Even een gek tussenberichtje van de wintersportweerman: tijdens het op het nippertje terugskiën van Zell am Ziller naar Königsleiten in de o zo fijne Zillertal Arena fladderden er rond 15.15 uur zo maar twee Alpensneeuwhoenders naar een plekje midden onder de lift. Deze snow chicken of Latijn Lagopus Muta maakten meteen ook hun erg karakteristieke koerende geluid zodat ik me nu tot “kenner” van deze mysterieuze vogel kan noemen. Het was echt een “yes” ervaring waar ik zo opgewonden van raakte dat ik te laat mijn camera trok waarna scherpstellen op een in de sneeuw vrijwel onzichtbaar dier onmogelijk bleek vanuit de schommelende lift. Daarom hierboven een rechtenvrije afbeelding uit het Tierleben van Brehm. De mooiste foto op het web is deze van Edwin Kats en hier zie je een hele Google Afbeeldingen collectie van het dier.

winterberg_jasper

Even terug naar het weer op dit late tijdstip: ik ben erg happy met de 18u run van het Amerikaanse model. Die brengt namelijk overdadige sneeuw naar de Alpen en zeker ook winterse buien naar Nederland en mogelijk zelfs een terugkeer van de winter. Update maandagochtend: mooie hele fijne sneeuw in de Zillertal Arena en teamgenoot Jasper is met volle teugen aan het genieten in de Wintersport-Arena Sauerland zoals je op bovenstaande foto van gisteren ziet. De ochtendrun van het GFS-model is natuurlijk helemaal jummie.  

Hier nog de laatste Bizztravel Sneeuwhoogte App Uploads
[fbphotos id=537776496256560] 

En kijk misschien alvast even naar de nieuwe weervideo door op onderstaande afbeelding te klikken…

Hajo's Wintersport Weervideo 28 januari 2013

Deze was op basis van de modelruns die zondagavond beschikbaar waren…. ben benieuwd wat maandagochtend gaat brengen en wat Wijnand daarvan maakt…  

Categorieën: Nieuws

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

1 reactie

Gesloten voor reacties.