pistenbullyfahrer

Lachen vanochtend aan het ontbijt in de Rudolfshütte! Zo’n trui wil ik ook. Maar niet nadat ik eens een hele nacht op een pistenbully heb gereden. Bucket list! Hier buiten nu windstil en dwarrelende vlokjes in een melkig mistige omgeving. Geen kans de pieken van de Hohe Tauern waar we middenin zitten te zien. Hoe anders gisteren toen de Föhnstorm zo hard beukte dat het massieve gebouw zo groot als een middenklasser cruiseschip ervan schudde. En hoe anders zal het morgen zijn als we misschien wel de enige puur zonnige dag van het seizoen gaan beleven!

morgen

Die puur zonnige dag mandag is ook weer betrekkelijk. Voor het westelijk Alpengebied moet je daar zondagmiddag (vandaag dus) van maken. Daar morgenochtend al veel bewolking en geleidelijk sneeuw pas boven 1500m. Na de middag bereikt dat ook Vorarlberg en zien we dus ook in het Montafon en Kleinwalsertal regen onder 1000 tot 1500m. Het oostelijke deel kan lang zonnig blijven en krijgt uiteindelijk ook lichte regen. Dinsdagochtend is alles dan weer koud en komt de stuwing uit het noordwesten op gang die weer twee dagen sneeuw gaat brengen!

03maart

Donderdag is nu de meest zonnige dag daarna in de berekening voor de noordkant. Vrijdag begint het dan weer te sneeuwen en houdt het in beide modellen niet meer op voor…. woensdag 4 maart! Weer een hele andere inschatting voor de “3e krokusweek” dus. Het mooie weer pas in de tweede helft. Aan het begin juist nog veel sneeuw. Kijken we vanavond nog eens naar! Nu eerst een rondje webcams van Pandora.

nassfeld2202

Sneeuwen doet het vanochtend aan de zuidkant zoals je op dit webcambeeld uit Nassfeld ziet!

ortisei2202

Val Gardena – Ortisei om precies te zijn – eindelijk wit!Maar nog steeds geen dump!

stmoritzsuvretta

De wijk Suvretta bij St. Moritz waar de familie Heineken haar kasteel heeft met villa voor de bewakers

boscogurin2202

Is Bosco Gurin in Tessin het mooiste plaatje vanochtend?

lopagno850-2202

In Lopagno in Tessin op 850m al weer sneeuw op de palmboom

slaapkamer

 

Afsluitend: wij hebben hier in de Rudolfshütte ontdekt dat je als gezin met 4 kinderen echt maar 1 ruime kamer nodig hebt om te leven! Zie ook de tenen van de fotograaf. Niet dat we ons huis in Krommenie al gaan verkopen. Daarvoor ligt het te mooi “aan de piste”, de natuurijspiste dus. Kan niet wachten op winter 2015-2016 maar nu eerst maar eens skiën hier in de Gletscherwelt-Weisssee!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

19 reacties

Gesloten voor reacties.