Zulke mooie sneeuw heb ik dit seizoen nog niet gezien in Oostenrijk. Temperatuur tussen -1 en -2ºC in het dorp. Dikke vlokken en heel snel hele leuke centimeters. Ook waar je het net weg geschept hebt. Twee minuutjes in de boxershort in de sneeuw gaan liggen is nu standaard alternatief voor de koude douche geworden. Heerlijk.

Hieronder 2 video’s van de sneeuw hier voor de deur in Kaprun. Maar eerst ff op de weerkaart kijken. Tja een magnifieke standaard glijbaan. Waar de demonstranten in Rotterdam de klamme regen van hadden. Over demonstreren gesproken….

Freeparty Ottawa

Kijk eens wat een te gekke muziek er gedraaid wordt in Ottawa! #Freedomconvoy2022 = ultimate Freeparty. Te gek! Snel in Den Haag dit? Wenen is ook aan de beurt hoor ik. Goed snel door naar de stille sneeuwvideo’s.

sadfasdf

Hoeveel sneeuw gaat er vallen? Op het Furkajoch zien we ff niks.

Het is weer de Oostenrijkse noordkant die wint! Een 30cm erbij nog tot morgenochtend.

En dan nog wat meer in het vervolg! En nu een eerste berekening die de zuidkant veel sneeuw brengt.

Dat zou dan rond de 20e kunnen gebeuren als de weerkaart ook een voor de Lage Landen wat winterse setting laat zien. Behalve dat eind februari bij hogedruk de zon al best wat kracht heeft om de boel op te warmen. Op kortere termijn krijgt Nederland komend weekeinde trouwens 2 ochtenden met nachtvorst. Vrijdag misschien even natte sneeuw.

Gek trouwens dat in Grand Paradiso op de top van de Gran Vaudala net een windpiek van 212km/h is gemeten!!!!

En afsluitend dan toch voor de vele Nederlanders die Hinterglemm goed kennen het droeve nieuws dat hotel restaurant disco bekend als “The Londoner” is afgebrand. Met natuurlijk de nodige problemen bij het blussen midden in de nacht. Even verderop brande 10 jaar terug de Glemmtaler Hof af.

PS Wil je nog een staartje winter in Nederland eind februari overweeg dan een donatie.

Categorieën: Dumps

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

16 reacties

Paul A Club1989 · 7 februari 2022 op 13:13

Triest zeg dit voor die hardwerkende mensen….toch heel wat Weizenbier weggetikt daar!

Danielle · 7 februari 2022 op 13:45

Leuk weerbericht Hajo, doet me weer denken aan de dagelijke updates over het weer in de Alpen :-).

Hajo · 7 februari 2022 op 13:49

Tja we zijn van alle markten thuis. Natuurlijk ook die van vroeger. Ik zou zeggen doe een donatie en kom logeren haha. Op afstand allemaal leuk en aardig… maar je moet het toch ter plekke voelen.

Claus · 7 februari 2022 op 14:01

Ter plekke voelen Hajo ? Hoe dan?
Wat nu als je niet mee gaat in het circus van de prikkies en de testen? Dan sta je voor jaar 2 met je rug tegen de muur…. en begrijp me niet verkeerd, dat is mijn eigen keuze, maar het doet wel pijn. Vooral als je bedenkt dat het inmiddels glashelder is wat de werkelijke reden is. Los van dat, wil je uberhaupt nog naar een land, waar de huidige regelgeving compleet is losgeslagen, waar mensen worden uitgesloten en bestraft voor iets wat gaat om zelfbeschikking over je eigen lichaam… schiet mij maar lek.

  Hajo · 7 februari 2022 op 14:12

  Oostenrijk is wel een land waar veel minder mensen zich hebben laten prikken dan in Denemarken, Zweden of Spanje. In feite is het dus een land met een groter “verzet”. Het zijn juist de mensen in de bergen die er niets van willen weten. Wenen gaat komend weekeinde plat met trucks. Het is juist mooi in Oostenrijk het verzet te plegen. De burgerlijke ongehoorzaamheid. Je masker pas opzetten als het expliciet wordt gevraagd in een winkel en bij de skilift etc. En verder is de essentie van de Alpen en de natuur dat je echt geen skilift nodig hebt voor een mooie wintersportvakantie. Maar ook hier kun je de boel fucken. Je kunt bijvoorbeeld met de QR van een ander jouw skipas vrij krijgen etc.. Nee… gewoon gaan en juist naar Oostenrijk waar de strijd nog gewonnen moet worden. Of naar Frankrijk. Zwitserland is al bevrijd geloof ik.

   Aart · 7 februari 2022 op 14:42

   Hajo, vertel aub eens (desnoods in je nieuwsbrief) welke trucs er allemaal zijn om die verdomde QR-pas te omzeilen. Wie weet krijg ik dan alsnog zin om naar Oostenrijk af te zakken 🙂

   Jaap verlaan · 7 februari 2022 op 21:08

   In memorium wat triest 2 jonge Nederlandse 20ers omgekomen bij een lawine naar blykt of piste geskied verschrikkelyk voor de familie en vrienden! En laten we is inzetten op alcohol gebruik op de pistes idpv van corona en klimaat niet zeggende dat dit de overmoet en oorzaak is geweest van hun overlyden. Maar wat ik zie en gezien heb al jaren lang dat onze jonge tiener skiërs al half lazerus nog dronken uit bed komen dan naar boven gaan alvast eentje nemen om staddy te worden en dan vaak half dronken naar beneden skiën als overig het algemeen zeeeer gematigde skiërs met alle gevolg bananen helikopters enz enz. Want met alle respect voor die mensen op deze site die misschien dan wel kunnen skiën maar ik denk 60 % van skiend Nederland niet of absoluut onvoldoende. Dus moet er in de skie gebieden niet gekeken worden naar een ski diploma/pas met dat je zowiezo gelest hebt en dat je
   een soort van alcohol piste politie insteld want dit is denk ik nog gevaarlijkeker of net zo gevaarlijk dan auto ryden met alcohol. Graag hier reacties over van jou hajo

   En andere site bezoekers

  Aart · 7 februari 2022 op 14:39

  Helemaal mee eens Claus. Schijt- en schijtziek word je van het oeverloos compleet uit de duim gezogen ‘besmettingen’ geleuter. Waarom wordt er niet gewoon naar de IC-cijfers gekeken, nota bene gerapporteerd door het RIVM zelf! Aantal IC-opnames vanwege cojona de afgelopen 9 weken: 337, 256, 195, 170, 145, 98, 66, 78, 7.
  Stop in godesnaam met je te laten testen omdat je een loopneus hebt. Die PCR-test is NIET gemaakt om ziekzijn vast te stellen. Echt niet. Ook dat nota bene is door leden van het OMT gemeld.
  Mensen, die pandemie voor zover die er al was, was in mei 2020 al lang afgelopen! Kijk gewoon naar de grafiek/statistie, of is cijfers bekijken al te moeilijk?
  My goodness, wanneer of beter gezegd hoe gaan die gehypnotiseerden nou eindelijk eens uit hun hypnose ontwaken??! Diepe zucht.

  Of het helpt weet ik niet (zal ook wel weer een complot achter gezocht worden) maar teken even de petitie op onverdeeldopen.nl. Wie weet 🙂

   claus · 7 februari 2022 op 14:45

   Zekers heb ik die al ondertekend Aart! Maar ook jij dank voor je woorden, helemaal eens, maar wil dit mooie platform daar niet voor gebruiken. Het ligt helaas zo gevoelig dat het bijna onmogelijk is om hier vrijelijk over met elkaar van gedachten te wisselen. Ben wel blij dat er een kanteling gaande is.

claus · 7 februari 2022 op 14:39

Hajo, dank voor je reactie.
Punt is dat het wel “ontspanning” / “vakantie” moet zijn voor ons. Hier in NL ben ik / zijn we vriendelijk maar wel in verzet zeg maar, maar als ik dan een weekje daar zit, wil ik geen zorgen of strijd, ook onderweg niet. Ik weet wel, de kans is niet groot, maar ik heb een abbo op dat soort dingen, dus zoek ik de confrontatie niet op zeg maar 😉
Meewerken aan het systeem door een ander iemand zijn QR te lenen gaat tegen mijn principes in, maar dat is geen oordeel hoor, dat moet ieder lekker zelf bepalen. Heb contact gehad met mijn vaste onderdak en ook daar ligt het allemaal wat lastig. Wellicht zal het ooit zo ver komen, als elke andere route blijvend zal worden afgesneden. Vooralsnog hoop ik dat het gezonde verstand uiteindelijk weer zal zegevieren en ik volgend jaar weer op een normale wijze kan reizen.

Voor iedereen die nu of binnenkort wel gaat, geniet er van! Het kan zo maar de laatste keer zijn!

  david · 7 februari 2022 op 15:31

  Helemaal mee eens Claus ook ik mis het skiën enorm maar ga zeker in het buitenland geen dingen doen waar ik niet achter sta. Hopelijk gaan dingen zo snel dat we deze winter nog kunnen gaan

   Erik · 7 februari 2022 op 18:43

   Hey Hajo, hoe staat het ervoor op de wat langere termijn (pluim van zell am see)?

Tjeerd · 7 februari 2022 op 20:48

Beste Claus, Aart en David,
Mijn advies? Ga niet de regels omzeilen. Oostenrijk is zeer streng bij het niet nakomen van regels. Snap jullie frustratie, maar doe het het niet.Wij hebben een boosterprik gehad, dus kunnen we gaan. Afgelopen december zouden we ook al, maar toen hadden we een pcr test nodig. En dat hebben we niet gedaan. Laat me niet bedonderen .

  Aart · 7 februari 2022 op 23:42

  Beste Tjeerd,
  quote:
  “Laat me niet bedonderen.”
  unquote
  Kan het niet laten: wie is/wordt hier nu bedonderd…..? 🙂
  Maar wees gerust, doe al 2 jaar niet mee aan dat idiote c-circus en no way dat ik zou meedoen om een weekje op de lange latten te kunnen staan. Was gewoon benieuwd of Hajo zou happen.

  david · 8 februari 2022 op 07:34

  Tjeerd, dat ga ik ook absoluut niet doen hoor, er zijn gelukkig landen waar je gewoon heen kan om te skiën.

   Aart · 8 februari 2022 op 18:10

   Welke landen zijn dat David?

Gesloten voor reacties.