Mountainbiketochten in Les Menuires

Aan mountainbikeroutes geen gebrek in deze Franse Alpen stad. Je kan hier heerlijk mountaintochten maken dankzij de 271 kilometer aan routes die dit gebied rijk is. Race over smalle wegen, passeer het eindeloos aantal skiliften en geniet! Bovenstaande foto is afkomstig van de Facebookpagina van onze partner Les Menuires.  

Mountainbiketochten in Les Menuires

De opties in Les Menuires zijn eindeloos, of je nu houdt van zelf alles uit te zoeken, een GPS gaat nemen of een gids het kan hier allemaal. Daarnaast heb je de mogelijkheid om zowel kortere routes als dagtochten en huttentochten te doen. Er is voor elk niveau wel een route en je hebt natuurlijk ook elektrische mountainbikes ter beschikking.

Voor de liefhebbers van het beter downhill-werk is er hier ook de mogelijkheid uit verschillende parcours. Van makkelijk tot moeilijk, klik hier voor meer informatie over de diverse routes.

Mountainbiketochten in Les Menuires

In Les Menuires is er ook een all terrain track van 10 kilometer voor rolstoelen. Dit parcours stijgt 1000 meter en je doet ongeveer 2,5 uur over dit traject. Het wordt als medium-moeilijk beschouwt, natuurlijk is dit laatste wel persoonsgebonden. In tegenstelling tot de meeste routes is deze track beperkt open van 10/07 tot en met 31/08.  Toegang is gratis.

In het weekend van 17 tot en met 19 augustus kan je hier ook terecht voor de “Coup de France de VTT”. Indien je de echte pro’s aan het werk wil zien is dit het weekend om af te zakken naar het gebied!

De meeste routes zijn geopend tot 31/10/2018. Je hebt dus nog tijd genoeg om de bergen van Les Menuires te ontdekken tijden leuke mountainbiketochten. Ga je pas in de wintermaanden richting dit gebied? Probeer dan zeker de Roc’n’ bike even uit. Over de winteractiviteiten in Les Menuires lees je alles hier.

Ben jij op vakantie in één van onze partnergebieden? Stuur dan zeker een foto!

 


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

1 reactie

Gesloten voor reacties.