Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Val Gardena
Lees verder >

De mooiste zomervakantie beleef je hier!

DIE TAUPLITZ
Lees verder >

Een prachtige zomervakantie kan hier van 20 juni tot en met 8 september.

zell am see kaprun
Lees verder >

Fiets hier langs de meest indrukwekkende wegen.

Na hevige sneeuwval duiken Alpen én Lage Landen de zomer in

check ook eens

24 Reacties

 1. Tim schreef:

  Benieuwd hoe het in obertauern is Hajo!

 2. Joke, Riederalp schreef:

  https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/8FC35FE5-AF6E-4B9F-8FAE-E683C50FF35F.jpeg
  Yep, de lente is begonnen.De was hangt buiten en de vogels doen een wedstrijdje wie het hardste kwettert! Net onze twee dagelijkse bussen chinezen boven gekomen. Ze maken een rondreis. Ze gaan naar boven om de Aletsgletscher te zien en vanmiddag gaan ze verder naar Zermatt voor de Matterhorn. Allemaal zeer gedissiplineerd en vrolijk. Wel soms een gek gezicht, allemaal met mobieltje op een stok en maar foto’s maken maar nu komt het…… de meeste lopen met blote voeten in een paar gympen door de sneeuw te banjeren!Maar ze blijven lachen!

 3. Asten (Harmelen) schreef:

  Mmmm, sneeuwsokken… Daar heeft een kennis van ons 2 jaar geleden een boete voor gehad bij het omhoog rijden naar Gerlos..
  Gewoon omdat het geen sneeuwkettingen zijn en die daar toen verplicht waren. Sneeuwsokken zijn qua veiligheid sowieso erg onbetrouwbaar en hebben bewezen veel minder grip.

 4. Sjors schreef:

  Isola 2000, na 3 dagen sneeuwval , meer dan een meter vers en opklarend. Juist op 1 van de mooiste dagen van deze ‘winter’ is de toegangsweg sinds gisteren gesloten v.w. groot lawine gevaar. Een grote strop voor de uitbaters van de terrassen en restaurants, een genot voor degene die er nu ( vast) zitten. Wat een droomplaatjes, ongekend voor half april.

 5. Jorne schreef:

  Flinke verschillen tussen de 2 grote jongens voor de maximumtemperaturen van volgende week. EC erg laag, GFS (ook in ensemble) erg hoog, en dat al in alle afgelopen berekeningen ongeveer.

  EC

  GFS
  Eerlijkgezegd geloof ik wel in GFS met de temperaturen op 850hpa en de aanhoudende zonneschijn dagenlang. EC zit trouwens bijna 10 graden lager met de temperaturen rond 1500m, daar dus de reden. Ik denk dat de warme push vanuit het zuidwesten goed vast gehouden kan worden door het redelijk stromingloze hoog. Of we echt naar 27 graden gaan, mwah niet ondenkbaar maar eens 25 volgende week lijkt me wel binnen. Ben benieuwd hoe deze gaat uitpakken!

 6. Sandra schreef:

  Hoi Hajo, ik ga volgende week vrijdag toch nog een weekje naar Tignes. Wordt het zomerskiën of gaat het toch nog afkoelen? Sneeuw ligt er nog genoeg of verdwijnt de sneeuw in een week met bijna zomerse temperaturen als sneeuw voor de zon?

  • Jorne schreef:

   Ik zou me weinig zorgen maken over de hoeveelheid sneeuw in Tignes, enorme dijken sneeuw daar nog en die zijn voorlopig nog niet weg! Qua weer lijkt het vooralsnog warmpjes te worden, heeerlijk knallen in de ochtend, smiddags lenteskien of het terras lekker op. Echter is er nog niks bepaald op de termijn van 7-14 dagen. Jaloersmakend dat je nog gaat, veel plezier 🙂

 7. Peter van L schreef:

  Onder mijn auto(Renault Talisman) mogen geen sneeuwkettingen, volgens importeur alleen maar sneeuwsokken. Schijnt dat er electronica en sensoren in de wielkasten zitten, die door kettingen beschadigd kunnen worden en dan is het afslepen.

  • daniel schreef:

   Dan heeft renault gewoon een &€(?€&#systeem bedacht.

  • Hans schreef:

   Die zgn. electronica in de wielkasten………………mag zeker ook niet vies worden?!
   Geloof je het zelf Peter? Mag aannemen dat je er (smallere) winterbanden opgooit i.p.v. rijden met de (brede) zomerbanden. Daar kan echt wel een ketting om hoor.
   Beter nog: 4WD 🙂

  • Matthijs schreef:

   Kan uit de samenvatting niet herleiden of ik het interessant vind. De avonturen in de zomers zijn interssant wat betreft bergverhalen? Ben wel al op zoek naar een aantal boeken voor de zomervakantie, dus graag nog even je reactie

   • Joke, Riederalp schreef:

    Leest lekker weg, zeker op vakantie. Milaan en het Monte Rosa gebied ken ik goed dus ik kon mij goed inleven. Of dit boek interessant is?, dat is niet het juiste woord.
    Het is een mooi herkenbaar verhaal voor bergliefhebbers.

 8. Hans schreef:

  @Hajo, sneeuwsokken past echt NIET bij een WSWM!! Zou maar gauw eens gaan praten (lees:onderhandelen) om die Katjer te wisselen voor 1 met 4WD. Anders op zoek gaan naar een andere sponsor (lees:merk) die wel een 4WD wil leveren 🙂 😉
  Succes!

 9. Mark (breda) schreef:

  Sneeuwsokken is wellicht gemak maar lijken mij verre van veilig.

 10. Mark (breda) schreef:

  Heb jij een 4wd Hans? Dat krijg ik dus niet voor elkaar. Ik leg lekker sneeuwkettingen. Op zich zo gedaan als je ff oefent vooraf.

  • Hans schreef:

   Ja, rij al bijna vanaf begin 4WD. Niet alleen vanwege de ritten naar de sneeuw maar ook vanwege veilgheid in het algemeen. Denk alleen al aan vaak regen (herfst….LOL) in NL. Zo veel veiliger, meer grip. Wil niet meer anders. 🙂

   • nils schreef:

    Ik heb een seat leon x-perience met 4×4.
    Rijdt als een sportieve stationwagen maar is niet te stoppen in de sneeuw. afgelopen winter in de alpen was geweldig rijden. In de zomer een caravan erachter naar tarifa werkt ook lekker 😉

    • Hans schreef:

     Fijn hé Nils. Idd ook ideaal als trekauto. Was ook prettig denk ik de bergpas op vanuit Zell am Z. naar HochK? Besneeuwde weg omhoog?

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.