Die Tauplitz
Lees verder >

Een vakantie bestemming met veel rust. Wandelwegen door schitterende bloemenweiden vol met, fietsroutes en uitdagende trails voor mountainbikers.

Obertauern
Lees verder >

Wandelen, fietsen, klimmen,... het kan hier allemaal.

Zell am see kaprun
Lees verder >

Waterpret, wandelen, fietsen of wintersport op de gletscher? Kiezen jullie maar.

Innsbruck
Lees verder >

Een bruisende stad met tal van mogelijkheden! Zoals klimmen, wandelen, fietsen of lekker eten.

Nachtvorst in Nederland en zondvloed zuidkant Alpen

check ook eens

157 Reacties

 1. Hans schreef:

  Oeioeioei…bizar… wat een accumulatie aan de zuidkant. Nog veel meer dan hetgeen ik gisteren zag en hier plaatste. Maar wel lekker hoor al die Genuatiefs 🙂 🙂 🙂

  Even een adempauze in de Dolo’s…..

 2. Vincent schreef:

  Ik zit vanaf maandag 18 in Obergurgl. Is de kans dat het koude weertype met regelmatig sneeuw aanhoudt groot?

  • Jorne schreef:

   In mijn bericht van gister acht ik die lans wel het meest aanwezig. Het huidige patroon kan wel even aanhouden, dat is goed nieuws voor obergurgl

 3. joke,riederalp schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/11/1573391536.jpeg[/img]
  Een schitterende stranddag vandaag!(noordwijk aan zee)

 4. Mark (Breda) schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/11/1573392368.jpeg[/img]

  Deze beer is ook wakker! Net zoals de weermannen. Die zijn ook ontwaakt. Zag dat Hans ook al wakkere beren had gespot! 😉

 5. Marcel van der Graaf schreef:

  https://www.dolomitisuperski.com/en/Experience/Ski-areas/Alta-Badia/Webcam

  Geweldig gebied.
  Nu nog een mooie dag daar, wat een pracht platen zeg

 6. Joep schreef:

  Dat doet wepowder wat discreter dan Hajo. ‘Het moge duidelijk zijn dat er iets goed mis ging. Later deze week zullen we de analyse van experts met jullie delen. Tot die tijd willen we je vragen om met gepaste terughoudendheid te reageren en als het kan je oordeel voor je te houden. Hun liefde voor de bergen heeft ons veel moois gebracht en tot dromen aangezet. Laten we de mooie gedachten en hun avonturen koesteren, het gebeurde later analyseren en van daar uit reflecteren op onze eigen daden.’

  Link: https://wepowder.com/nl/forum/topic/270104

 7. Leo schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/11/1573413806.png[/img]
  Fraaie kaart uit de EC 12 met de sneeuw die volgens deze run de komende 72 uur gaat vallen 🙂
  Enkele details: de Oostenrijkse zuidkant plaatselijk bijna een meter, het zuidoosten van Groenland lokaal > 2 meter (!), en ook de lage landen 1 tot 2 cm; dat zelfs als sneeuwdek wordt berekend. Dat laatste zou woensdagochtend kunnen gebeuren maar is erg enthousiast m.i. met niet al te lage bovenluchttemperaturen, nog relatief warm zeewater en i.i.g. lucht- én bodemtemperaturen ruim boven nul. Maar wie weet de eerste natte flatsen!

 8. Remko schreef:

  En ja hoor, de temperatuur al weer onder nul. Actuele zeewater temperatuur rond 10. Koelt lekker af en dat is mooi. Echt opwarmen is er niet meer bij en kijk je naar de 14 daagse kan het alleen maar mooier worden. Oostzee bevriest nu al en het blijft daar op brede schaal vriezen zeker als de aangekondigde sneeuw gaat vallen. En dan hoeft de stroming maar iets te veranderen dan hebben wij zelfs een november wintertje. Woensdag maar even afwachten.

 9. Erwin Heeres schreef:

  Hajo, waarom ga je alweer speculeren over een lawine-ongeval en lopen pochen met je eigen kennis? Wil je daar alsjeblieft mee stoppen?

  • MierenN--ker schreef:

   Ik vind het uiterst waardevolle informatie, dus wat mij betreft mee doorgaan.

  • Remko schreef:

   Wat een onzin. Hajo zegt gewoon wat de regels zijn. Voor ervaren off piste skiërs, dat waren ze, een weetje. Is niet de vinger wijzen maar al degenen die dit lezen en graag buiten de piste gaan, een wijze raad geven. Het is inderdaad afschuwelijk, maar het zijn de eerste slachtoffers in een lang seizoen. Hopen dat er toch lering wordt getrokken van mensen die er verstand van hebben. Ik schaar Hajo daar onder. En nog iets , ik ben blij dat er deels vrijwilligers zijn die de weerkaarten bespreken en ons informeren. Dat er soms randzaken worden vermeld prima. Houd je hier niet van, ga dan een andere site bezoeken en vereren met jullie “ constructieve” bijdragen.

  • Hans schreef:

   Beste Erwin Heeres, al jaren komt hier e.e.a. ter sprake over de (onnodige) mensen die omkomen bij een lawine. U bent een professional weet ik en dat waren “zij” ook. Echter dat is geen garantie om bij lawines te overleven wanneer je je buiten de piste begeeft. Dat is het ook niet als je een airbag draagt of wat meer dan ook wat je allemaal bij je hebt. De natuur geeft én de natuur neemt. Wat de oorzaak ook is. Wanneer je buiten de piste gaat loop je ALTIJD een risico!! Knoop dat ook als professional maar goed in uw oren. Er zijn nl. al vele “professionals en ervaren” skiërs/snowboarders/toerskiërs omgekomen tijdens lawines in het verleden. Dat allemaal vanwege de spannende uitdagingen. Tijdens de reportage van in dit geval Eric Kromhout geeft hij zelf aan dat “zij” op die helling daar niets te zoeken hadden, gewoonweg te gevaarlijk. Eric kennende liet hij zijn bekende uitspraak achterwege, ook op tv nl. dat men nooit buiten de piste moet gaan want dan is het “eigen schuld, dikke bult”!!
   Neemt niet weg dat het triest is, zeker voor de nabestaanden. R.I.P.

   • Erwin Heeres schreef:

    Ben het ermee eens dat er altijd risico is. Met autorijden wordt dat wel sociaal geaccepteerd. Op de piste ook. Willens en wetens zoekt “iedereen” de piste in de drukste hoogseizoensweken op. Hoeft ook niet verboden te worden, is een eigen keuze – ook niet die van mij – maar ik respecteer hem wel.

    Achteraf doen alsof je het zelf wel wist is erg makkelijk en word ik misselijk van. Er wordt hier over zoveel dingen wel supergoed geschreven, maar met dit soort ongelukken hoef je geen sensatie te maken en je ook niet te profileren, Eric ook niet.

    Fijne winter iedereen,

    Erwin

  • Breunis (Nature Trail) schreef:

   De natuur is hard. De bergen zijn hard.
   Je moet altijd een risico-afweging maken. Wat voor mij goed werkt: zet je smartphone uit, wees je bewust van je omgeving, doe alsof niemand je kan helpen.

   Natuurlijk hoop ik dat alle adviezen van Hajo en anderen veel levens in de sneeuw kunnen redden.

 10. Marcel van der Graaf schreef:

  En inmiddels in Scandinavie de -30 graden gepasseerd. Volgens mij al erg vroeg in het jaar dat dit gebeurd. https://www.wetteronline.de/?pcid=pc_aktuell_local&pid=p_aktuell_local&sid=Map&gid=SN

 11. Snowfever schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/11/1573420098.jpeg[/img]

 12. Snowfever schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/11/1573420217.jpeg[/img]

 13. Snowfever schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/11/1573420276.jpeg[/img]

 14. Snowfever schreef:

  Het zijn geen mooie kwaliteit foto’s omdat ze mijn smartphone zijn gemaakt. Maar ik heb vandaag echt genoten van het mooie weer. Ik heb echt goede hoop dat dit een mooie opmaat is van de winter 2019/2020!

 15. Marcel van der Graaf schreef:

  Wat een bizarre hoeveelheden neerslag wordt er verwacht in Noord Italie.
  Bijvoorbeeld Alleghe in de Dolomieten ( skigebied vlag bij de Marmolada )
  meer dan 300mm tot 20 november.
  https://www.ventusky.com/?p=46.52;11.77;8&l=rain-ac&t=20191120/0000

  • Aart schreef:

   Sodeju, niet alleen Noord-Italië. De laars als geheel, Corsica, Sardinië, Sicilië en de Adriatische kust spoelen weg!

   [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/11/1573422294.jpeg[/img]

  • Aart schreef:

   Op WXCHARTS wordt een maximum neerslaghoeveelheid van 373 mm aangegeven in het neerslaggebied. Dat wordt dweilen.
   [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/11/1573422858.jpeg[/img]

 16. Snowfever schreef:

  Thanx! Ik hoop deze winter mooie plaatjes te kunnen schieten in Nederland. Let it snow…..en ja, daar hebben ze in de Alpen niets over te klagen.

 17. Ab schreef:

  GFS 00z run komt met interessante ontwikkeling vanaf 144h vooruit. Want dan ontstaat er een hoogje boven de UK dat zich uitbreid naar het noorden toe. En zo de depressie trein vanuit het westen naar het zuiden drukt. Met dan vanaf 168h vooruit stroming draaiend naar het noordoosten toe en aanvoer koudere bovenluchten tot -8gr op 1500 meter hoogte. En aan de grond dan meest iets boven nul en nacht lichte vorst. Dit is t/m 240h vooruit. De rest is ver weg en onbetrouwbaar. Maar leuk om te volgen zo de kaarten 😉
  Tot laters winter vrienden

  • Asten (Harmelen) schreef:

   @Ab
   Spannend inderdaad. Wat wel opvallend is dat in de hogere luchtlagen (ik heb het nu even over de Alpen) er geleidelijk aan warmere lucht lijkt binnen te stromen. Dit zeker tegen het eind van deze week en een deel van volgende week. Daarna zou de koudere lucht dan weer tegen de Alpen aan klappen met nieuwe sneeuwfronten en een sterk dalende vorstgrens..

  • Roland Bodegraven schreef:

   Leuk stukje 🙂

   • Hjs schreef:

    In die maand ben ik nog in dienst geweest, we gingen meteen in een bivak op de hei, kan me herinneren dat ik “wacht” moest lopen in de nachten, met flinke sneeuwbuien. Het was erg belangrijk om de kachel aan de praat te houden met de koude. 😉
    Veel details staan me trouwens niet meer bij. Te lang geleden.

  • Robin schreef:

   Toen heb ik met mijn ouders en een neef nog op de Hilversumse heide gelanglauft. Dat was waarschijnlijk rond 11 november, want dan vierden wij de verjaardag van mijn ook die in Bussum woonde; op de hoek van dat heidegebied!
   Leuk om zo weer in herinnering te krijgen.

 18. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  https://nos.nl/video/2309303-olifanten-bezwijken-aan-extreme-droogte-in-zimbabwe.html
  Bizar triest ,klimaatverandering heeft hier echt mee te maken.

  • ach, El Niño hangt ginds al tientallen jaren boven hun hoofd.
   Er is altijd wel een reden om paniek te zaaien en mensen angstig te maken.
   Ik herinner mij de jaren ’80 nog als gisteren; toen werd er massaal geld ingezameld (LiveAid van Bob Geldof, what’s in a name?) om de Afrikaanse boeren te redden van de hongerdood. https://nl.wikipedia.org/wiki/Live_Aid
   Volgens mij had Geldof zijn naam niet gestolen en is hij er zelf alleen maar een pak rijker van geworden.
   En als de honger gestild is dan gaan ze lekker oorlogje voeren en mekaar te lijf met machetes en dergelijke…

 19. Zo, wat een rot weer vandaag. regen en niks te warm wat het koudegevoel nog eens versterkt.
  Gisteren was het veel leuker; zonnetje erbij en lekker frisjes. Auto gewassen en ritje gemaakt voor ie weer op stal gaat voor een poos. Hopelijk gaan we komende dagen opnieuw de zon zien en blijft het lekker fris. 🙂
  Fijn weekend iedereen.

 20. Iets zegt me dat jullie Nederlanders binnenkort een nieuwe taks/belasting mogen verwachten:
  https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/4916791/strooizout-strooien-gladheid-pfas-zoutbank-onderzoek-geen

  En het zout op mijn patatten, is dat ook schadelijk voor het milieu en draagt het ook toe bij aan de opwarming van de aarde? #waargaanwenaartoe

 21. Hans schreef:

  NL is dat al lange tijd vind ik op divers terrein maar dat is een andere discussie. Vwb evt. PFAS o.d. in strooizout: sowieso slecht voor milieu etc. dus laten ze maar stoppen met strooien. Kunnen we weer genieten van besneeuwde straten en wegen 😉 #hetperfecteplaatje

  • Geert schreef:

   Zo is dat…helemaal met je eens!

  • Perfecte plaatje sowieso maar helaas geen realistisch plaatje anno 2019. Hoeveel geld zou het ons kosten mocht het ooit zover komen dat men effectief niet meer strooit wanneer er gladheid plaatsvind? Zowat zo als alle verkeer zou stilvallen met als gevolg dat winkels niet tijdig bevoorraad worden, jouw pakketje vanuit China een week vertraging oploopt, bejaarden niet het huis uit kunnen etc.
   Toegegeven, het mag zeer zeker minder want hier strooit men bv. zelfs bospaden wanneer het heeft gesneeuwd. Nergens voor nodig natuurlijk maar ze scheppen toch zo graag op met hun zoutvoorraad.

 22. Wessel schreef:

  Severe weather heeft opnieuw een artikel geplaatst over (nu al) verzwakkende polar vortex. Leuk om te lezen en zou de kansen kunnen vergroten op winterweer in Europa. Morgenavond hier in München iig de eerste vlokken en met een beetje geluk het eerste laagje (5cm).

 23. Marcel van der Graaf schreef:

  wat een enorme hoeveelheden neerslag worden er voor Noord Italie en Zuid Oostenrijk verwacht. Dit gaat problemen opleveren. Wel een mooie basis voor een lang skiseizoen.
  https://www.ventusky.com/?p=46.46;12.11;8&l=rain-ac&t=20191121/0000

 24. Hans schreef:

  Leo meldde het eergisteren al…. “Sorry voor mijn gespam maar deze moet nog een keer
  Nikkaluokta (wie kent het niet – volgens Wikipedia 10 inwoners – zo’n 50 km ten westen van Kiruna) Tact -30.9 graden..!”
  Vandaag weer een tikkeltje kouder:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/11/1573494101.jpeg[/img]

 25. Vincent schreef:

  Sneeuwverwachting voor Obergurgl alleen al tot vrijdag: 185cm!! Één keer raden wie daar vanaf maandag zit. Yes, me:D Benieuwd of het zonnetje vanaf dan gaat doorbreken.

 26. Frank Deboosere (u weet wel, onze nationale weerman en klimaatgoeroe #1) had het tijdens zijn weerpraatje over mogelijk kans op smeltende sneeuw in Vlaanderen later deze week.
  Hij sloeg bijna groen uit en zijn immer brede grijns was ver te zoeken. Het warmt immers niet op en dat is precies waarvoor hij staat.
  Ook wanneer hij vermelde dat we normaal recht hebben op 11°C maar slechts 7°C hebben als dagtemperatuur kon op niet al teveel enthousiasme rekenen.

  • Erik schreef:

   Wat een vreemde en niet samenhangende verhalen plaats jij de laatste tijd Kirsten, dat nonestop getrapt en geschop tegen mensen gaat echt die discussie omtrent klimaat niet helpen. Ook de fun om deze site te volgen is tot een dieptepunt gedaald. Echt jammer het was altijd respectvol en correct maar dat is de laatste tijd compleet weg.

   • Vreemd voor jou, normaal voor mij. Ieder zijn/haar ding. Lees je het niet graag ontwijk het dan en reageer er niet op. Recent plaatste ik een aantal fijne zaken: reacties 0,000000000000000000000000000000000000 x 1.000.000.000.000.000 😉

    Dus wanneer is het goed voor je medemensen? Blijkbaar nooit, ben inmiddels 49 en heb het allang afgeleerd om voor andere mensen goed te willen doen.
    Helpt toch niet, ze weten en kennen immers altijd alles beter.

    • Jeroen schreef:

     Maar hetzelfde geldt toch ook voor jezelf @Kirsten?
     blijkbaar lees en hoor je steeds verhalen van o.a. een Belgische weerman waar je het niet mee eens bent, en waar je je op zijn zachtst gezegd wat druk over maakt. Ik zou zeggen volg je eigen advies, ‘kijk er niet naar en reageer er niet op’. En blijf vooral fijne zaken plaatsen ook al krijg je 0 reacties 😉

     • Harm schreef:

      Jeroen, hetzelfde geldt voor haar, maar in het kader van leven en laten leven kan ze toch gewoon posten? Het is aan ons om het te lezen of niet. Ik doe dat inmiddels niet meer. Zo maak ik mij er niet druk om en kan zij gewoon blijven posten wat ze wil. Opgelost.. 🙂

     • Harm schreef:

      Sorry Jeroen, reactie is vooral voor Erik bedoeld hierboven.. 😉

     • Eindeloze discussie, welles nietes spelletje, we zijn precies over klimaatopwarming aan het discussiëren, vind ie nou wel of niet plaats ? 😛
      Ik doe niet aan oeverloze discussies, ofwel lees je mijn bijdragen of niet, simpel als pap eten, toch ?
      Of ik mij stoor en druk maak in wat onze nationale weerman uit zijn mond wauwelt? Nou nee, ik maak mij eigenlijk om héél weinig nog druk behalve over het één ding maar dat is hier niet van toepassing.

  • Geert schreef:

   Blijf maar posten Kirsten. Ik ben het trouwens helemaal met je eens omtrent je mening rond Frank Deboosere. Het was trouwens al bizar dat hij het langjarig gemiddelde erbij nam…normaal gesproken doet hij dat enkel indien we er boven uitstijgen 😉

 27. Wessel schreef:

  Fijne avond! [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/11/1573510290.png[/img]

 28. Roland Bodegraven schreef:

  @Mark. Ik krijg een punt in de onweerscompetitie. De bliksem sloeg zojuist echt letterlijk voor de deur in. Hoorde vokgens mij eerst het geknetter van een zogeheten streamer. Zag ook blauwig licht. Direct gevolgd door Flits met onwijze knal. Intens, haren stonden omhoog vd schrik. Niet van de lading hoor 🙂

 29. Hans schreef:

  De Bilt e.o. ….. kan wel eens een (te) koude maand worden, op naar méér!

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/11/1573541704.png[/img]

  • Jorne schreef:

   Alleen op basis van m’n persoonlijke gevoelstemperatuur van de afgelopen 2 dagen zou deze maand al als “te koud” aangemerkt moeten worden

 30. Jorne schreef:

  Er zit toch weer wat aan te komen voor de zuidelijke hoofdkam… Ongekend! Meer dan 400mm lokaal volgens het GFS. Tot 3 meter sneeuw in de Alpen, dit belooft wat jemig… Ongetwijfeld ook wateroverlast in de lagere gebieden.
  @Vincent die maandag naar Obergurgl afreist, 1 van de absolute hoofdprijzen, moet ons beslist laten weten hoe de situatie daar is, als ie uberhaupt aankomt in het einde van het Otztal hahaha

 31. Breunis (Nature Trail) schreef:

  Sneeuwval van 2 meter of meer is zeker mogelijk.

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/11/1573545470.png[/img]

 32. Breunis (Nature Trail) schreef:

  Méér dan 400 mm neerslag in Noordoost-Italië is de behoorlijk extreme verwachting in de meeste weermodellen.

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/11/1573545920.png[/img]

 33. Roland Bodegraven schreef:

  Komt de Arlberg met 50cm wr toch wat bekaaid vanaf. Haha. Nee ik weet ook wel dat dat noordkant is en 50cm is een prachtig begin.

 34. Anthony schreef:

  De 2m gfs grafiek die Hans hierboven (00 uur run) geeft idd aan dat deze maand waarschijnlijk te koud zal verlopen.
  Wat we ook duidelijk zien is dat de OPER een zeer zachte variant in het ensemble is. Op 21 en 28 november zelfs een uitbijter. Als we verder wat analyses maken zien we dat er 20 tot 25 % kans is dat we in de derde decade naar wat winters weer overgaan. Dan zien we (uiteraard) niet terug in de GFS 00 OPER.

  Conclusie: De kans is zeer groot dat de GFS 06 uur die straks uitkomt fors frisser zal zijn zan de GFS 00 OPER.

  Ik zal deze voorspelling voortaan hier dagelijks proberen te doen. Een oper analyserend binnen het totale ensemble en ook op de volgende GFS OPER vooruit lopen…

 35. Remko schreef:

  Meteo consult verwacht dat de gemiddelden over november heel iets onder gemiddelde van 6.7 komen. Maar het is nog maar 12/11. Overigens hebben we bijvoorbeeld in 1921 zeer lage temperaturen beleefd volgens deze statistieken. Temperaturen boven de 10 graden en mogelijke records lijken er niet te komen. Neerslag hoeveelheden variëren nu wel enorm. Westen afgelopen 24 uur meer dan 20 mm, hier in het Oosten een paar mm.

 36. Harm schreef:

  Leuk, het seizoen is weer begonnen! Wintersport is weer geboekt, in maart weer naar de Dolomieten. Tot die tijd voorpret. De basis is (en wordt) in ieder geval gelegd voor dit seizoen boven de ca. 1500 meter.. 🙂

 37. Mooi toch, zo’n plaatjes vanuit de Arlberg regio ?

  https://strolz.panomax.com/

 38. Qlubtempo Raoul schreef:

  Precies op tijd uit mn zomerslaap.
  Hallo iedereen!

 39. Anthony schreef:

  GFS 06 OPER was net gfs 00 uur zacht. Zeker na 24-11 zelfs erg zacht tov andere andere leden. Dus in 3e decade november tovert de gfs hoofdrun nu 2 keer op een rij een erg zachte hoofdrun uit de hoge hoed.
  Meeste leden zijn echter in beide runs frisser dan de hoofdrun. Een forse kans derhalve dat de gfs 12uur kouder zal zijn in 3e decade dan zijn twee voorgangers!
  Er zit 1 hammerlid bij in deze run, dat is member 12. Die laat plaatselijk matige vorst zien in derde decade nov. 16 van de 22 members gaan op de laaste dagen in de berekening geleidelijk naar iets zachter weer. 6 leden echter niet. In volgorde van koud naar zachter zijn dat member 12,7,17,5,14,19)

 40. Hans schreef:

  Weerpatroon ĺijkt vastgeroest voor de komende 10 dagen en misschien zelfs wel de hele maand november. Geen echt winterweer in LL maar ook geen pure westcirculatie. Depressies blijven de MZ aandoen wat goed is voor sneeuw met name aan de zuidkant. Dolo’s vandaag sneeuw, later intensiverend en zakkend naar misschien wel 400 m. Morgen dan volop sneeuwval! Donderdag droog en vrijdag en zondag weer flinke sneeuwval, eerst tot ca. 600 m. later stijgend naar 1.000/1.500 m. Er is nog geen code rood/wit afgegeven maar zal ongetwijfeld volgen gezien de te verwachten hoveelheden.

 41. Skiwi schreef:

  https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2019/11/12/nederland-verlaagt-maximumsnelheid-naar-100-km-uur/

  Ze zijn daar in ‘t Noorden precies echt het Noorden kwijt, hé…

  En het geschifte is dat het effect op die stikstofuitstoot dan nog eens verwaarloosbaar is: hedendaagse auto’s gaan gewoon een versnelling lager rijden aan

  • Hjs schreef:

   Nou, ik zie anders een enorm verschil in brandstofverbruik tussen 130 of 100 als ik rijdt, wonderbaarlijk 😉

   Niet dat heel veel zal uitmaken natuurlijk, er is nog veel meer nodig. Maar er gebeurt in ieder geval iets.
   En als Belg praten over de wegen in Nederland is wel grappig, jullie hebben een wegennet daar zelfs in Afrika met hoon wordt ontvangen.

  • Hjs schreef:

   Vooral files zijn grote vervuilers. Zou dat breder trekken en stilstaan met draaiende motor noemen. Dus ook verkeerslichten etc.
   En ja verkeer is op het geheel geen grote veroorzaker, maar aangezien stikstof neerslaat niet ver van de uitstootlocatie is het wel een factor van belang.

   • Skiwi schreef:

    Kom op man(vrouw?), geloof je die onzin echt zelf?
    Mocht deze echt om het milieu zijn dan zouden elektrische auto’s wél nog 130 mogen blijven rijden en zouden ze de maximumsnelheid voor vrachtwagens ook verlagen, maar dát heb ik nergens gelezen…
    Dit gaat gaat hem gewoon om het in kas krijgen van (boete)geld.

    Soit, ‘t is hun probleem, mij zie je nooit meer in NL, jammer voor de inkomsten van de Efteling

    • Hjs schreef:

     Zijn gewoon feiten. Je bent blijkbaar totaal niet op de hoogte en te lui om ff onderzoek te doen.
     Onderscheid gaan maken tussen electrisch of niet zou kunnen, hoewel het % electrisch natuurlijk nog laag is.
     Dezelfde soort voertuigen verschillende snelheden toestaan is gewoon erg onveilig. Dus erg onpraktisch.

     Re bekeuring, gelul, tis nu juist een lappendeken van 130/120/100, vaak zeer onlogisch. Alles 100 is veel duidelijker en zou voir goedwillenden een voordeel zijn. Jakker je toch, dan klaar, bekeuringen.

     Trouwens als je veel meer trajectcontrole zou doen, weet iedereen gewoon, te hard is 100% bekeuring, daar ben ik voor.

     • Floris schreef:

      Ik ben het voor het eerst een keer met Hjs eens, 130 of 100 maakt bij mij ook verschil in verbruik. Zijn punt over dat verschillende snelheden toestaan gevaarlijk is slaat dan vervolgens nergens op. Ik kom nu ook dagelijks kleine auto’s tegen die 100 rijden en die passeer ik gewoon veilig. Ik zou me ook genaaid voelen als ik electrisch zou rijden.

 42. Hans schreef:

  T/m maandagavond alleen al nadat er 3x een Genualaag is overgetrokken 🙂

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/11/1573577093.png[/img]

 43. Asten (Harmelen) schreef:

  Toch laten de laatste (GFS)runs een langerdurende verzachting zien in de Alpen.. vermoedelijk zal een groot deel van de gevallen sneeuw onder de 1500 meter wel gaan verdwijnen de komende 14 dagen. De noordhellingen zullen, als het kwik ‘s nachts nog onder nul komt, er dan wel een stuk beter vanaf komen..

  • Anthony schreef:

   De Opers wel Asten maar het is nog lang niet beslist gezien de andere members.

   • Hans schreef:

    Gemakshalve Zell am See……. maar ‘s aankijken komende dagen naar het verdere verloop……..

    [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/11/1573580965.png[/img]

    vs

    Selva…..

    [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/11/1573581077.png[/img]

   • Asten (Harmelen) schreef:

    Ik hoop het Anthony… ik hoop het…
    Voor ons is het van belang dat er in de Zillertal Arena al vóór de kerstweek ruim voldoende sneeuw aanwezig is. In dat geval is de verbinding Gerlos – Zell een zekerheidje. Maar helaas zijn er ook jaren geweest dat deze verbinding tijdens de kerstweek nog dicht was en dat zou jammer zijn.. Dan gaat ons dagtripje vanuit Hochkrimml niet verder dan Seppi’s.. 😉

    • Martijn sonnenberg schreef:

     het is natuurlijk nog herfst, 12 november en dan al insneeuwen zou ook vroeg zijn. ik verwacht de kunstsneeuw pistes, tenzij er dikke fohn komt of extreme droogte boven 15-1600 mtr wel zullen handhaven bij ‘normale’ omstandigheden

     • Martijn sonnenberg schreef:

      ik moet mijn mond houden over fohn en warm water scenarios denk ik… De weerkaarten van vanochtend gaan voor een warme blokkade op termijn over west europa

 44. Anthony schreef:

  Bizar maar waar: De gfs 12uur oper is de derde op rij die extreem zacht is vanaf begin derde decade november. Eigenlijk wederom een uitbijter vanaf 22-11
  Ik voorspel dat we in de gfs 18uur (de pubrun) een veel kouder beeld gaan laten zien! Let vanavond laat maar eens op…

  • Hans schreef:

   Vwb dat laatste….dat zei je vanmorgen ook over de volgende run… 😉
   Toch is de 12run een tikkeltje frisser voor NL……

   [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/11/1573581868.png[/img]

   [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/11/1573581898.png[/img]

 45. Hans schreef:

  Deze heb ik lang niet meer gezien en de kleur is ook zo mooi 😉
  Zondag a.s. wederom volle bak…..

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/11/1573587150.png[/img]

 46. Roy schreef:

  Mooi de Franse Alpen (pp=prikpunt Valthorens) krijgen overmorgen ook weer wat sneeuw en zondag wordt nog spannend waar de sneeuwgrens komt te liggen. Eerst maar eens zien wat donderdag brengt! 🙂

 47. Breunis (Nature Trail) schreef:

  Weermodel ICON – 500 mm neerslag tot 19-11-2019.

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/11/1573589387.png[/img]

 48. Breunis (Nature Trail) schreef:

  Weermodel ICON – 2 à 3 meter sneeuwval tot 19-11-2019.

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/11/1573590106.png[/img]

 49. Sammie schreef:

  Beste Hayo/Team,

  Ik volg al jaren de weerberichten en snap dat er soms minder berichten zijn als het weer niet winters is. Nu valt er een echte dump en mis ik een dagelijks bericht met mooie foto’s.

  • Max schreef:

   Gelukkig zijn er de vaste reageerders die het de moeite waard maken om hier te komen. De berichten die er komen zijn vaak erg kort of zijn er niet wanneer je ze wel zou verwachten. Er zijn hier regelmatig mensen die vragen stellen aan Hajo en daar wordt totaal niet op gereageerd. De interactie en het enthousiasme is er ( nog ) niet.

 50. Hans schreef:

  Kräftiger Schneefall heute Abend und Nacht!…. dat worden mooie plaatjes morgen maar ook minder mooie want het gaat ook (nu) al problemen geven. Gestrande vrachtwagens/auto’s etc. Niet alleen de Dolomieten naar ook de Apennijnen krijgen veel regen en sneeuw…..en dan vrijdag en zondag..
  Oostenrijk krijgt ook een lekker pak sneeuw met name Karinthië.

 51. Sammie schreef:

  Die zijn ook zeker waardevol, maar verwacht van een wintersportweerman site meer updates als het sneeuwt in de alpen.

 52. Klaas O. schreef:

  Zowel de control als de hoofdrun van EC gaan in de nacht naar maandag voor (natte) sneeuw voor het oosten van NL… 🙂
  Ik heb geen idee hoe je plaatjes moet posten dus dat laat ik aan een ander over.

  • Tdpzwolle schreef:

   Ik blijf het jammer vinden dat er geen dagelijkse updates zijn van Hajo. Ik zelf reageer niet vaak, maar lees alles. Het is een prachtige weersite met veel regeerders (waar veel andere weerforas jaloers op zijn) Die moet je ook koesteren. Anders gaan mensen van zelf lopen. Dan lees ik dingen, van dat Hajo het allemaal alleen moet doen. Dat zou best, maar als je een site hebt met zoveel regeerders ben je haast verplicht om tenminste een dagelijks weerbericht te doen voor de Alpen en de lage landen. Als je die dan ook nog eens om vaste tijden doet, zoals andere sites ook doen. Dan weet iedereen wanneer die moet komen.

   @ Hajo keep up the good Work. Laat de site niet versloffen

 53. Jorne schreef:

  Zodan in Obrrgurgl tellen zomaar 60cm bij in het dal!
  Voor:
  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/11/1573627844.jpeg[/img]

 54. vanDam schreef:

  Ik zou best wel even met deze man willen ruilen 🙂
  [img]https://vcdn.bergfex.at/webcams/archive.new/downsized/7/6127/2019/11/13/6127_2019-11-13_0715_ec9845a0324cf7f1.jpg[/img]

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.