Obertauern
Lees verder >

Wandel doorheen de prachtige natuur!

Val gardena
Lees verder >

Hou je van klimmen? Dan is Val Gardena jouw paradijs!

loser Altaussee
Lees verder >

Een parel van een gebied op de grens van Oberösterreich en Steiermark wat zeer sneeuwzeker is ondanks de hoogte.

Zell am see
Lees verder >

Boek nu een prachtige zomervakantie.

Na regen komt sneeuwval voor de Noordalpen

check ook eens

34 Reacties

 1. nils schreef:

  Arcs 1950??

 2. Joalie schreef:

  Dank voor het duidelijke en uitgebreide bericht! Is er nog iets te melden over het weer rond volgend weekend en oud en nieuw?

 3. Jeroen schreef:

  Valmorel 🙂

 4. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Mooi bericht Jorne.en ik heb vertrouwen in de sneeuw maandag.Als die valt vergeet iedereen het regenspook daarna sowieso Kaiserwetter

 5. eri schreef:

  hmmm vind de titel toch wat beter klinken dan het verhaal wat erbij hoort.

 6. Hans schreef:

  Oostenrijkgangers: morgenvroeg nog redelijk weer lijkt me, wel veel wind. In de (na)middag opkomende regen welke lokaal voor een waterballet gaat zorgen met een variërende sneeuwgrens 1100/1500 m.
  Maandagochtend gaat de (plens)regen snel over in (natte) sneeuw met een stevige koude wind. Zeker een dag lijkt me om niet de pistes op te gaan. Bewaar je energie (nog) een dag…………..

 7. Brown schreef:

  Wordt dat waterballet morgen nog erger dan vandaag? Wij zitten in Ehrwald en het heeft hier letterlijk de hele dag pijpenstelen geregend tot boven 1500 meter. Hoop echt op flink pak sneeuw maandag anders wordt het een boeiende week met opvriezende sneeuwresten.

 8. Markiemark schreef:

  Vandaag eerste dag in Madonna di Campiglio! Strakblauwe lucht en uitstekende pistes. Wel heel druk, maar er stond dan ook een FIS worlcup slalom op het programma. Gisteren de hele dag in de regen gereden, maar niet ver voorbij Innsbruck was nog geen druppel gevallen. Bizar hoe die regen blijkbaar niet over de hoofdkam heen komt…..

  • Henrik schreef:

   Supermooi gebied, relatief onbekend bij de Nederlanders. Is ook wel een behoorlijke trip natuurlijk, je zit bijna aan het Gardameer. Bij dikke sudstau zit je daar op de eerst rang. 3 jaar geleden, binnen 1 dag ruim een meter sneeuw. Fantastische poederden was dat. Veel plezier daar!

 9. Eric | schreef:

  Net even Stefan gesproken op de camping. al de hele avond ..zo nu en dan stromende regen. Hij is ook echt helemaal om. Eerst liep hij nog hard over de camping met regenpak en al maar nu is hij aan het Wim hoffen geslagen…slaap die dan helemaal door…. Wellicht… Maar wat kun je genieten van een waterballet. Het is ff wat anders maar dan heb je wel wat…je gaat op wintersport en je krijgt er toch wat leuks voor in de plaats.

  Maar we proberen hem morgen weer op het rechte pad te helpen en dat is skien op de Kitzsteinhorn. Ligt net ff wat hoger en is een gletsjer….. Morgen kunnen we dan schrijven hoe we van de gletsjer zijn afgeblazen….altijd ook heel gaaf om mee te maken….

  en de dagen erna zal Stefan met plezier berichten van de invallende vorst en gelukkig dat net optijd het sneeuwen ging stoppen anders zou het er nog goed uitgaan zien.

  Nee we moeten uitdagingen hebben en voor Stefan zijn er uitdagingen genoeg. Maar we zullen hem opvangen, steunen en nog veel meer zaken.

  Wellicht hoor je hem nog…… Groeten aan ieder en het is hier fantastisch.

  Maar het gaat allemaal echt goed komen. FF doorbijten en hopen dat januari toch nog gaat omslaan.

 10. Talitha schreef:

  Daar gaan wij volgende week voor de eerste keert naartoe…. Ziet er nog goed uit….

 11. Martijn sonnenberg schreef:

  Mooi bericht, zeker de vooruitzichten van mogelijk een zoet einde aan de zure appel.
  Die minsterdepressie begin januari staat er nu al een aantal runs in hoofd-/ parallel van de gfs op. Begint een interessante trend te worden . Hier de variatie van gfs 18

  [IMG]http://images.meteociel.fr/im/7072/gfs-0-384_cmw7.png[/IMG]

 12. Roy schreef:

  Mooi weerbericht Jorne! Ja natuurlijk weet ik waar dat is! Gelukkig nog wit op 1400 meter. 🙂

 13. Ilse schreef:

  Onderweg naar Maria Alm

 14. EKlop schreef:

  Het zeikt van de regen in Brixen. Dit is geen lekkere start van eerste skiles dag van de kinderen. (Buitenom dat het zo snel gedaan is met sneeuw)

 15. Stefan Kaptein schreef:

  Zachtjes tikt de regen op het zolderraam, tikken van de go.%$#@€£&^÷ de go%$#@$££€……censuur.

 16. Qlubtempo Raoul schreef:

  Hey das geht ab!
  Es regnet die ganze nacht, die ganze nacht….

 17. Asten (Harmelen) schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/20181223_075706.jpg[/img]

 18. Tije schreef:

  Er zijn momenteel redelijk wat nieuwsberichten op Google News te vinden, waarin men voorspelt dat er de polar vortex gaat splitten door een Sudden Stratospheric Warming. De bon is echter steeds dezelfde persoon: Judah Cohen van het bedrijf AER. Hij voorspelt een SSW omstreeks eind december. Het zal een van de sterkste SSWs ooit waargenomen zijn.
  https://www.mlive.com/weather/2018/12/sudden-stratospheric-warming-to-likely-cause-polar-vortex-disruption-what-it-means-for-us.html

 19. Tim/hoch schreef:

  Subtropische zure appel dag 2 voor Oostenrijk…. gfs lijkt niet veranderd voor overgang naar sneeuw…

 20. Jan schreef:

  Duidelijk verhaal Jorne, en ja Roy de daken zijn nog wit.

 21. Filzmooser schreef:

  Filzmoos, vannacht veel regen in het dal.
  Sneeuwgrens 1300 meter…….. en nu oplopend….straks dan maar naar het voetbal kijken van me cluppie…..
  Beleef weer een 2012 moment, toen ook regen en een saaie 0-0…

 22. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Toch is er echt wel positief nieuws te melden.Ec gaat voor veel sneeuw in Oostenrijk vanaf morgenochtend.deze laag verse sneeuw zal het aangezicht duidelijk verbeteren na alle regen ellende.Daarna 4 dagen KAISERWETTER,lijkt mij ook niet verkeerd

 23. Spyfromthesky schreef:

  https://www.knmi.nl/over-het-knmi/nieuws/weinig-winterzon-korte-dagen-versus-lage-zonnestand

  Interessant artikel over winterzon en lage zonnestand. Ook met betrekking tot degene die zonnepanelen hebben.

  In Indonesië is er bij de vulkaan Anak Krakatau een uitbarsting geweest.
  https://www.youtube.com/watch?v=g4hmnvR1lYI
  https://www.youtube.com/watch?v=3D_MsLd7nPs
  https://www.youtube.com/watch?v=0Djfh_64Cio Die laatste link laat zien dat er bij een band ergens optrad en de plaats verzwolgen werd door het water ( 5 secondes)

  Gevolg van de combinatie van volle maan, de uitbarsting en de aardbeving meer onder de vulkaan gaf een tsunami die toch plotseling is gekomen. Er zijn helaas al vele doden te betreuren en het nieuws zal wel op worden gevolgd.

  Spyfromthesky (Arnold)

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.