Hierboven een hele mooie foto van gisteren op de Tauplitzalm. Hier is de hele serie van de amateurfotograaf op Facebook. Hier gaat morgen naar verwachting 20cm sneeuw vallen. Net als in het Oostenrijkse laagland verder naar het oosten. Het westelijk Alpengebied zit daarentegen zaterdag pas weer in de sneeuw en dat schiet zoals we weten naar de zuidkant en hoe!

Tjonge, jonge zeg. Doe maar ruig! Het ensemble voor de Dolomieten in Zuid-Tirol: 4 dagen lang sneeuw bombardement. We gaan het zeker voor Livigno en Val Gardena scherp in de gaten houden. Ook de sneeuwgrens trouwens. Je ziet het kwik op hoogte ook omhoogschieten, maar een echte Föhn naar de noordkant wordt het niet. Ook geen harde wind in de berekening. Het blijft winteren… volgens het GFS tot 24 januari.

Het goede nieuws is opnieuw dat het Europese weermodel bitter koud is tot het gaatje. In de hoofdrun een beetje advectie vanaf de Noordzee op het einde, maar voor Europa als geheel aanhoudend bitter koud!

Tja en de kersverse pluim laat zien dat die uitschieter omhoog aan het einde ook maar nep is. We gaan gewoon vriezend februari binnen! 😉

NU dan het spannende deel van dit weerbericht. Voor de situatie in de nacht op maandag zijn de modellen het wél eens. Zie hierboven een pluk sneeuw vanuit het noorden van Duitsland Groningen en Friesland binnentrekken. Dat zou dus echt roet in het eten kunnen gooien! Nu ja, het ijs is tegen die tijd wel sterk genoeg om te vegen toch? Graag waarnemingen van de route en de Friese meren in de reacties.

In Zell am See is vanavond de “Nacht der Ballone”. Hou op deze webcam van de overkant van het meer in de gaten of je iets ziet ondanks de nevelflarden.

Het wordt een lange koude nacht. Zonder mij trouwens want ik ga er vroeg mee stoppen. Voor het gemak hierboven een live kaart van de actuele temperatuur in ons kikkerlandje. Hier in Krommenie is het mistig geworden waardoor het kwik niet extreem meer kan dalen. Let dus ook op deze actuele windkaart

Bizztravel Sneeuwhoogte App Uploads
[fbphotos id=531899226844287] 
Mooi setje weer vandaag! Surf ook nog even naar Bizztravel voor mijn vandaag weer nieuw opgenomen weervideo.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

25 reacties

Gesloten voor reacties.