Ons mountainbike avontuur in Kleinwalsertal

4 dagen in het Kleinwalsertal, waarvan 2 op de fiets en 2 al wandelend. Een skiverlof is er niets tegen, al mijn spieren doen pijn, ik heb liggen zweten als een rund, maar oh de voldoening. Jawel mountainbiken is fijn, vooral in het Kleinwalsertal, en vooral met een e-bike! Lees hier alles over ons mountainbike avontuur en probeer het vooral zelf!

De eerste keer mountainbiken in de bergen

Ik ben geen fietser, ik ga vaak lopen, af en toe ga ik mountainbiken of spring ik op de racefiets. Dennis overtuigde me toch om eens te gaan e-biken in de bergen. Uitvalsbasis was het Kleinwalsertal bij Sanne en Boaz (in de Kwt-lodge). Een mooi startpunt om het ganse dal te doorkruisen.

Ok die e-bike hebben we niet in onze garage staan, dus we hebben er eentje gaan huren. Dit deden we bij Kessler Sport, zij hebben de laatste nieuwe modellen. Gelukkig want met een gewone mountainbike had het iets te pittig geweest. Dan had ik er na een uurtje vast al genoeg van. Nu niet! Ik heb nog wel afgezien hoor, dus denk maar niet dat die fiets er een eitje van maakt. Afhankelijk van de route die je kiest natuurlijk ;-)!

Tips vanuit ons mountainbike avontuur

Onze eerste dag is vooral eentje om te verkennen, want zo e-biken vraagt wel wat techniek.

Mijn tips:

  • Wil je steil omhoog, schakel dan zo klein mogelijk! Je gaat verrast zijn dat je boven geraakt.
  • Moet je toch afstappen? Zet je fiets op walk en je duwt hem iets makkelijker naar boven. Zo’n e-bike weegt trouwens wel wat meer dan een gewone mountainbike.
  • Rij enkel op turbo als het moet. Tijdens de turbo slinkt de batterij zienderogen. Huur je fietsen voor meer dan 1 dag, neem dan ook de batterijlader mee naar jouw verblijf.
  • Ga je downhillen, zet je zadel wat lager en het gaat veel vlotter. Je zal meer stabiliteit ervaren.
  • Rij met een helm! En draag eventueel handschoenen voor meer grip. Een helm en een slot kan je trouwens in de meeste verhuurzaken wel huren, heb je het zelf, neem het dan gewoon lekker van thuis mee. Bespaart je weer 16€!
  • In de meeste gondels/liften is het niet toegelaten om jouw fiets mee te nemen. Dit geldt ook voor de bus.
  • Voorzie een rugzak met een regenjasje, zonnecreme, een kleine snack en voldoende water.
  • In het Kleinwalsertal zijn de meeste mensen mountainbikers niet gewoon, een bel is geen overbodige luxe. Met een vriendelijke “danke” verdwijnen de gekste blikken ;-).

Ons avontuur in het Kleinwalsertal

Wij rijden vanuit ons verhuurpunt in Riezlern richting Baad, daar gaan we achter de kleine kerk omhoog richting Mittelberg. Dit is al een stevige beklimming, maar je kan hier uitrusten in de Sonna Alp of de Stutz Alpe. Van daaruit rijden we naar Hirschegg. Je kan van het ene kleine weggetje naar het andere en zo de ganse vallei door. Heel leuk! Ook aan de overkant in het Gemsetal kan je leuk fietsen, perfect voor beginners.

Onze 2de dag starten we iets steviger, een beklimming richting de Walmerdinger. Recht omhoog, alles geven en op een goede 40 minuten zijn we boven. Zwetend maar voldaan bereiken we de berghut. We dalen terug, rijden wat via kleine paadjes en daarna gaan we vanaf de Walserblick richting Ifen. Hier kan je de gondel omhoog nemen en verder wandelen. Na de lunch gaat het via het ganse dal verder over leuke weggetjes. De moeilijkheidsgraad is hier beperkter.

De routes aangeboden op de website van het Kleinwalsertal zijn beperkt, maar de mogelijkheden in het dal echter niet. Trek er op uit, rij omhoog, kan je niet verder? Terug naar beneden en volgende weggetje in, geloof me, we hebben dit meermaals aan de hand gehad. Ben je een ervaren mountainbiker dan kan je ongetwijfeld op voorhand wel wat dagtochten uitwerken! Wanneer je bij Boaz en Sanne verblijft kan je hen ook altijd wat insider tips vragen.

Zo’n moutainbike (e-bike) is dus een top vervoersmiddel om de bergen in de zomermaanden te ontdekken. Je kan overal veel sneller geraken dan al wandelend en het is veel intensiever. Ik geef graag toe dat deze zomervakantie veel vermoeiender was dan een standaard wintersportvakantie. Meer van dit graag, volgende keer met iets minder blauwe plekken :-)!

Naar goede gewoonte heeft Dennis ook nog een filmpje gemaakt over ons mountainbike avontuur, zo krijg je er toch nog een beter beeld over!

Wil je meer lezen over mountainbiken in het Kleinwalsertal? Klik dan hier.  Mijn vorige verslag over ons verblijf in de Kwt-lodge kan je hier lezen.
Ben jij al eens op mountainbike avontuur gegaan? Of heb je net zoals mij voor de e-bike versie gekozen?


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

1 reactie

Gesloten voor reacties.