The best is yet to come. Dat geldt echt zonder meer voor de skigebieden momenteel. Gisteren een rampdag. Ik kon melden dat de hele Skiwelt dicht was. Volgens de chef va de skischool is dat in 30 jaar nooit gebeurd. In de Kelchsau waren bomen omgewaaid waardoor de hele stroomverzorging uitviel. Reageerders deelden met ons dat ook Zugspitz Arena, Montafon, Ischgl en andere gebieden gesloten waren. Hierboven die Tauplitz. Vandaag gaat alles wel weer open omdat de sneeuwlaag nu zo dik is dat overal gereden kan worden. Vandaag eens kijken of ze nu wel of niet ook overdag rijden als er mensen op de piste zijn. Respect voor deze helden van de nacht!

Met een mooi muziekje erbij…. wat een beroep!

Kirsten is gelukkig weer terug. ..kruid vergaat niet haha. En wat een mooie vondst deze windstoot op de Diedamskopf. Heb labg geleden ooit gesolliciteerd op een baan daar maar ben nog nooit boven geweest. Ook niet voor de skitoer naar het Kleinwalsertal dat hemelsbreed zo dichtbij ligt.

Even verderop op de Arlberg zijn er toestanden op de camping. De camping van Wald am Arlberg waar ik als kind langs stiefelde op weg naar de eerste lift of terugkomend van de laatste lift. Man wat was ik fanatiek. Ga graag eens langs voor een bakkie koffie. Omgekeerd is iedereen van harte welkom hier op de Penningberg in Hopfgarten.

Remko is onze correspondent in Zweden… en hoppa!

In Utah op het vliegveld van Salt Lake City een sneeuwrecord met 21.8 cm uit één sneeuwstorm. Het oude record was 17.8 cm uit 1936 wat het minimum was van zonnecyclus 16. Ondertussen sneeuwt het ook in Texas met een intense koudegolf in Amerika en wordt er vanuit Australië zomersneeuw gemeld!

OK. De weermodellen. Vergeet de Lage Landen. Deels aardig hogedrukweer. Winterkansen zero.

Vergeet ook de Alpen. Eigenlijk. Want nu dus wel mooie sneeuw. Hoewel ik hoor dat het hier en daar ook tegenvalt. Er komt nu nog wel sneeuw. Vele dagen op rij zelfs. Na de vijf mooie dagen die nu komen. Maar niet echt een megadump of zo.

Wel een megadump in Noorwegen. En niet zo zuinig ook.

Hier het bijbehorende ensemble op nog geen 900m. Wie zit daar? Wie vliegt erheen? Ga ik ooit nog in de rol komen te kunnen financieren erheen te vliegen? En naar Siberië voor de ultieme Wim Hof?

Of gewoon naar de good old US of A. Want daar is het al koud en sneeuwt het tot in Texas. Maar wordt het over 10 dagen misschien wel -40ºC langs de Canadese grens. Pure meteofiction. Maar hadden wij zo iets maar eens deze winter.

Maar nee…. bij ons beukt de WC lekker door met hopelijk steeds net ,ooie sneeuwgrens voor de Alpen en misschien Sauerland. Er zijn wat aanzetten naar dit soort hogedruk situaties. Nog lang geen Scandihoog. Maar dat kan zomaar in beeld floepen…. het ensemble zegt van niet. Maar ook het ensemble is niet heilig. Duimen kan altijd. Het is pas begin februari. Graag weer veel nowcasten samen vandaag. Bedankt alvast.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

40 reacties

Gesloten voor reacties.