Snel drie regels voor ik in de auto spring op weg naar de start van mijn 200km toertocht. Zo licht als ik gisteren boven de baan dartelde, zo zwaar gaat het vandaag worden omdat het buiten de hele nacht heeft gedooid en vandaag ook warm blijft. Beetje regen en later sneeuw erbij. En wind. Wat een verschil met gisteren. Kenners hebben me verteld dat het zo zwaar kan worden op het ijs dat je amper meer vooruit komt. Zo mik ik nu maar op een goede 100km en dan zien we daarna weer verder.

Morgen bij de grote wedstrijd gaat Kees Paulusma, de zoon van, met een mooie camera met me mee vliegen hetzelfde rondje met landen op het ijs. Als ik dan tenminste nog mobiel ben haha. Laters! Weerkaarten analyse graag in de reacties!

Categorieën: Wedstrijd

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs" . Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 woont en werkt Hajo in Zell am See Kaprun.

101 reacties

Gesloten voor reacties.