Hierboven een hele mooie foto van gisteren op de Tauplitzalm. Hier is de hele serie van de amateurfotograaf op Facebook. Hier gaat morgen naar verwachting 20cm sneeuw vallen. Net als in het Oostenrijkse laagland verder naar het oosten. Het westelijk Alpengebied zit daarentegen zaterdag pas weer in de sneeuw en dat schiet zoals we weten naar de zuidkant en hoe!

Tjonge, jonge zeg. Doe maar ruig! Het ensemble voor de Dolomieten in Zuid-Tirol: 4 dagen lang sneeuw bombardement. We gaan het zeker voor Livigno en Val Gardena scherp in de gaten houden. Ook de sneeuwgrens trouwens. Je ziet het kwik op hoogte ook omhoogschieten, maar een echte Föhn naar de noordkant wordt het niet. Ook geen harde wind in de berekening. Het blijft winteren… volgens het GFS tot 24 januari.

Het goede nieuws is opnieuw dat het Europese weermodel bitter koud is tot het gaatje. In de hoofdrun een beetje advectie vanaf de Noordzee op het einde, maar voor Europa als geheel aanhoudend bitter koud!

Tja en de kersverse pluim laat zien dat die uitschieter omhoog aan het einde ook maar nep is. We gaan gewoon vriezend februari binnen! 😉

NU dan het spannende deel van dit weerbericht. Voor de situatie in de nacht op maandag zijn de modellen het wél eens. Zie hierboven een pluk sneeuw vanuit het noorden van Duitsland Groningen en Friesland binnentrekken. Dat zou dus echt roet in het eten kunnen gooien! Nu ja, het ijs is tegen die tijd wel sterk genoeg om te vegen toch? Graag waarnemingen van de route en de Friese meren in de reacties.

In Zell am See is vanavond de “Nacht der Ballone”. Hou op deze webcam van de overkant van het meer in de gaten of je iets ziet ondanks de nevelflarden.

Het wordt een lange koude nacht. Zonder mij trouwens want ik ga er vroeg mee stoppen. Voor het gemak hierboven een live kaart van de actuele temperatuur in ons kikkerlandje. Hier in Krommenie is het mistig geworden waardoor het kwik niet extreem meer kan dalen. Let dus ook op deze actuele windkaart

Bizztravel Sneeuwhoogte App Uploads
[fbphotos id=531899226844287] 
Mooi setje weer vandaag! Surf ook nog even naar Bizztravel voor mijn vandaag weer nieuw opgenomen weervideo.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

25 reacties

Gesloten voor reacties.