Als je morgen wakker wordt, is het echt onstuimig. Juist in de ochtend beukt de wind het hardst. En kijk eens: de zwaarste windstoten – donkeroranje is > 100km/u – niet aan de kust berekend maar in het binnenland (vermoedelijk ook een beetje een modelafwijking zien we zo). Loop dus voorzichtig of liever helemaal niet langs hoge bomen. Natuurlijk wel handig dat die nog geen blad hebben.

Natuurlijk wel de hardste steady wind aan de kust. Dat reikt tot 35 knopen. Dus iets van 65km/u en dat is …

Toch al een windkracht 8.

In het Harmoniemodel zien we vanaf 8 uur tot ongeveer 11 uur windstoten boven de 100km/u en gelukkig niets boven de 110. Amsterdam en Utrecht liggen nog een beetje in de vuurlinie en natuurlijk alle kuststeden en ook Haarlem, Alkmaar en Hoorn bijvoorbeeld.

Ondertussen krijgen de Alpen eindelijk weer een bak sneeuw en ik zal het live voor jullie verslaan.

Zwitserland koploper maar gewoon in veel skigebieden – die nu deels al compleet sluiten – en dikke meter sneeuw.

En als toetje deze meteofiction voor de Lage Landen op 24 maart a.s.. Dat zou nog eens wat zijn.

Inloggen voor gemakkelijker reageren met een leuke profielfoto doe je hierrr. Je reactie komt meteen live te staan.

Categorieën: Extreem weer

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

2 reacties

Slobodan · 10 maart 2021 op 09:37

De Alpen zijn altijd mooi bedekt met sneeuw.

Aart · 11 maart 2021 op 00:10

Zo dan. Een aantal servers van http://www.Meteociel.fr zijn bij een brand in een datacenter verwoest. Pas 15 maart denken ze weer volledig online te zijn.
Jaha, what if de electiricteit uitvalt….. vul zelf maar in.

Gesloten voor reacties.