Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Zell am see
Lees verder >

Boek nu een prachtige zomervakantie.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Dat skigebied voor de hele Familie

die tauplitz
Lees verder >

Bad Mitterndorf, Tauplitz en Tauplitzalm ook in de zomer droomplekjes in het Ausseeerland.

Na tornado’s gisteren nu herfstig dagje thuis en Alpen doen mee

check ook eens

49 Reacties

 1. Gek toch alweer hoe (handig) mediakanalen inspelen op een beetje wind.
  Met koppen als; “het weer wordt steeds gekker” en “klimaatverandering brengt tornado’s naar Europa”.
  Ja duh !!!!!
  Tornado’s waren er al wel vaker in Europa, lang voordat er sociale media en tal van andere mediabronnen bestonden. Maar wanneer de Paus een wind lost op Aruba staat het binnen 5 seconden op alle nieuwssites en dergelijke.
  Om mensen angst aan te jagen en schuldgevoelens op te zadelen, laat je niet vangen en misleiden hieraan!

  Maar goed, gisteren en vandaag vond de 50ste editie van de Dodentocht plaats. Een tocht van 100km doorheen onze prachtige regio. 13.000 deelnemers gingen over de startlijn, geen idee hoeveel het uiteindelijk gehaald hebben.
  Het was in ieder geval uitstekend wandelweer, niet té warm en ook niet fris tijdens de nachtelijke stapuren. 🙂

  • Cescia schreef:

   9784 aankomsten, 3 van mijn vrienden hebben het allemaal gehaald. Goede editie dit jaar. Eéntje heeft me gevraagd mee te doen volgend jaar. Toch wat twijfels over, als ik dat doe wil ik zeker delen tussendoor lopen :).

   • Dank voor de info en update @Cescia!
    Wens je 3 vrienden maar een dikke proficiat hoor en respect want het is niet niks zo’n tocht helemaal uitwandelen. Een vriendin van me heeft ook de eindstreep gehaald en ze was zelfs ruim op tijd binnen dus ook hiervoor mijn respect.
    Als je zoekt deel te nemen moet je vandaag al beginnen wandelen zodat je veel kilometers vreet. Zo niet gaat het hem niet worden vrees ik.

  • Geert schreef:

   Ben ik met je eens Kirsten…omtrent die media! En de Dodentocht loopt idd door een zeer mooi gebied! De Schelde-oevers zijn ook zo’n magnifieke pareltjes die deel uitmaken van de tocht. Ikzelf heb hem 1 keer gedaan.

   • Weet ik hoor @Geert, wij hebben dezelfde mening rond de huidige klimaathysterie/hype.
    Ook voor jou respect omdat je de DoTo reeds één keer hebt gedaan.
    En wat de Schelde oevers betreft, het water komt nog geen millimeter hoger dan toen ik er als kind speelde en fietste. Dat is ruim +-30 jaar geleden. 😉

  • Hans schreef:

   Maar het is wel winter daar hé….. 😛
   …..en…. je vergeet nog te vermelden dat het in 1e decade in Moskou 5 gr. onder normaal is…. maar ja, daar is het zomer 😉

 2. joke,riederalp schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/08/1565544244.jpeg[/img]
  Na een prachtige warme dag nu onweer en morgen regen.Vanaf dinsdag weer mooi.Mogen niet klagen.

 3. Raymond schreef:

  Sodeju, dat gaat met geweld. Zou iemand een vertaling kunnen geven van de geoloog uit het 2e filmpje?

 4. Roland Bodegraven schreef:

  @mark. Ik tel er eentje vandaag. Zojuist een aantal binnen 3 secondes. Flinke flitsen ook. 10-5. Dat haal ik nooit meer in.

  • Roland Bodegraven schreef:

   En nog een aantal. 10-5 gerechtvaardigd!

   • Mark (Breda) schreef:

    Nice! Mooi.
    Op vakantie had ik er ook een paar…1x tijdens een wandeling op de berg uit het niets. Geen bui te zien en binnen 10 minuten ontstond de bui….toen toch maar de tips over schuilen in het veld opgevolgd. Op je hurken naast een aantal rotsen zitten schuilen in de stromende regen…gelukkig goed afgelopen.

 5. Jeroen amsterdam schreef:

  De windhoos in Amsterdam: was dat geen waterhoos? Wat is verschil hoor ik je denken. Nou een waterhoos is vaak minder krachtig. Je ziet hem eerder door al het vocht in de lucht. Over land verliest deze snel zijn/haar kracht. Dat kan je ook in de filmpjes zien. Desalniettemin mooie beelden. Dat de Telegraaf het over een windhoos heeft zegt weer genoeg lijkt mij. Een waterhoos komt geregeld voor in Nederland. Praktisch elke zomer. Lees maar op wikipedia. Voor simpele dingen als deze lijkt me wikipedia genoeg wat betreft betrouwbaarheid. https://nl.wikipedia.org/wiki/Waterhoos

  Windhozen zijn zeldzamer en daarom is de woordkeuze van de Telegraaf erg ongelukkig, vooral in deze tijden van paniekvoetbal.

  • Ronaldo schreef:

   De condensatie van de tuba kwam al boven de stad tevoorschijn en had aldaar zn touch down. Dan is het technisch gezien een windhoos. Eenmaal boven het water van het oosterdok transformeerde het tot waterhoos.
   Dus van origine was het wel degelijk een windhoos.

   • Roland Bodegraven schreef:

    Inderdaad. Ontstond al boven de stad. Onweert hier nu lekker door. Niet heel actief, maar regelmatig. Hier ook veelvrefen vandaag. Slecht begin van mijn vakantie…

    • Robin schreef:

     Hihi, mijn zoon lag met een zeilbootje in de Sixhaven en wilde nog even de stad in. Zag op zijn telefoon op de buienradar een rode stip vlakbij en besloot nog even binnen te blijven tot de bui over was……spijt dat hij de windhoos vlak voor de haven daardoor heeft misgelopen!!

 6. Ronaldo schreef:

  Zo leuk dit. Kangaroos doing some serious snow jumping #Australië #antarcticblast
  Onwaarschijnlijk en niet iets alledaags.

  https://www.nu.nl/275436/video/kangoeroes-springen-door-zeldzaam-pak-sneeuw-in-australie.html

 7. Aart schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/08/1565644562.jpeg[/img]

  Het schiet in Hinterglemm al lekker op met de nieuwe Zwolferkogelbahn.

 8. Roland Bodegraven schreef:

  Rond 12u al 34mm in mijn omgeving en regent gestaag door. Flinke hoeveelheid weer.

 9. vanDam schreef:

  Hadden we al meegekregen dat de record temperatuur op Groenland toch niet bleek te kloppen ?
  Volgens mij zette Ronaldo al vraagtekens bij het record aan de hand van de satellietgegevens.

  https://www.thelocal.dk/20190808/danish-climate-body-wrongly-reported-greenland-heat-record

  • Mark (Breda) schreef:

   Maar ja…..die bericht wordt minder breed gedeeld dan het bericht over het record….de foute waarde is dus al in de geheugens geplaatst van alle schreeuwers als een oorwurmpje. Zie die er maar eens uit te krijgen.

   De zomer in Nederland loopt nu hard af. Nog 18 dagen en dan is het september….de poort naar de herfst en winter. 🙂

  • Asten (Harmelen) schreef:

   Nee, had ik niet meegekregen.. thanks.

  • Martijn sonnenberg schreef:

   Niet gezien op de bekende media.Zomerseizoen loopt in het hoge noorden weer ten einde, wederom met volledig normale temperaturen:
   http://ocean.dmi.dk/arctic/meant80n.uk.php

   Ook in die curve zie je iets war @frederic al aanhaalde ( bij zijn observatie van de Sahara):nachttemperatuur (winter noordpool) is beduidend lager hoger dan gemiddeld, dagtemperaturen redelijk normaal. Is dit dan het global warming effect? Want dat is an sich niet problematisch

  • och, dat wist Tony Heller twee weken terug reeds te melden in één van super geweldige video’s met betrekking tot de massa klimaathysterie.
   Hij windt er geen doekjes om en vertelt de feiten en data zoals ze daadwerkelijk zijn en niet nadat ze werden gemanipuleerd door een nerd achter een pc met een software progje.

 10. Leo schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/08/1565696898.png[/img]
  Bijzonder plaatje! Pittige buien her en der, waarvan er 3 vrijwel tegelijkertijd min of meer recht over KNMI-hoofdstations trokken (Eelde, Deelen en Rotterdam)! Rotterdam pikte ik live mee: veel ontladingen, vrij grote hagel, temperatuur zakte 3,5 graden in een kwartier tijd.

  • Mark (Breda) schreef:

   11-7 Roland. Hier eerder vanmiddag ook een bui met 4-5 ontladingen zeer dichtbij. Maar je loopt goed in zo. Succes met die laatste 4. Komende dagen nog kansen genoeg.

 11. Remko schreef:

  Zojuist in Zutphen een pittige regenbui met een temperatuur van 12.7. Over de dag nu 10 mm. Gisteren ook. Zo doorgaan om de achterstand in de droogte goed te maken. Het lijkt wel herfst en dat half augustus. Mijn boude voorspelling: half november winter. Alleen is de vraag waar.

 12. Matthijs schreef:

  Trente. Tact 27 graden met heerlijk verfrissende wind erbij. Vanmiddag de mooie Fernpass en Brennerpas gereden. Morgen duiken we nog verder Italie in.

 13. Wie momenteel (door het raam) naar buiten kijkt ziet janneke maan in volle glorie wat uiteraard een mooi schouwspel is. Echter op 7 augustus jl. vond het Eerste kwartier plaats en ook dat is een fraai schouwspel. Getuige de foto die ik ervan maakte. 🙂
  [IMG]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/08/1565732991.jpeg[/IMG]

 14. Spyfromthesky schreef:

  Een fragment:
  Warme Noordpool – koude continenten

  Eind januari, begin februari van dit jaar teisterde een koudegolf grote delen van Noord-Amerika (figuur 1). Sommige onderzoekers denken dat dit soort koudegolven samenhangen met de opwarming van het noordpoolgebied, de zogenaamde ‘Warm Arctic-Cold Continents’ of afgekort de ‘WACC hypothese’. Volgens deze hypothese veroorzaakt een afname in zee-ijs in bijvoorbeeld de Chukchi-Bering Zee koude noordenwinden boven Canada en de Verenigde Staten met extreme winterkou en sneeuwval tot gevolg.

  https://www.knmi.nl/over-het-knmi/nieuws/meer-koudegolven-door-klimaatverandering/

  Vaak haalt Hajo bij het al voor velen jaren gebrek aan kou in de L.L. Amerika aan. De redenen en verschillende keren dat als het in Amerika koud is dat het bij ons niet koud kan zijn in al zijn variaties voorbij zien komen.

  Volgens mij valt ook door Hajo niet te ontkennen dat zijn verwachting vanaf 2014 er alleen maar koudere winter zouden kunnen voorkomen, dat dit eigenlijk top noteringen waren voor de zachtste winters.

  De link geeft een mogelijke oorzaak aan. Voor mij zijn al deze theorieën te hoog gegrepen, ook van andere en ik neem ze eigenlijk maar voor lief aan, maar het kan hier door “vermeende” deskundigen weerlegt worden.

  Gisteren beleefde is een misleiding van de precisie!

  Wilde gaan fietsen, iets dat ik dus ook gedaan heb op de beslissing van buienradar, maar kwam even van de koude kermis thuis.

  Buiten zag ik echt donkere luchten met een trekrichting van erg twijfelachtig of dit overeenkomt met buienradar. Tot op het laatste moment ververst, maar een rode cel zou onder het eiland van Dordrecht trekken. Maar ja na 14 km kon ik de trekrichting van die bui niet meer ontwijken en ben toen gestopt in een natuur randje van Dordrecht in de buurt van een rivier en kon daar lekker schuilen op wat komen gaat.

  Heel veel kleding had ik ook niet aan, immers ik was sportief georiënteerd op een hogere snelheid.
  Viel op dat de meeste regen en dus ook kou aan de achterkant zit van zo een buiencomplex met een donderklap toe.

  De les hieruit is dat je toch maar beter op je eigen waarneming af kunt gaan, want de verwachte neerslag zou 0 mm bedragen op dat tijdstip volgens diverse verwachtingen.

  Ondanks warme zomers, voorjaar etc. is al voor velen jaren zo dat in augustus na de eerste week het nauwelijks 4 dagen droog meer kan zijn.

  Nu heb ik wel heel veel weken vakantie, maar geef mij maar vakantie in juni en juli. Augustus valt dan gewoon tegen. En tegen de tijd dat het september wordt, dan krijgen weer te maken met absurd hoge temperaturen en mooi weer.

  Op de langere termijn zit er een groot verschil tussen GFS en ECMWF. Heb ik toch de lichte voorkeur voor ECMWF.

  Spyfromthesky (Arnold)

  • Mark (Breda) schreef:

   Tsja Spy. Die verwachting van buienradar geloof ik ook nooit. Zeker bij snel vormende en doorontwikkelende buien werkt die vooruitblik niet. Een bui ontstaat plotseling of verzwakt en plopt 5km verder weer op.

   Over de theorieen….ik vermoed zelf dat de enorme koude bel water waar Hajo e.a. al jaren op wijzen wel effect heeft op zowel lucht als waterstromingen. Respectievelijk straalstroom als golfstroom. Echter de uitwerking is ongewis. Wel vermoed ik dat dit systeem wel eens grote gevolgen kan hebben…de natuur houdt zich in een wankel evenwicht….en als dat evenwicht verstoort wordt….ontstaat er een nieuw evenwicht. En wat dat evenwicht wordt? Nog onbekend.

 15. Mark (Breda) schreef:

  En aanvullend op bovenstaad bericht….natuur overleeft alles maar overleven wij de natuur?

  https://youtu.be/WmVLcj-XKnM

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.