Hierboven een still uit een video van Berg en Dal bij Nijmegen vanochtend. Heerlijk dit. het warme weer komt heus wel terug en dit is toch een goede reminder hoe dicht we eigenlijk bij de noordpool leven en hoeveel er mogelijk is als het maar wil. Dus volgende winter gewoon weer op het puntje van je stoel. Nu dan de video uit Berg en al en dan nog wat mooie plaatjes … en dan nog ff vooruit kijken.

https://twitter.com/Repelsteeltje21/status/1509766399459307524
https://twitter.com/AnnaZuidema/status/1509615122674765825

En hoe mooie is deze…. zonder sneeuw!

https://twitter.com/wilkinvandekamp/status/1509602957695889414

Prachtig! Goed… hoe gaat het verder?

Twee ensembles. Links Nederland met de nachtvorst voor de tuinders en het zicht op weer mooi voorjaarsweer medio van de maand. Rechts Oostenrijk noordkant 1200m. Ja er valt sneeuw en er komt nog meer bij vanaf donderdag…

Ik zit dus wel in Nederland en geniet dus wel van de witte (miezer)pracht maar ben toch erg blij dat ik maandag met Transavia terug naar Innsbruck vlieg. En hoe mooi dat je in Zell am See Kaprun een gletsjer om de hoek hebt. De meivakantie komt eraan…. dus het kan nog!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

1 reactie

peter · 2 april 2022 op 13:22

He Hajo
Hier meld de fruitteler zich. Afgelopen nacht viel het in kragenburg mee met de nachtvorst. Klein graadje vorst bij de grond.
Aankomende nacht is de voorspelling -3 of meer. Nu tempert buienrader in een keer de nachtvorst omdat de wind vannacht gaat draaien. Wat is jou visie ?

Gesloten voor reacties.