les menuires
Lees verder >

Hét skimekka op de meest centrale plek in de Trois Vallees, het grootste volledig verbonden skigebied ter wereld. Les Menuires ligt zeer sneeuwzeker op 1800m terwijl de pistes nog 1000m hoger reiken. Een piste & offpiste paradijs!

Kleinwalsertal
Lees verder >

In Oostenrijk in de gondel stappen en naar beneden skiën in Duitsland. Met één skipas brengen 47 gondels en liften u in de 2 landen op de berg.

kleinwalsertal
Lees verder >

Bereidt u zich voor op 130 km Skipiste: brede familiepistes, uitdagende zwarte pistes, en vooral een zeer sneeuwzeker gebied.

Kleinwalsertal
Lees verder >

De meer dan 50 km aan wandelpaden, brengen jou op de prachtigste plaatsen.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Ga tot het uiterste in het Kleinwalsertal!

Les menuires
Lees verder >

Toegang tot het grootste skigebied ter wereld voor een grandioze vakantie.

Val d'Anniviers
Lees verder >

Een prachtige bestemming in de Zwitserse Alpen!

In het Montafon vind je vier skigebieden met elk een eigen charme. Het familiepareltje Kristberg. Golm voor gezinnen met grotere kinderen. Gargellen voor wie ultieme sneeuwzekerheid eist. En Silvretta-Montafon als topper.

Renault Kadjar
Lees verder >

Samen op avontuur

Ontdek de Alpen in al hun facetten.

les menuires
Lees verder >

WOW! Met sneeuwgarantie. Niet tevreden? Geld terug.

Val d'anniviers
Lees verder >

Ontdek de prachtige natuur en de cultuur in deze Zwitserse parel

Na regen schijnt zon te komen maar het schijnt te gaan regenen

check ook eens

23 Reacties

 1. desiree schreef:

  Naar het schijnt laat het zich aanzien, dat er komt zon en schijn.

 2. Snowqueen schreef:

  De zon komt hier in Voorschoten heel voorzichtig door de mist, beetje herfstgevoel al, veel spinnewebben in de tuin. En die regen? Laat maar komen want nog steeds hard nodig.

 3. Sjaco schreef:

  6 sterren bericht 😉

 4. HansvK (Doetinchem) schreef:

  Wat een mooie zomer hebben we toch. De tuin is hier al voorbereid voor een mooie dag genieten van de zon.

 5. Sjaco (Rotterdam) schreef:

  En Hans er zullen er nog velen volgen. Volop zomerweer in de modellen september gaat hem worden dit jaar 🙂

 6. HansvK (Doetinchem) schreef:

  Sjaco, laat maar komen die dagen. Zou niet de eerste keer zijn dat we tot in oktober mooi weer en 20+ hebben.

 7. Eric schreef:

  In de alpen in Tirol is al sneeuw voorspeld boven de 2300 meter van het weekend.

 8. Spyfromthesky schreef:

  Bestaat er zoiets als een ‘luie zon’? Vanmorgen in Dordrecht helemaal nog niet zo warm. Dan gaat rond 10.30 uur de zon feller schijnen en gezien het tijdstip en de felheid, wordt het in no time gewoon warm.

  Je merkt toch al dat we aan een soort van max zitten. We zitten ook al aan het einde van de zomer qua dagen.

  Blijft over een mooie dag vandaag.

  Spyfromthesky

  • Sjaco (Rotterdam) schreef:

   Weet je nog 29maart gewoon op de schaats nog 3 weken en de zon staat even hoog. Apart hè Ik de k trouwens dat je gelijk hebt maar Ronaldo moet je vraag maar beantwoorden of iemand anders die er verstand van heeft

 9. Gerard schreef:

  Bedankt voor de info over hurricanes.
  Als ik et goed begrijp is de zee bij Afrika (nog) niet warm genoeg waardoor de depressies zich niet doorontwikklen?

  • Frederic schreef:

   Klopt niet echt Gerard,
   Ten noorden van de Kaapverdische eilanden is het water idd te koud, maar daar ontstaan nooit orkanen. Wel ten zuiden ervan en daar is het water wel op temperatuur. Dus de reden waarom er tot nu toe nog geen orkanen ontstaan zijn, ligt sowieso niet aan de zeetemp. Wat dan wel de reden is, weet ik zelf ook niet. Misschien aan de stevige wind op grote hoogte zoals @Ronaldo zei.
    
   buiencluster ten zuiden van Kaapverdië op 23 aug 2013, begin van orkaan?
   Momenteel ligt er zelfs een onweerscluster net ten zuiden van de Kaapverdische eilanden. Wie weet is het deze keer wel prijs. Zoals Ronaldo al zei, de piek ligt dikwijls in september.

  • Ronaldo schreef:

   @ Gerard @ Frederic.
   De tekst heb ik een beetje aangepast zodat het duidelijker is. Ten noorden van de KVE ontstaan eigenlijk nooit TS. Dat klopt helemaal.
   De droge lucht vanuit de Sahara beslaat echter dit jaar een groter gebied. Vorige week heb ik daar een artikel over gelezen op Weather.com. De droge lucht schiet naar het zuiden ten westen van de KVE. Zodra deze lucht marginaliseerd is het mogelijk om een TS te vormen. Nu wordt de top van de TS geblazen door windschering op hoogte. Mooi voorbeeld is TS Erin: ontstond net voorbij de kust van Afrika, net ten zuidoosten van de KVE. Toen het de KVE gepasseerd was werd het gevoed met droge lucht uit het NO. Het systeem stagneerde. 300 km voorbij de KVE kreeg het ook last van een stevige noordelijke schering op hoogte. die blies de top van het systeem gewoon weg. Doei doei Erin. Daarna heeft dit systeem geen hernieuwde kracht en energie gewonnen omdat de omstandigheden slecht waren.
   Een mooi voorbeeld is Orkaan Mitch uit 1998. Die vertrok als een TD uit de Afrikaanse kust. Klapte in elkaar en hervond zijn kracht opnieuw noordelijk van Columbia ! En Mitch was een van de sterkste orkanen aller tijden met windsnelheden tegen de 300 kmh. Zeer compact en uiterst dodelijk. Katrina uit 2005 was veel wijder en besloeg een veel groter oppervlakte.

 10. Eric schreef:

  Wat een vreselijk bericht weer.

  http://www.telegraaf.nl/buitenland/21834456/__Helikopter_stort_in_Noordzee__.html

  Ik ga er wel vanuit dat onze Stefan Kaptein niet hierbij aanwezig is?

 11. Ben ik weer! Wat een heerlijk dagje vandaag, van ’s ochtends tot ’s avonds volop zonneschijn, strak blauwe lucht en bijzonder aangename temperaturen. 🙂 Ben ik héél blij om hoor! Vorig weekend was ik van donderdag 15.08 tot zondag 18.08 te Ahlum (D) op een Ford treffen met enkele goede vrienden. We hebben de volle vier dagen hetzelfde weer gehad als vandaag hier bij ons. Héél eventjes enkele druppeltjes gehad, welgeteld 30 druppels verspreid over mijn wagen, maar verder bijzonder aangenaam weer. De kids van mijn vrienden hebben zelfs gezwommen in een visvijver net naast de camping. Dus alle dagen aan de barbecue en ’s nachts lekker cool in de tent. Het was de eerste keer dat ik deze regio bezocht en was aangenaam verrast door de mooie omgeving met heel veel prachtige en ongerepte natuur. Landschappen waar je zover kon kijken als het oog reikt en heel veel vogels en insecten die je bij ons haast niet meer ziet in zulke grote aantallen. Maar het is dan ook niet voor niks ex Oostblok ginds. Geen of weinig industrie, geen verlichte wegen (zalig!!) en kleine populatie. De hemel ginds was ’s avonds pikzwart waardoor je immens veel sterren kon kijken. Ik heb elke seconde genoten van mijn verblijf en wil eigenlijk op slag terug. Onderweg nog enkele opmerkelijke beelden gemaakt, we kregen heel wat regen over ons heen tijdens de terugreis.
  http://i590.photobucket.com/albums/ss346/seventies_photo/photodump/DSCI0004_zps41faeba5.jpg
  http://i590.photobucket.com/albums/ss346/seventies_photo/photodump/DSCI0003_zps98cbce16.jpg
  http://i590.photobucket.com/albums/ss346/seventies_photo/photodump/DSCI0007_zps6eebc175.jpg
  http://i590.photobucket.com/albums/ss346/seventies_photo/photodump/DSCI0005_zps78931173.jpg
  http://i590.photobucket.com/albums/ss346/seventies_photo/photodump/DSCI0002_zpsc29faa8d.jpg
  (niet de allerbeste kwaliteit maar doodop autorijden én fotograferen gaan niet bepaald goed samen…)

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.