Als je morgen wakker wordt, is het echt onstuimig. Juist in de ochtend beukt de wind het hardst. En kijk eens: de zwaarste windstoten – donkeroranje is > 100km/u – niet aan de kust berekend maar in het binnenland (vermoedelijk ook een beetje een modelafwijking zien we zo). Loop dus voorzichtig of liever helemaal niet langs hoge bomen. Natuurlijk wel handig dat die nog geen blad hebben.

Natuurlijk wel de hardste steady wind aan de kust. Dat reikt tot 35 knopen. Dus iets van 65km/u en dat is …

Toch al een windkracht 8.

In het Harmoniemodel zien we vanaf 8 uur tot ongeveer 11 uur windstoten boven de 100km/u en gelukkig niets boven de 110. Amsterdam en Utrecht liggen nog een beetje in de vuurlinie en natuurlijk alle kuststeden en ook Haarlem, Alkmaar en Hoorn bijvoorbeeld.

Ondertussen krijgen de Alpen eindelijk weer een bak sneeuw en ik zal het live voor jullie verslaan.

Zwitserland koploper maar gewoon in veel skigebieden – die nu deels al compleet sluiten – en dikke meter sneeuw.

En als toetje deze meteofiction voor de Lage Landen op 24 maart a.s.. Dat zou nog eens wat zijn.

Inloggen voor gemakkelijker reageren met een leuke profielfoto doe je hierrr. Je reactie komt meteen live te staan.

Categorieën: Extreem weer

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

2 reacties

Slobodan · 10 maart 2021 op 09:37

De Alpen zijn altijd mooi bedekt met sneeuw.

Aart · 11 maart 2021 op 00:10

Zo dan. Een aantal servers van http://www.Meteociel.fr zijn bij een brand in een datacenter verwoest. Pas 15 maart denken ze weer volledig online te zijn.
Jaha, what if de electiricteit uitvalt….. vul zelf maar in.

Gesloten voor reacties.