Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Grenzenloos Wandelen in Kleinwalsertal
Lees verder >

Rondom de bergen en de prachtige kleurrijke wereld van Kleinwalsertal. Boek nu jouw wandelvakantie met de speciale zomerweken.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Ontdek de mooiste hutten of maak er zelfs een 4-daagse wandeling van!

zell am see kaprun
Lees verder >

Fiets hier langs de meest indrukwekkende wegen.

Na regen komt zonneschijn, maar niet in de Alpen

check ook eens

37 Reacties

 1. pascal schreef:

  Voor de eerste keer dat ik als Belg Koninginnendag ( koningsdag) kan meemaken, ben ik blij dat de lucht opgeklaard is. Droog en zon is al voldoende. Het belooft gezellig te worden 🙂

 2. Ronaldo Wilbrink schreef:

  Chapeau Frederic.
  Heel mooi en inhoudelijk goed bericht.
  De lat ligt weer hoog voor degene die morgen het weerbericht schrijft!!

 3. Izaak schreef:

  Phew pessimistisch wederom voor dutchweek. Ik kan het weerbericht niet helemaal rijmen eerlijk gezegd met de ECMWF run en het daarop gebaseerde Bergfex. Kijk vanaf woensdag naar bijv. het aantal zonuren.
  http://nl.bergfex.com/val-thorens/wetter/
  Wie heeft er gelijk?

 4. Duidelijk weerbericht Frederic, wel leuk en apart dat een Belg ons Nederlands weer aan het voorspellen is. Als de voorspelling ook maar geen belgenmop is :-).

  Kan jij misschien vertelllen of het vandaag nog even droog wordt voor de kinderen die vandaag allemaal buiten lopen voor de Koningspelen.

 5. Hajo schreef:


  Kijk eens hoe lekker het skiën is op IJsland vandaag! Skigebied is: http://www.hlidarfjall.is/en/

 6. Arjan Ehlert schreef:

  Behoorlijk fris buiten, zeker in vergelijking met gisteren.
  Op sommige plaatsen scheelt het (bijna) 15 graden.

 7. Arjan Ehlert schreef:

  Dat het vandaag regent en dus nat is klopt. Kan ook omschreven worden als slecht weer.
  De Telegraaf maakt het wel erg bont.
  In het bovenste stukje van hun artikel spreken ze over NOODWEER en WINDHOZEN.
  Sorry hoor maar dit is echt een slechte vertaling.
  Niet voor niets noemen ze de Telegraaf soms de Televaag 😉
  http://www.telegraaf.nl/troonsafstand-beatrix/21516790/__De_Koningsspelen_zijn_begonnen__.html

 8. Gerda schreef:

  Fijn bericht Frederic, prettig en boeiend om te lezen! Jammer van het weer vandaag, de Koningsspelen zijn in Enschede nog met een zonnetje geopend vanmorgen,maar hier in Den Haag al snel regen .. wellicht dinsdag toch wat beter weer 🙂

 9. Izaak schreef:

  Ook in de Bergfex update nog steeds hoopvol de ducthweek vanaf woensdag , wat een zonuren…
  http://nl.bergfex.com/val-thorens/wetter/
  Ik moet zeggen dat bij alle tripjes die ik heb gemaakt dit seizoen Bergfex binnen de termijn van 3-5 dagen altijd exact klopte.

 10. Ab schreef:

  Mijn trend van de afgelopen dagen is ook aangekomen bij MetOffice de Engelse weerdienst (UKMO) Want ook zij gaan inmiddels voor de periode na 5 mei voor stabilisatie door meer hogedruk en zonniger en warmer weer voor GB en West europa in hun 15 verwachting.

  En ik zie ik het ook steeds meer terug bij de andere modellen GFS en ECMWF op lange termijn in de pluimen na 5 mei gezien het stijgende ENS gem naar 16 a 17gr en ook steeds meer “warme” lijntjes tussen 20 en 25gr. Leuk nieuws zo voor mij trendje 🙂 Nu maar kijken of het er virtueel in blijft en ook nog eens uitkomt 😉 Tot Laterrr

 11. Remko schreef:

  Hier op Texel nauwelijks regen,nu pas een buitje waar de straten net nat van zijn geworden. Selmfris jet 6 graden. Morgen weer naar huis, kijken of de verwachtingen voor de komende dagen kloppen. Overigens volgens een echte ervaren Texelaar brengen de lage waarden van de zee veelal een mooie droge en zonnige zomer met zich mee. Kijken of dat gaat lukken. Wel volgens hem een probleem voor het achterlamp waar zich dan de buien manifesteren.

  • Arjan Ehlert schreef:

   Dat van die zee die kende ik nog niet. Maar dat zal de plaatselijke bevolking vast wel weten. Ik zie trouwens ook een trendje en die is eigenlijk al een tijdje gaande. (Te) weinig neerslag. Ik vind dat toch eigenlijk wel opvallend met die koude plas voor de deur. Ook de vooruitzichten geven weinig neerslag op.

  • Frederic schreef:

   Geen paniek @Arjan: droge lentemaanden zijn heel normaal, en zijn zelfs logisch te verklaren door al dat koude zeewater.
   Hier zie je de huidige situatie m.b.t. het neerslagtekort. We staan momenteel op een tekort van 29 mm. Maar een klein beetje meer dan de mediaan
    

  • Arjan Ehlert schreef:

   Tnx voor de Update Frederic. Valt allemaal nog mee dus.

 12. Spyfromthesky schreef:

  Had twijfel een paar weken een boot huren in de eerste week van de vakantie of pas weggaan in de 2e week naar een ander land. We hebben voor het laatste gekozen.

  Gisteren bijzonder lekker, vandaag, althans vanmiddag gewoon weer mijn handschoenen aan. Ik heb inmiddels ook weer een warmere trui aangetrokken.

  Ik heb van de week van 3 keer hardlopen een soort van kuitblessure opgelopen.

  Vanmiddag amper 7 graden. Zeeland, Noordwest en de Wadden zijn erg koud. Brrrrrrrrrrr. Zeker na die ruim 23 graden van gisteren.

  Als vandaag al weer zo extreem afwijkt, dan ben ik benieuwd of we in de dubbele cijfers uitkomen met Kroningsdag.

  Zo, eerst twee weken vakantie. Lekker een uurtje langer blijven liggen.

  PS. Als ik in augustus D.V. een fietsvakantie gaat houden, dan zoek ik nog een B&B in de buurt van Noord-Holland. Een dorp of plaats in de buurt van Purmerend.

  Spyfromthesky

 13. Spyfromthesky schreef:

  Frederic,

  Leuke stijl om te presenteren. Vooral die pijlen en de gebiedsaanduidingen doen het goed.
  Daar kan Hajo nog wat van leren :>).

  Spyfromthesky

 14. Sjaco schreef:

  Ik hoor niemand over komende nacht, zal wel weer eens tot nachtvorst kunnen komen gezien de ontwikkelingen op de kaarten.

  • Arjan Ehlert schreef:

   Ik verwacht geen grote problemen Sjaco.
   Te veel bewolking
   Natte grond
   Als het lang opgeklaard blijft dan heb je een punt.
   Dat lijkt niet te gebeuren.
   In de nacht van zaterdag op zondag liggen de parameters anders en is er grote kans op (flinke) nachtvorst. Peter is alvast gewaarschuwd. 😉

 15. Sjaco (Rotterdam) schreef:

  @Arjan, Rotterdam gaat ondernul uitkomen, let maar op, Gaat hard nu de opklaringen gearriveerd zijn.

  • Arjan Ehlert schreef:

   Oke Sjaco, je hebt me overtuigt.
   Zie dat het flink opklaart tegen de verwachtingen in.Verwachte minima in de modellen op neushoogte +3 a +4 graden lager niet. We gaan er plaatselijk onder duiken. Geen enkel weerbureau komt met lagere minima. Heb jij goed zien aankomen. Actueel vriest het al bijna aan de grond in het westen. Als het nu al zo is gaan we morgen helemaal flinke nachtvorst krijgen. Zal zo even nog een kaartje plaatsen.

 16. michel schreef:

  Chapeau Frederic met veel plezier gelezen, ook chapeau Hajo dat je weer een aantal mensen om je heen heb die met dezelfde enthausiasme een goed en overzichtelijk weerbericht plaatsen.

 17. Arjan Ehlert schreef:

  Er zijn momenteel meer opklaringen dan verwacht in delen van het land. De temperatuur keldert hierdoor flink en zit al tegen het vriespunt net boven de grond en plaatselijk +2 graden op neushoogte in het noordwesten. Het kan nog wat kouder worden met rond het vriespunt op neushoogte en lichte vorst aan de grond.
  Alle credits gaan naar Sjaco welke ons hier op attent maakte.

 18. Leo van der Nat schreef:

  Geweldig bericht Frederic, super! Erg fijn om te zien en te lezen!

 19. Leo van der Nat schreef:

  In de GFS 18h run ontstaat en mooi euro-hoog, waardoor we vanaf 6 mei een zomerse periode tegemoet zouden kunnen gaan zien. De ECMWF 12h run loopt echter vanaf +126h (woensdag 1 mei) volledig anders. Daar ontstaat juist weer een bijzonder krachtige oceaanblokkade. Daardoor op de meeste dagen ook beslist geen onaardig weer, maar door een noordelijke i.p.v. een zuidelijke stroming veel kouder. Spannend, Ronaldo zal er in zijn nieuwe bericht vast meer over vertellen 🙂

  NB tot nu toe nergens kouder dan +2.4, op 10 cm -0.1 (Rotterdam)

 20. Leo van der Nat schreef:

  Leuk artikel van het KNMI! Let vooral op de 2e alinea. Statement!
  http://www.knmi.nl/cms/content/113352/april_was_koud

 21. Sjaco (Rotterdam) schreef:

  @Leo, heeft eigelijke niet met het weer te maken, of toch wel

  Ik zie zojuist op tvr dat de roeibaan bij jou achter officieel geopend is. Waarom was het niet mogelijk daar een ijsbaan te creeren, denk meer liefhebbers en qua kosten niet veel duurder.
  Voor dat stukje uitgraven, kosten meerdere miljoenen.

  Zal je in de winter hier ook mogen schaatsen? Misschien moet jij een ijsvereniging oprichten, IJSCLUB LEO, verlichting zal er wel zijn,

 22. Sjaco (Rotterdam) schreef:

  @Grondminimum R”dam, -/-1.0c afgelopen nacht, komende nacht naar matige grondvorst??

  @Weerpro, is het op 10cm altijd het koudst, en niet bv op 5cm of 7cm?

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.