Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Kleinwalsertal
Lees verder >

Ontdek de prachtige bergenlandschappen in de zomer.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Ontsnap aan het dagelijkse leven in deze prachtige omgeving.

Ontdek de prachtigste hutten tijdens de zomermaanden in het Montafon.

Morgen decimeter Oostzeesneeuw van Polen tot Oostenrijk

check ook eens

18 Reacties

 1. Hajo schreef:

  Ik heb een update van de wordbooker plugin geinstalleerd en ga eens zien of de reacties nu weer heen en weer gaan tussen blog en facebook. Hoop van wel! 😉

 2. Hajo schreef:

  Vraag aan maker foto Les Crosets: is dat vanuit de stoeltjeslift bij Les Lindarets gekiekt? Dat is een erg mooi stil dal waar je zo overheen zoeft…

 3. Ronaldo schreef:

  Boehoehoe 🙁 Nu gaat de afdaling voor de heren in Kitzbühel hoogstwaarschijnlijk niet door als het intensief blijft sneeuwen. Lichtpuntje? Jawel: geweldige webcam beelden en… de slalom van zondag blijft natuurlijk ook spectaculair zodra er dikke sneeuw valt. Yipie 😉

 4. Eric schreef:

  @ronaldo…….hahnenkamrennen……ik ben er zondag maar een paar km vandaan……..

  erg vervelend allemaal

 5. Wilfred schreef:

  Denk dat mijn ik hotel maar gaat afbellen. Had voor een weekend geboekt in Krimml. Zaterdag te knallen in Zillertal om vervolgens zondag te gaan kijken in Kitzbuhel. Weinig zin om vanuit de kamer te moeten zien hoe hard het sneeuwt. En Maandag niet naat huis te kunnen.

 6. Hajo schreef:

  @Wilfred: vorm vooral zelf je oordeel in de Wintersport Weerkamer. Ik wil je annulering niet op mijn geweten hebben als straks op Eurosport de zon schijnt! 😉

 7. @HAJO: Onze foto bij Les Crosets is gekiekt in de lift Lechere. Inderdaad dus in het dal van Les Lindarets. Prachtig weer, goede kwaliteit sneeuw, gewoonweg geweldig!

 8. Wilfred schreef:

  @Hajo: LOL Ik ga eigenlijk altijd op jou (Ab e.d.)analyse af, heb geen reden omdaar aan te twijfelen. Ik ga het in de gaten houden; eer ik een verkeerde beslissing maak. Thanks anyway

 9. Ab schreef:

  Nieuwste GFS hoofdrun van 12u laat nog steeds een koude laag afzakken vanaf 20/21jan naar de LL. Wel is er een NW wind en blijft het nog ff zacht voor NL. Vervolgens vanaf 22jan barst er weer een strijd los tussen opkomende depressies uit het westen en aanstormende Russische beer. Met als gevolg dat ie koude laag naar Polen gaat en NL dan een NNO wind krijgt op 22jan. Met dan 2m tempr dalend naar 1 tot 6gr overdag en in de nacht naar rond het vriespunt. Ondertussen op 23jan houdt de strijd aan tussen lagedruk en hogedruk. Met NL precies ertussen en noordelijke winden en kans op sneeuwbuien (mn landinwaarts) in de nacht van 22 op 23jan op de GFS kaarten van 12u bij +2 tot -2gr. Vanaf 24jan lijkt er opnieuw een koude laag af te zakken ten westen van NL naar het zuiden. En dat door de toenemende kracht van de Russische beer vanuit het NO van europa richting scandinavie. Vanaf 25jan vindt een uitloper van het azorenhoog verbinding met de Russische beer. Met NL net aan de goede kant en daardoor een NO wind en forse daling van de 2m tempr. Met in eerste instantie vanaf 25jan overdag lichte vorst en in de nachten lichte tot plaatselijk matige vorst, maar vanaf 27jan matige vorst in de nachten en lichte tot matige vorst overdag op 28jan. Vanaf 30jan verplaatst het hoog naar GB. Met dan NNW winden en weer oplopende tempr tot boven nul. Op het einde zit het hoog boven de LL en weer kouder tot onder nul op 1febr. Veelste ver weg en erg onbetrouwbaar. Al met al lijkt de GFS hoofdrun van 12u steeds meer aan winterpotentie te denken voor de LL na komend weekend. Niet te vroegen mensen. Ik zou zeggen geniet van de voorpret. Straks ff de GFS pluim zien of die nog steeds koud is of niet.

 10. Eric schreef:

  @wilfred gewoon gaan en heerlijk die poeder tot je nemen

 11. Gerda schreef:

  Het is zeker genieten van de voorpret @Ab! Op beschutte plaatsen is het ijs hier de hele dag op sloten en vijvers blijven liggen.@Hajo ,fijn die weerkamer!Makkelijk te vinden ook als je iets wilt weten,kaarten van meteociel vind ik wel prettig.

 12. Ab schreef:

  De GFS pluim van 12u voor ZO NL is iets minder koud dan vanochtend. Met nog wel een dalende ENS gem na 21jan tot om en nabij het vriespunt. En ook een sneeuwkans van 70% aankomend weekend voor Zuid-Limburg. Maar verderop vanaf 25jan weer wat hoger het ENS gem. En de GFS oper is dan een koude uitbeiter. Wel nog steeds een grote onzekerheid en spreiding vanaf 20/21jan. En dan kan het nog alle kanten, ook naar koud. Voorlopig maar de onzekerheid omarmen komende dagen. Hier de pluim http://www.meteociel.fr/cartes_obs/gens_display.php?x=507&y=172&run=12&runpara=0&type=3&ext=1

 13. Hajo schreef:

  @Ab: het ensemble is erg belangrijk als context voor de hoofdrun en inderdaad als de hoofdrun extreem ligt ten opzichte van het ens gemiddelde dan draait hij ook vaak wel weer bij…. maar om nu helemaal te verzwijgen dat we met de GFS12u hoofdrun gewoon gaan schaatsen in Nederland vind ik weer wat veel van het goede… de hoofdrun heeft altijd nog de meeste rekenpower (zeker de 00u en de 12u) en ook al slingeren de hoofdruns vaak op en neer van dag tot dag, vaak zie je toch scenario’s uitkomen die eerder ooit een hoofdrun zijn geweest. Het weer is zelden of nooit “gemiddeld”. Het weer zoekt altijd extremen op. Wat dat betreft moeten we eerder naar individuele lijntjes in het ensemble kijken en groepjes van lijntjes dan naar het ens gemiddelde. Ik weet het: beleggen op de AEX-index is veiliger dan op individuele setjes aandelen… maar als je rijk wilt worden…. nu ja het is een overweging. je weet hoe blij we allemaal zijn met je snelle analyses! 😉

 14. Hajo schreef:

  Nog een overweging: de link die Ab geeft voor het ensemble voor Zo-NL is op 2m meethoogte. Daar is de hoofdrun inderdaad een koude uitbijter, kijk je op 850hPa is de hoofdrun gemiddeld en op 500hPa zelfs wat boven gemiddeld. Dus is er echt nog niks bepaald. Wat mij betreft blijft alles onzeker tot na de warmtefronpassage woensdag. Dan zullen we meer duidelijkheid hebben. Toch wel weer spannend wat straks ECMWF en GEM doen.

 15. Ab schreef:

  GEM 12 (geldig t/m 144h) laat ook een koude laag afzakken naar de LL en Duitsland op 21/22jan. En ook dan is er ten noorden van NL een strijd tussen depressies vanuit het westen en het in kracht toenemende Russische beer op 144h (22jan) vooruit. Met dan toch depressies die een zuidelijke koers lijken te gaan nemen bij GEM 12u door die hoog in het NO van europa. En zo is en blijft het spannend op de kaarten voor zowel de Alpen als NL.

 16. Ab schreef:

  Nieuwste ECMWF hoofdrun van 12u vaart een ander koers dan de GFS hoofdrun van 12u na 19jan. En dat is dat de depressies veel sterker worden berekent vanuit het westen vanaf 20jan. Met als gevolg een WC voor de LL en dus zacht weer. Met op 22jan zelfs 10gr overdag voor NL. Wel neemt de hogedruk activiteit wat toe boven Groenland op 24/25jan. Maar NL houdt dan nog steeds last van depressies en zacht weer door een ZW wind. Op het eind 26jan nemen de depressies een wat zuidelijker koers door een Groenland hoog in ontwikkeling. Veelste ver weg en erg onbetrouwbaar. Wat een verschil met de voorgaande EC runs vanaf 19/20jan. Nu ineens veel sterkere depressies aldus de EC hoofdrun van 12u. De rollen zijn deze keer omgedraaid. GFS hoofdrun de winterse toer en EC hoofdrun van 12u de zachte toer op voor de LL. De verschillen zijn al groot vanaf 96h vooruit. Wat een giga onzekerheid in modellenland. Straks ff zien hoe de EC pluim hierop reageert.

 17. Erwin schreef:

  @ab, zo zie je maar weer…. Langer dan een dag op vijf vooruit kijken heeft eigenlijk geen zin…. Zeker in dit soort situaties.

  IK zie het wel…. Verwacht eigenlijk steeds meer dat het gewoon zacht blijft voorlopig.

  We zien het morgenvroeg wel weer. Mogelijk is dan alles allees weer anders….

  We blijven hopen!

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.