Als bovenstaande plaat de webcam top 50 2011/2012 niet haalt dan weet ik het niet meer. Ik zet hem met stip op 1. Niet in de laatste plaats omdat mijn wijlen oma afkomstig is uit Gosau op een steenworp van deze hoogste berg van Noordoost-Zwitserland: de Säntis 2503m. Wat een plaat zeg nu de bewolking na een hele week sneeuwval is gebroken.

Hieronder nog veel meer spectaculaire webcams…
[fbphotos id=315905428443669]

De laatste plaat is een foto van Robert Colson uit Saalbach van vanochtend. Ook het beeld uit Kaprun verraadt dat de soep van gisteren niet zo heet gegeten wordt als opgediend. Ik vond het in het Oostenrijkse weerbericht al ongeloofwaardig om bij 1030hPa dikke bewolking en sneeuwval te gaan voorspellen. Dit weerbericht is ook al bijgesteld:

Vandaag
Zwischendurch kommt auch die Sonne hervor.

Morgen
In Vorarlberg und Nordtirol wird es hingegen schon am Vormittag zunehmend sonnig.

Kortom: wat een kerst!

PS Er zijn geen pistes op die Säntis. Wel een gondel naar de top. En daarmee is het een freeriders berg van het niveau van een La Grave behalve dat het alleen bij de Zwitserse locals bekend is. Je kunt nu trouwens voor SFr 1000 een aandeel in die gondel nemen. Een idee misschien in tijden van Euro-crisis?


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

1 reactie

Gesloten voor reacties.