Nachtskiën in Obertauern

Iets wat al lang op mijn to-do lijstje staat, maar waar ik helaas nog niet aan toe ben gekomen is “nachtskiën”. In partnergebied Obertauern kan je je wagen aan wintersporten in het donker. Ideaal als je eens een dag niet op de pistes hebt gestaan, of voor de echte volhouders die er maar niet genoeg van krijgen. Trouwens bovenstaande foto, magisch toch? 

Nachtskiën in Obertauern

Het lijkt me zo leuk, niet alleen het skiën of snowboarden zelf maar het geheel. In het donker de liftjes in, onder de sterrenhemel. Op maandag- en donderdagavond kan je dat gevoel ervaren in dit prachtige stukje Oostenrijk. Tussen 19H00 en 22H00 kan je de Edelweissbahn gebruiken om richting 2000 meter hoogte te gaan. Deze 4 persoonstoeltjeslift brengt je naar de 1,5 kilometer lange piste onder de sterrenhemel. Een lampje op jouw hoofd is niet nodig, de piste is verlicht ;-).

Ik ben in november een paar keer buiten gaan wandelen, onder de sterrenhemel, en echt het verschil met België is zo groot. Ik raad het iedereen aan om eens omhoog te kijken in de bergen!

Het leuke aan zo’n avondje wintersporten is dat je direct al een avondactiviteit op het programma hebt staan. Zeker wanneer je op vakantie gaat met kinderen een aanrader, plus veel gezonder dan achter de tv of tablet kruipen toch! De prijs voor een avondpas komt op €14 per volwassene en €8 per kind vanaf 20h00. Ga je al vanaf 19H00 dan kost het €16/volwassene en €10/kind.

Hieronder zie je een foto van de verlichtte piste, je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je niet genoeg gaat zien in de sneeuw.

Wie van jullie heeft dit al mogen ervaren? Wie weet zie je wel een sterrenbeeld wanneer je even naar boven kijkt, wel best stilstaand, we willen hier geen ongelukken veroorzaken.

Voor meer informatie over deze leuke activiteit kan je even hier klikken.

 


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

2 reacties

Gesloten voor reacties.