Het is ongelofelijk maar het skigebied van Verbier is afgelopen weekeinde open geweest. De foto hierboven is van afgelopen zaterdag 13 juli 2013. Eén piste was open op zaterdag van 10 tot 13u en op zondag van 11 tot 15u. Tuurlijk: 3300m is niet niets. Ligging op het noorden. Als er in Hintertux en Kaprun vele kilometers open zijn moet het met één piste in Verbier ook wel lukken. En toch is het wennen: het is toch een andere mindset dan wat we 5 jaar geleden nog hadden, dat mensen nu de spot drijven met apocalyptische global warming prognoses en gewoon de latten onderbinden in midden juli.[dc_slider slider=”20492″ captions=”true”]We hebben het nieuws te danken aan Arjan die het spotte op planetski.eu. Ik klapper echt met mijn oren. In de reacties waren veel vragen van of het koude voorjaar goed is geweest voor de gletsjers. Lijkt me dat we het antwoord hier hebben. Weet je ook nog dat skigebied in de Pyreneeën dat in juni nog open was? En nu hebben dus nog afgelopen week wat buien voor een laagje verse sneeuw boven 3000m gezorgd. Waardoor die lolbroeken in Verbier een week na de opening van het geweldige bikpark dachten: WTF we gaan gewoon skiën dit weekeinde. Zaterdag kwamen 830 m/v opdagen. Zondag 800. Wie was erbij? Meer foto’s hier.

hooggebergtewallisjuli

Ondertussen is ook het mysterie van de veel-gelikede Facebook foto opgelost. Het bijschrift was: Vandaag was de dik besneeuwde Matterhorn prachtig te zien onder de heldere hemel. Vanuit de cockpit waren zelfs de skiliften en geprepareerde pistes van het zomer-skigebied van Zermatt zichtbaar, wauw! Ik was even in de war omdat ik dacht dat Leo aangaf dat hij de foto had gepost. Maar nee, het was natuurlijk onze Finn, de 100% mazzelpik die niet alleen als 1 van 10 uit 1700 werd ingeloot in de KLS opleiding maar die met 2000 werkeloze piloten voor hem na zijn afstuderen ook nog eens binnen 3 maanden een baan vond als piloot op de 737 op vakantiebestemmingen. Heen en weerpendelen op Italië en Griekenland ziet hij de Alpen meermaals per week natuurlijk. Dit is vlak bij Verbier natuurlijk. Volgens mij is de Matterhorn net niet te zien. Ik zou denken dat je de Aletschgletsjer ziet en dat de plaats beneden in het dal Brig is in het Oberwallis. Wat jullie? Dan ligt het Val d’Anniviers net buiten beeld links en de Quatre Vallées waar verbier toe behoort nog verder naar het westen eveneens aan de zuidkant van het Rhônedal.  

verbier_open_juli


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

14 reacties

Gesloten voor reacties.