die tauplitz
Lees verder >

Bad Mitterndorf, Tauplitz en Tauplitzalm ook in de zomer droomplekjes in het Ausseeerland.

Val Gardena
Lees verder >

Ontdek de mooiste wandelwegen en geniet!

Obertauern
Lees verder >

Wandelen, fietsen, klimmen,... het kan hier allemaal.

Zell am see
Lees verder >

Boek nu een prachtige zomervakantie.

Na fraaie koningsdag volgt koude (vorst)avond- en nacht; datumrecords!

check ook eens

11 Reacties

 1. Mooi bericht weer @leo-180 !
  Ik zag vandaag mensen in zomerse outfits en dacht bij mezelf; daar vindt ik het veel te fris voor hoor.
  Op de fiets met tegenwind was het niet bepaald aangenaam, het voelde zelfs frisjes aan.
  Benieuwd wat de komende weken ons gaat brengen maar hoogzomer wordt het nog niet.

 2. Best heftig ! http://deredactie.be/permalink/1.2319023
  (zegt ie nou ergens “fuck” ?) 😆

 3. peter schreef:

  Ja beregening staat gereed denk wel dat het koud word hoop dat de bewolking vroeg komt dan is de vorst over of een stuk minder.
  Wel erg leuk dat je hierover schrijft bedankt.
  Ik hoop dat het bij een nacht blijft.Geen borrel drinken vanavond.

  • Leo schreef:

   Dank je wel. Komende nacht lijkt minder koud uit te vallen door iets meer wind maar actueel plaatselijk toch al weer wat lichte vorst aan de grond. Laagste temperaturen waarschijnlijk in de zuidoostelijke helft van Nederland. Daarna waarschijnlijk even niet meer, maar de nacht naar zaterdag is ook weer risicovol!

 4. Asten (Harmelen) schreef:

  En hotspot de Bilt doet voor de zoveelste keer van zich spreken… Om 22.20 zes graden met een straffe noordenwind terwijl de stations eromheen 2 a 3 graden kouder zijn… Als je een palmboom in je tuin wilt laten overleven in Nederland: ga in de Bilt wonen !

 5. De eerste van, een lange reeks, dit jaar ? Supercell in de buurt van Ulm, Duitsland : https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/8267925903.jpg

  😮

 6. Leo schreef:

  Berrrricht aangevuld 😉

 7. peter schreef:

  Beregening aan gezet om 1:00 uur en als straks het ijs van de bomen is kan het weer uit.Het is koud geweest maar of er schade is ontstaan in niet beregende delen zal in de loop van de dag duidelijk worden dan is het binnenste van de bloem bruin of zwart.Straks lekker even naar bed en hoop dat het vannacht niet nodig is.

 8. Snowman schreef:

  Even afwachten wat het officieel wordt, maar volgens mij echt net aan randje geen landelijk mintemp record (De Bilt). Record dateerd uit 1908 met -2.1 graden, de Bilt heeft vanacht als ik het goed heb -1.9 graden gehad, maar echt net aan ten oosten -2.2 graden (http://www.weerplaza.nl/actueel/extremen/minimumtemperatuur/)

  • Leo schreef:

   Dat (die -2.2) is De Bilt hoor 😉 Het verschil dat je ziet heeft zeer waarschijnlijk te maken met 10-minutenwaarnemingen respectievelijk de werkelijk opgetreden minima; die daar uiteraard ook tussenin kunnen vallen.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.