Het is dus heus wel weer cherry picking… maar toch ook zo leuk om te melden. In Australië was/is het ff heel koud. Nederland juist op weg naar de eerste dertiger pakt New South Wales zijn koudste junidag in 122 jaar. In Sydney werd donderdag bij het observatorium een maximum gemeten van 10,3°C, de laagste waarde voor juni sinds 1984. Het vliegveld mat 11,4ºC en dat was maar een tiende graad boven het kouderecord in een datareeks sinds 1939.

Recordkoude juni

“Donderdag was voor Sydney en echt koude dag zoals al heel lang niet meer,” aldus Gabrielle Woodhouse van het Australische KNMI.

Categorieën: Extreem weer

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

2 reacties

Rogé · 12 juni 2021 op 22:08

Prachtig relaas Hajo van de opmars naar de nieuwe Kleine IJstijd!

Wim Fokkema · 13 juni 2021 op 17:54

Zag ik het vanmorgen ook op Weer & Radar. Nagesynchroniseerd in het Duits verteld de in beeld gebrachte aussie “Ich bin 47 Jahr und habe bisher noch nicht so viel Schnee gesehen” Een plaagstootje van moeder natuur voor de klimaathysterici?

Gesloten voor reacties.