Hoe vet is deze! De sneeuw nog op de Schmittenhöhe en het Kitzsteinhorn als decor van de skidorpen Zell am See Kaprun. Alle sneeuw buiten de geltsjer gaat er weer aan de komende dagen.

Ook hier bij mij om de hoek was de winter overal even te zien…. zoals hierboven in de Kurzer Grund van de Kelchsau. Volgende keer als er sneeuw komt ga ik eens een nachtje op de Neue Bambergerhütte bivakeren daarboven op 1700m. Daarmee had ik nu net in de sneeuw gezeten…

Groot contrast tussen de Alpen en de Lage Landen vandaag. Wij hier Kaiserwetter en jullie thuis… toen m’n dochter zaterdag met moeders naar Krommenie vertrok en de Alpen in die Hollandse regen kwamen had ik heel even zelf ook dat gevoel van “shit de vakantie is voorbij”… en pas gisteren toen ik weer de draad van mijn tandemopleiding oppakte voelde ik weer…. nee… er is niks voorbij… het leven hier in de bergen gaat verder.. waarin ik mezelf ten doel stel maximaal leuke mogelijkheden te creëren voor mijn volgers om hier samen mooie unieke avonturen (buiten de gebaande paden en de standaardopties) te beleven met hiking, biking, skiën en ook vliegen.

Jullie krijgen ook woensdag nog eens regen. Da’s lekker natuurlijk om warm en droog op kantoor te zitten dan.

Maar naar de nieuwe maand toe komt de droogte en de zon terug met eerst een herstel van de verbinding tussen Azorenhoog en Russische beer….

… en dan in beide modellen de opbouw van een heel mooi Scandihoog!

Daarmee gaan we dan weer door met het “kopiëren” van zomer 1976. Het is gewoon een evenaring. Gewoon in zijn bijzonderheid.

Ook zeer gewoon is het Arctisch zeeijs momenteel. Kruipt netjes langs de twee standaardafwijkingen naar het zomerse minimum toe. Hiermee zitten we duidelijk nog niet in een Nieuwe Kleine IJstijd… daarvoor moet het Arctisch ijs toch ook eens het 1981-2010 gemiddelde gaan doorbreken…

 Aan Rond Antarctica idem een gematigde negatieve afwijking na eerst een hele periode ruim boven gemiddeld te hebben gezeten de afgelopen jaren. Eigenlijk helemaal niet zo veel bijzonders te melden in klimaatland… zou mooie krantenkop zijn “Klimaatverandering supersaai”.

Waar op ons planeetje wel altijd iets mee aan de hand is, is met extreem weer. Onlangs Hinterglemm… met gelukkig nul doden. Maar in India met de moesson nu toch alweer 190 doden en 300.000 vluchtelingen. Dat is SCHANDALIG. We hebben als mensheid dus NIETS GEDAAN sinds de moessonramp van 2008 met bijna dubbel zo veel doden als onze watersnoodramp van 1953. In 10 jaar tijd geen fuck gedaan. Waarom zitten wij met soldaten in Afghanistan en niet met ingenieurs in India? Waarom bouwen wij windparken bij ons (met geen enkele klimaatwinst zelfs als je in de krakkemikkige klimaatwetenschap “gelooft”) en geen dijken daar. Ik schaam me er kapot voor en weet niet op welke partij ik moet stemmen. Dat we aan dit soort dingen niets doen terwijl die super simpel met een paar dijkjes en pompen op te lossen zijn en dat er lieden zijn die vinden dat we moessonrampen moeten voorkomen door vaker de fiets te nemen…. of een elektrische auto te kopen… dat is toch een bewijs dat er iets rot is in the state of Denmark.

 


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

19 reacties

Gesloten voor reacties.