat heb ik nu twee keer gedaan op Penningberg Paradise, zoals ik mijn nieuwe Heimat noem. Ik ben echt flink aan het oefenen nu op weg naar het toelatingsexamen voor de tandemopleiding.

Aangezien ik over 5 minuten in de auto stap naar Nederland toch nog een blik op het weer in oost west thuis best. grotendeels droog en een nieuwe aanloop naar de dertig begin juni. Mogelijk met een afsluitend knalonweer. We gaan het zien. Ik sta vanaf zondag ruim een week op boerderijcamping Rodenburghoeve en maak het weer dan zo direct mogelijk mee. Mocht iemand in de buurt zijn: geef een seintje voor een bakkie koffie.

Over die camping in de Zaanstreek moet zojuist trouwens een onweer zijn getrokken. En toch onweer over het IJsselmeer? Jorne kom er maar in!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

2 reacties

Gesloten voor reacties.