Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Obertauern
Lees verder >

Een vakantieparadijs voor jong en oud! En 100 kilometer aan wandelpaden!

Montafon, een droom zowel in de zomer als winter.

Obertauern
Lees verder >

Wandelen, fietsen, klimmen,... het kan hier allemaal.

Na absurde reddingsactie: bergredding smeekt wintersporters om gezond verstand

check ook eens

9 Reacties

 1. Jeroen Voorhorst schreef:

  bizar dit,het zou iedereen toch bekend moeten zijn dat met deze omstandigheden het spelen met je leven is.

 2. Roy schreef:

  Complimenten Hajo. Goed stuk. Ik heb het aandachtig gelezen. Ook jouw ervaring komt nu over alsof je het wilt delen met ons en niet als een egostrelend stoer verhaal wat je eerder nog wel eens (onbewust) deed. Ik weet nu 1 ding zeker waaraan ik denk, mocht ik ooit in een soortgelijke situatie terechtkomen.. Warme friet!! 🙂

 3. Oelie schreef:

  Dit stuk zou iedereen moeten lezen alvorens je ski bewijs mag krijgen!!

  • Ad schreef:

   IS er een skibewijs dan? Bedoel niemand wordt gecontroleerd of hij een bewijs heeft dat hij kan en mag skiën. Ai, is wellicht ironisch bedoeld, dat kan ook : )

 4. Remko schreef:

  Kosten verhalen en skipassen inleveren. Dat je nog durft te lachen. Op de knieën eerbied betuigen en excuus aanbieden. Te bizar voor woorden.

 5. Hans schreef:

  Kleinwalsertal: zelfs een “Lawinensprengung erfahren Einsatzkräfte” NIET zonder gevaar!
  Bekijk de video……. https://vorarlberg.orf.at/news/stories/2958399/

 6. Ad schreef:

  Gelezen in Tiroler Zeitung. Twee waren erg brutaal. Sneeuw was soms heuphoogte en redders konden niet overal echt skiën komen en stonden zelf soms ook super diep in de sneeuw, amper doorkomen aan dus. Bellen die lullo’s waar ze blijven meerdere keren en beklagen ze zich dat het te lang duurt. Schelden en zeggen dat het belachelijk is dat ze er nog niet zijn.

  Onbenullen die geen idee hebben waar ze zijn of mee bezig zijn en dat bij niveau 4. Ik zou ze het skipas afnemen. Deden wij vroeger in Hochfügen af en toe. Ook bij lieden die dwarfs door een skiklas vlogen en bij herhaling, hup pas innemen.

  Destijds waren er ook 4 of 5 snowboarders die bij de Holzalm aan het eind van de 6 stoeltjeslift meenden over de berg te kunnen klimmen en dan gokken over de richting om naar Kaltenbach te skiën. Ze namen de laatste lift, klommen een uur naar boven. Daar hadden ze zich al in vergist lijkt mij en zijn gaan boarden. Komen ze even later in een sneeuwloch waar ze niet uitkomen. 1 Nederlander en 3 of 4 Aussies. Mobieltjes waren er toen nog niet veel maar ze deden een notruf. De helicopter erop af. Een bekende van mij een jonge kerel die gitaar speelde was als redder aan boord.

  Lang verhaal kort. Door wind en gedoe brak die gitaarspeler zijn been en verloor 2 vingers. De snowbaorders werden beneden afgezet. Moesten zich de volgende dag bij de bergredding melden. De Oostenrijkers hadden al gesproken over kosten betalen en de boarders hoorden woord politie vallen. Volgende dag niemand, ook niet meer in het appartement wat ze opgaven hadden. Vogels gevlogen.
  kosten per man 4500,00 gulden, redding duurde meerdere uren.

  Heb nog aangeven: Laat politie direct uitzoeken welke aussies vandaag en morgen op vliegtuig zijn gestapt in Innsbruck en München en ga die namen doorgeven aan politie in Australië maar dat begrepen ze niet echt… en pas toen het echt te laat was na 3 dagen.
  Heeft dus veel “gekost” en puur door grote onverschilligheid want anders kan ik het niet noemen.

 1. 12 januari 2019

  […] heen mag gaan. Ter waarschuwing verwijs ik naar het artikel dat ik vanmiddag postte over een absurde reddingsactie in Mayrhofen […]

 2. 12 januari 2019

  […] heen mag gaan. Ter waarschuwing verwijs ik naar het artikel dat Hajo vanmiddag postte over een absurde reddingsactie in Mayrhofen […]

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.