Beleef unieke momenten in het meest zuidelijke Alpendal van Voralberg.

zell am see - kaprun
Lees verder >

Voor een geweldige vakantie kom je ook in de zomermaanden naar Zell am See waar het een thuis voor iedereen is.

#SayHelloToSpring
Lees verder >

Uw Ski-ervaring wacht op u op de berg

De perfecte bestemming voor een leuke fietsvakantie in de zomer.

Na rampdag met gesloten skigebieden nu richting droomcondities

check ook eens

40 Reacties

 1. Martijn sonnenberg schreef:

  benieuwd naar de analyse straks. In Lech nog steeds white-out condities:

  https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/02/1580888093.jpeg

 2. Maurice schreef:

  Ben ook wel benieuwd hoe het Sauerland het gaat krijgen met de vakantie voor de deur.

  • Bjorn14 schreef:

   Ze kunnen nu even een paar dagen opspuiten. Maandag krijgen ze zoals het er uit ziet een hele zware dag te verduren, maar opgevolgd door koude en wat lichte sneeuw. Moet haast wel goed komen.

 3. Margriet Slager schreef:

  Wat die chef zegt klopt niet Hajo. Skiwelt was vorig jaar half januari 2 dagen op rij gesloten door extreme sneeuwval. Ik kan het beamen want ik was er.

 4. Valentijn schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/02/1580892524.jpeg[/img]

  Net heerlijk kunnen scheppen. Perfect fitness zo in de ochtend. Ca. 20cm en gisterenavond omstreeks 20:00 uur ook al een goede 10 verwijderd. Veel wind en nog altijd keiharde sneeuwval. Kan eigenlijk weer opnieuw beginnen zo… 😉

 5. Roland Bodegraven schreef:

  Nog heel veel dicht in Lech en Wald. St. Anton zo niet nog minder liften dan gister. Wald heeft de lift naar het bergstation open en daarbij ook de dalafdaling en het lesslepertje met dito piste is ook open. Meer niet. Mijn ouders zijn maar eens gaan buurten in Dornbirn, maar ach dat kan ook makkelijk aangezien ze er van half januari tot eind maart zitten.

  • Martijn sonnenberg schreef:

   sneeuwt inderdaad aardig door nog aan de Arlberg. volgens pistekaart Lech aldaar redelijk wat open (kriegerhorn, wibermahd, hasensprung, lagere pistes; maar ook rufikopf, monzabonsee, etc) St Anton heel veel dicht idd.
   zicht op de webcams nog steeds ‘matig’
   vaak zie je dat gebieden toch enkele liften open houden om de skipas voor die dag ook geldig te laten zijn. soms een beetje flauw, maar snap het ergens wel

 6. maarten schreef:

  waar ik dus een beetje bang voor was laat GFS6 nu zien vanaf dinsdag. De kou uit het noordwesten komt niet zuidelijk genoeg en dan krijgen we een soortgelijke situatie van afgelopen weekend. Weliswaar iets minder hoge sneeuwgrens, maar nog steeds veel te hoog. Gewoon regen in de meeste dorpen.

  Hopelijk draait dit nog bij of was dit een uitzondering.

  • maarten schreef:

   op woensdag dan wel weer lagere sneeuwgrens, maar dit kan beter. Duimen draaien

   • Leo schreef:

    [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/02/1580901176.png[/img]
    Ja, dinsdag is lastig en spannend. Dit voor woensdag (sneeuwgrens aan de noordkant 600 meter of lager) ziet er toch wel lekker uit hoor! EC doet wat meer op dinsdag (sneeuwgrens bij aanvang misschien 1000 tot 1200 meter) maar niet zo gek veel op woensdag. Al met al zal het toch i.i.g. voor de hogere pistes een mooie opfrisser kunnen worden.

 7. Leo schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/02/1580897490.jpeg[/img]
  Wat een bizar windveld inmiddels! Vrijwel onafgebroken storm(achtig) vanaf zondagochtend t/m vrijdagochtend! Bij voortduring vrijwel pal uit het westen. De zwaarste piek zoals het er nu naar uitziet in of rondom de nacht naar maandag. De ensemble-ondersteuning voor zeer zware windstoten (>100 km/uur) is vrijwel unaniem. Met in de huidige hoofdrun (en landinwaarts nog meer ensemble-ondersteuning dan zoals hierboven voor Den Helder) op vrij uitgebreide schaal uitschieters rond de 130 km/uur!

  • Aart schreef:

   Al de hele winter een nagenoeg constant westelijke stroming. Met een fikse storm nu als afsluiter? En overgang naar een ander patroon? De modellen geven helaas (nog steeds) geen uitzicht op winters weer.

 8. MarcoZ schreef:

  Koningsleiten bijna alle liften dicht. Ruim 50 cm erbij. Sneeuwt nog flink door met aardige windstoten

 9. Franklyn schreef:

  Maarten, Helaas deel ik je mening! Het is zeker nog geen gelopen positieve koers voor de 1e krokusgan gers ( 15 t/m 22 Feb ). Kijkende naar het hier getoonde emsemble ( en GSF6 ) betreft het hier een hoogte van 1407m. Zoals het nu op de kaarten staat betekent dit daarboven sneeuw maar daaronder regen voor de meeste dorpen en dalafdalingen. Mogelijk dat de sneeuwgrens nog iets lager kan gaan uitvallen maar het blijft dus wel duimen dat de neerslag die voor volgend week 11,12,13 feb op de kaarten staan vergezeld gaan worden met iets koudere lucht. Daarna ( is nog wel ver weg ) lijkt het droger te gaan worden maar stijgt het o graden niveau richting 2000m en dat betekent bij zonnige ( kracht van de zon neem vanaf februari al redelijk toe ) omstandigheden dat de zuid hellingen het zwaar kunnen krijgen in de eerste krokus week. Zeker als de nachten niet meer koud genoeg zijn. Hopelijk draait de WC voor volgende week nog iets meer noordelijk zodat de sneeuwgrens lager uitkomt zo rond de 1000m.

 10. Laurens schreef:

  Het lijkt erop dat volgende week vanaf maandag op dinsdag 4 dagen opeenvolgend gaat sneeuwen. Dat moet toch ook weer voor een lekker laagje zorgen!

 11. Hansie schreef:

  Op de Turracher Hohe is nu nog bijna alles dicht, nog 1 piste geopend en 3 sleepliftjes. Nog steeds stormachtige wind en sneeuwval en slecht zicht. Gelukkig is het hier op 1764 mtr ook niet zo koud : -11 C.

 12. Ann schreef:

  Zaterdag zouden we naar de Jungfrauregion vertrekken. Maar als ik de weersvooruitzichten zie, en dan vooral de voorspelde wind, beloofd dit niet veel goeds. Ik begin zelfs te vrezen dat de liften wel eens een hele week dicht kunnen blijven. Het vooruitzicht van een week kamperen op een hotelkamer lijkt me ook niet aanlokkelijk :(.
  Zien jullie toch nog wat beterschap komen voor de periode van 9 tot 14/2 ? De vakantie verplaatsen is niet mogelijk.

 13. Logi schreef:

  Net terug van een (mid)dagje skiën in sankt Anton. ‘s Ochtends was zoals hierboven beschreven echt veel dicht, later op de middag gingen er meer liften open.

  Pistes waren op het begin van de de middag prima, later werd het toch echt wel tussen de hopen door skiën. Vanaf 2 uur begon het weer wat door te sneeuwen. Tja, veel losse sneeuw op pistes waar het relatief druk is helpt echt niet.

  Boven aan de nassereinbahn waaide het overigens echt nog heel stevig. Logisch dat ook Kappall dicht was.

  Morgen hopen we op het Kaiserwetter, dan hebben we alle 4 de jaargetijden wel gehad deze vakantie 🙂

 14. joke,riederalp schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/02/1580916372.jpeg[/img]
  Vandaag in Domodossola lente, wel een harde warme wind. Inmiddels terug op de berg waar het in de loop van de ochtend ook mooi opgeklaard is. Mooie sneeuw met een temperatuur van min 5 graden.

 15. Koninks schreef:

  @valentijn nog steeds sneeuw daar?

  • Valentijn schreef:

   Zelf ben ik ivm een beurs in Gent dit weekend vandaag richting België gereden, maar mijn vrouw gaf aan dat ze na haar werk weer goede 20cm van de parkeerplek heeft kunnen halen. In het dorp inmiddels de halve meter gehaald. Inmiddels is het gestopt als ik de radar mag geloven. Maar oh wat een pak! Niet vaak gehad dat het in 24 uur zoveel heeft gesneeuwd…

 16. Arnpen schreef:

  Op de Marienberg in Biberwier is de sneeuwval gestopt en er wordt machinesneeuw gemaakt. Blijkbaar willen ze op zeker gaan.

 17. Roland Bodegraven schreef:

  Tijdens de fasching zit ik er ook @hajo. Mijn moeder heeft altijd koffie klaarstaan. Tenzij het heerlijk weer is en ze boven bij het restaurant zit of in Lech zit. Skiën doet ze niet, maar mochten we bijvoorbeeld de witte ring doen dan stapt ze uit in Zurs en loopt dan naar Lech. Parkeren we in Lech dan is het wandelen naar Zug of naar Oberlech (pittige trouwens). Dus ook zonder te skiën geniet zij volop.

 18. Frans v schreef:

  De storm komt eraan in de lage landen, zondagavond barst Ciara los. Ec control run is nu een zwart lijntje geworden ipv blauw en gaat in de meteofictie voor scandihoog, droog en oostenwind met nachtvorsten.

 19. Aart schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/02/1580939281.jpeg[/img]

  ICON komt met een wel heel straf windveld zondag 9 februari. In de kustprovincies pieken tot zo’n 120 km/uur. Boven de Wadden windpieken tot 172 km/uur. Dat is windkracht 11-12, orkaankracht!

 20. Tim schreef:

  Beetje dood op de site . Komt er nog een avond bericht ik ga zaterdag naar holzgau. Ben benieuwd wat het wordt volgende week. Sneeuw of toch soms regen.

 21. Wessel schreef:

  Biberwier -10, 35cm verse sneeuw en de zon komt eraan. We gaan optimaal genieten! [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/02/1580971539.jpeg[/img]

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.