De hevige strijd tussen Reiteralm en Kitzbühel om als eerste niet gletsjer skigebied in de alpen open te zijn barst bijna los. Zoals Eric al benoemde doet de één dit met een depot oude sneeuw die de zomer overleefd heeft en de ander dat met kunstsneeuw. Een flinke investering is het sowieso.

De primeur voor Europa gaat echter naar Finland, het skigebied Ruka gaat morgen al open! Dit skigebied is een beetje een kleine versie van het bij ons bekende Wintersport-arena Sauerland. Met 20km piste en hoogteligging tussen de 249 en 493 meter is het in het Noordelijk gelegen Finland natuurlijk makkelijker zo vroeg geopend te zijn. Een beetje oneerlijke strijd voor de alpen natuurlijk.

Zie hier de beelden (via Facebook Ruka Ski Resort):

ruka2

ruka3

ruka4

Goed te zien dat het momenteel dooit aan de vorm van de brokken.

ruka5

ruka6

Sneeuw lijkt prachtig mooi behouden

ruka7

ruka1

Sneeuwkanonnen rechts nog in zomerslaap

Tja… Echt wintersport is het nog niet, maar door de ligging in Zuid-Oost Lapland komt dit op korte termijn wel goed. Dit soort acties zijn dan ook vooral goed voor de publiciteit. De sneeuw komt hier overigens uit een depot, de sneeuwkanonnen staan er nog rustig bij.

Hier lees je er meer over: https://www.facebook.com/rukaskiresort/posts/10153785225215443

Het gebied staat naast de sneeuwzekerheid vooral bekend om de prachtige natuur. Iemand die hier ooit geweest is?

Of zijn ze niet de eerste en weet jij welke wél, laat het weten!


Jannes

Verantwoordelijk voor de techniek van Wintersportweerman en gek op wintersport. Zo nu en dan een report vanuit de partnergebieden, maar vooral verantwoordelijk voor het up and running houden. Staat dan ook altijd open voor feedback of verbeteringen. jannes@wintersportweerman.nl

5 reacties

Gesloten voor reacties.