Snel drie regels voor ik in de auto spring op weg naar de start van mijn 200km toertocht. Zo licht als ik gisteren boven de baan dartelde, zo zwaar gaat het vandaag worden omdat het buiten de hele nacht heeft gedooid en vandaag ook warm blijft. Beetje regen en later sneeuw erbij. En wind. Wat een verschil met gisteren. Kenners hebben me verteld dat het zo zwaar kan worden op het ijs dat je amper meer vooruit komt. Zo mik ik nu maar op een goede 100km en dan zien we daarna weer verder.

Morgen bij de grote wedstrijd gaat Kees Paulusma, de zoon van, met een mooie camera met me mee vliegen hetzelfde rondje met landen op het ijs. Als ik dan tenminste nog mobiel ben haha. Laters! Weerkaarten analyse graag in de reacties!

Categorieën: Wedstrijd

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

101 reacties

Gesloten voor reacties.