pistenbullyfahrer

Lachen vanochtend aan het ontbijt in de Rudolfshütte! Zo’n trui wil ik ook. Maar niet nadat ik eens een hele nacht op een pistenbully heb gereden. Bucket list! Hier buiten nu windstil en dwarrelende vlokjes in een melkig mistige omgeving. Geen kans de pieken van de Hohe Tauern waar we middenin zitten te zien. Hoe anders gisteren toen de Föhnstorm zo hard beukte dat het massieve gebouw zo groot als een middenklasser cruiseschip ervan schudde. En hoe anders zal het morgen zijn als we misschien wel de enige puur zonnige dag van het seizoen gaan beleven!

morgen

Die puur zonnige dag mandag is ook weer betrekkelijk. Voor het westelijk Alpengebied moet je daar zondagmiddag (vandaag dus) van maken. Daar morgenochtend al veel bewolking en geleidelijk sneeuw pas boven 1500m. Na de middag bereikt dat ook Vorarlberg en zien we dus ook in het Montafon en Kleinwalsertal regen onder 1000 tot 1500m. Het oostelijke deel kan lang zonnig blijven en krijgt uiteindelijk ook lichte regen. Dinsdagochtend is alles dan weer koud en komt de stuwing uit het noordwesten op gang die weer twee dagen sneeuw gaat brengen!

03maart

Donderdag is nu de meest zonnige dag daarna in de berekening voor de noordkant. Vrijdag begint het dan weer te sneeuwen en houdt het in beide modellen niet meer op voor…. woensdag 4 maart! Weer een hele andere inschatting voor de “3e krokusweek” dus. Het mooie weer pas in de tweede helft. Aan het begin juist nog veel sneeuw. Kijken we vanavond nog eens naar! Nu eerst een rondje webcams van Pandora.

nassfeld2202

Sneeuwen doet het vanochtend aan de zuidkant zoals je op dit webcambeeld uit Nassfeld ziet!

ortisei2202

Val Gardena – Ortisei om precies te zijn – eindelijk wit!Maar nog steeds geen dump!

stmoritzsuvretta

De wijk Suvretta bij St. Moritz waar de familie Heineken haar kasteel heeft met villa voor de bewakers

boscogurin2202

Is Bosco Gurin in Tessin het mooiste plaatje vanochtend?

lopagno850-2202

In Lopagno in Tessin op 850m al weer sneeuw op de palmboom

slaapkamer

 

Afsluitend: wij hebben hier in de Rudolfshütte ontdekt dat je als gezin met 4 kinderen echt maar 1 ruime kamer nodig hebt om te leven! Zie ook de tenen van de fotograaf. Niet dat we ons huis in Krommenie al gaan verkopen. Daarvoor ligt het te mooi “aan de piste”, de natuurijspiste dus. Kan niet wachten op winter 2015-2016 maar nu eerst maar eens skiën hier in de Gletscherwelt-Weisssee!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

19 reacties

Gesloten voor reacties.