Mountainbiken en zoveel meer in Les Menuires

Les Menuires is niet enkel een top gebied om van wintersport te genieten. Je kan hier ook tal van randactiviteiten proberen. Wat dacht je van eens te mountainbiken in de sneeuw? Of winterparapante of toch liever dat van hierboven eens proberen? Voor de kleinsten van de familie is er het sleeën? Of liever op de Speed Mountain? Wil jijzelf beginnen met langlaufen dan kan je dat in dit partnergebied leren.

Mountainbiken – Roc’n Bike

Nieuw dit seizoen is de Roc’n Bike, 2 afdalingen van 4 kilometer voor mountainbikers. Leer bochten nemen, remmen en fietsen op een besneeuwde weg. Elke woensdag, donderdag en vrijdag kan je om 8H30 de fiets op. Natuurlijk wordt je begeleidt door een professional. De full-face helm en nodige veiligheidsaccessoires krijg je ter plaatsen.

Mountainbiken -Roc'n bike

Liever met de voeten van de grond?

Wel je kan in Les Menuires kiezen of je gaat voor winterparapante of voor “Ulm”. Dat laatste zie je hier helemaal boven afgebeeld. Ontdek de prachtige uitzichten van dit partnergebied vanuit de lucht. Laat je betoveren op een unieke manier. Bij het parapante kan je tijdens een tweezitsvlucht genieten. Heb je niet zo’n voorliefde voor parachutes, ga dan voor Ulm. Hierbij ontdek je Les Menuires tijdens een vlucht in een ultralight vliegtuig. Niet helemaal onbelangrijk, voor een parapentvlucht betaal je €95, kies je voor het vliegtuig dan kost dat je €70.

Mountainbiken en meer in les menuires

Sleeën of Speed Mountain

In Les Menuires kan je naar beneden sleeën vanop de top van de lift Roc des 3 Marches 1. Knal naar beneden over de 4 kilometer lange afdaling. Racen tegen jouw eigen familie? Dat kan hier want de piste is maar liefst 7 meter breed. En geen paniek, elke slee is voorzien van een rem. Dankzij de Speed Mountain kan je het gebied ontdekken op rails. Ga gedurende 1000 meter door scherpe bochten, en daal af doorheen een prachtig decor.

Speed Mountain les Menuires

Wil je toch liever iets actiever dan kan je nog steeds kiezen voor langlaufen of sneeuwschoenwandelen? Hierover vind je meer op deze link.

Ben jij al in Les Menuires gaan wintersporten? Vertel er hieronder alles over!


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

5 reacties

Gesloten voor reacties.