Met veel plezier schrijf ik altijd mijn weerberichten maar hoe breng je nu slecht weer op een leuke manier over naar de lezers? Dat blijft een goede vraag. Vandaag is zo’n dag. Vanuit het zuiden trekt een groot regengebied over het land. Alleen in het noordoosten en oosten is het nog even droog maar kunnen later pittige buien met mogelijk onweer binnen drijven vanuit Duitsland.

Goed te zien zijn de temperatuurtegenstellingen op het moment van schrijven. Het oosten in wat warmere lucht en het westen in de koelere lucht en op de scheiding valt er dus van tijd tot tijd regen en daar zijn we helaas voorlopig nog niet van af. De luchtdrukverdeling wijzigt de komende dagen niet zo veel. De boel zit eigenlijk een beetje op slot met warmte in het oosten en noordoosten en relatief koel weer in delen van west maar ook zuid Europa.

Het kan toch niet alleen maar kommer en kwel zijn? Natuurlijk niet! Ik ga nu de lichtpuntjes laten zien. Morgen wordt het wat beter weer. Wat ik zeker weet is dat de regen beperkt zal blijven tot een enkele bui en waarschijnlijk komt de zon ook nog af en toe tevoorschijn. De middagtemperatuur komt uit tussen 13 en 18 graden. De hoogste waarde weer in het noordoosten.

Dan weer even wat minder goed nieuws want in de loop van vrijdagavond tot en met zaterdagmiddag gaat het weer regenen en niet zo zuinig ook. Er kan plaatselijk meer dan 20 mm regen vallen, ik mag dan zeker wel spreken over een waterbommetje. Als we al de totale neerslaghoeveelheden dan gaan optellen van deze week dan mag ik wel zeggen dat het neerslagtekort is weggewerkt. Is dat ook goed nieuws? Eigenlijk wel.
Daarna breken de Pinksterdagen aan. Veel mensen zijn vrij en willen er weer lekker op uit trekken of heerlijk buiten vertoeven. Wat hebben de weergoden voor ons in petto? Nog steeds liggen de weerkaarten gecompliceerd om een betrouwbare verwachting te maken. Kleine verschuivingen kunnen grote gevolgen hebben. Toch denk ik er voor zondag, 1e Pinksterdag wel uit te zijn.

Bovenstaande afbeelding laat dan eindelijk de 20 graden zien voor Nederland. Het is droog met vooral in het midden en noorden regelmatig de zon erbij. In het zuiden zien we wat meer bewolking afkomstig van een regenstoring die boven onze zuiderburen ligt. Allemaal een beetje meeduimen dat we toch die mooie dag kunnen pakken in Nederland. Morgen gaan we kijken voor het weer voor 2e Pinksterdag. Verder vooruitkijken is zoals ik al vertelde gewoon lastig. Willen jullie het toch weten? Er wordt helaas op dit moment regen berekend.

[dc_slider slider=”15945″ captions=”true”]
Kijken we nog even naar de pluimen van het Europese model dan vallen de 2 grote neerslagpieken op voor vandaag en zaterdag. Met een beetje geluk zou het dan precies met Pinksteren wat droger kunnen zijn. 2e Pinksterdag wordt nog spannend wat regen betreft. Alleen ben ik er een beetje huiverig voor. Daarna zien we weer een dalende trend maar ik ga positief eindigen want kijk eens wat die blauwe lijn gaat doen eind mei! Komt die lang verwachte zomer dan eindelijk? Ik heb er wel een goed gevoel over!


In ST Johann in Tirol (Oostenrijk) zitten ze nu lekker op het terras bij 22 graden. Wil ik ook.


Arjan Ehlert

Arjan Ehlert, 35 jaar, reageerde veelvuldig op de wintersportsite van Hajo en is enorm weerfan. Vanaf zijn 6e levensjaar al geïnspireerd door het weer. Zijn enthousiasme is Hajo ook opgevallen. Hier regelmatig te zien op de site en schrijft af en toe een blog over het weer en de wintersportgebieden. Ik heb enige ski-ervaring en naast het weer als hobby komt wintersport op nummer 2.

21 reacties

Gesloten voor reacties.