Even een gek tussenberichtje van de wintersportweerman: tijdens het op het nippertje terugskiën van Zell am Ziller naar Königsleiten in de o zo fijne Zillertal Arena fladderden er rond 15.15 uur zo maar twee Alpensneeuwhoenders naar een plekje midden onder de lift. Deze snow chicken of Latijn Lagopus Muta maakten meteen ook hun erg karakteristieke koerende geluid zodat ik me nu tot “kenner” van deze mysterieuze vogel kan noemen. Het was echt een “yes” ervaring waar ik zo opgewonden van raakte dat ik te laat mijn camera trok waarna scherpstellen op een in de sneeuw vrijwel onzichtbaar dier onmogelijk bleek vanuit de schommelende lift. Daarom hierboven een rechtenvrije afbeelding uit het Tierleben van Brehm. De mooiste foto op het web is deze van Edwin Kats en hier zie je een hele Google Afbeeldingen collectie van het dier.

winterberg_jasper

Even terug naar het weer op dit late tijdstip: ik ben erg happy met de 18u run van het Amerikaanse model. Die brengt namelijk overdadige sneeuw naar de Alpen en zeker ook winterse buien naar Nederland en mogelijk zelfs een terugkeer van de winter. Update maandagochtend: mooie hele fijne sneeuw in de Zillertal Arena en teamgenoot Jasper is met volle teugen aan het genieten in de Wintersport-Arena Sauerland zoals je op bovenstaande foto van gisteren ziet. De ochtendrun van het GFS-model is natuurlijk helemaal jummie.  

Hier nog de laatste Bizztravel Sneeuwhoogte App Uploads
[fbphotos id=537776496256560] 

En kijk misschien alvast even naar de nieuwe weervideo door op onderstaande afbeelding te klikken…

Hajo's Wintersport Weervideo 28 januari 2013

Deze was op basis van de modelruns die zondagavond beschikbaar waren…. ben benieuwd wat maandagochtend gaat brengen en wat Wijnand daarvan maakt…  

Categorieën: Nieuws

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

1 reactie

Gesloten voor reacties.