Nog in de ban van het onweer in de Lage Landen en Jorne’s mooie research artikel daarover weet ik vandaag niet zo goed wat te schrijven. Daarom maar even een kiekje van de natte droom van elke paraglider: landen in je achtertuin. Dat heb ik nu twee keer gedaan op Penningberg Paradise, zoals ik mijn nieuwe Heimat noem. Ik ben echt flink aan het oefenen nu op weg naar het toelatingsexamen voor de tandemopleiding.

Aangezien ik over 5 minuten in de auto stap naar Nederland toch nog een blik op het weer in oost west thuis best. grotendeels droog en een nieuwe aanloop naar de dertig begin juni. Mogelijk met een afsluitend knalonweer. We gaan het zien. Ik sta vanaf zondag ruim een week op boerderijcamping Rodenburghoeve en maak het weer dan zo direct mogelijk mee. Mocht iemand in de buurt zijn: geef een seintje voor een bakkie koffie.

Over die camping in de Zaanstreek moet zojuist trouwens een onweer zijn getrokken. En toch onweer over het IJsselmeer? Jorne kom er maar in!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

2 reacties

Gesloten voor reacties.