Hierboven een still uit een video van Berg en Dal bij Nijmegen vanochtend. Heerlijk dit. het warme weer komt heus wel terug en dit is toch een goede reminder hoe dicht we eigenlijk bij de noordpool leven en hoeveel er mogelijk is als het maar wil. Dus volgende winter gewoon weer op het puntje van je stoel. Nu dan de video uit Berg en al en dan nog wat mooie plaatjes … en dan nog ff vooruit kijken.

https://twitter.com/Repelsteeltje21/status/1509766399459307524
https://twitter.com/AnnaZuidema/status/1509615122674765825

En hoe mooie is deze…. zonder sneeuw!

https://twitter.com/wilkinvandekamp/status/1509602957695889414

Prachtig! Goed… hoe gaat het verder?

Twee ensembles. Links Nederland met de nachtvorst voor de tuinders en het zicht op weer mooi voorjaarsweer medio van de maand. Rechts Oostenrijk noordkant 1200m. Ja er valt sneeuw en er komt nog meer bij vanaf donderdag…

Ik zit dus wel in Nederland en geniet dus wel van de witte (miezer)pracht maar ben toch erg blij dat ik maandag met Transavia terug naar Innsbruck vlieg. En hoe mooi dat je in Zell am See Kaprun een gletsjer om de hoek hebt. De meivakantie komt eraan…. dus het kan nog!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

1 reactie

peter · 2 april 2022 op 13:22

He Hajo
Hier meld de fruitteler zich. Afgelopen nacht viel het in kragenburg mee met de nachtvorst. Klein graadje vorst bij de grond.
Aankomende nacht is de voorspelling -3 of meer. Nu tempert buienrader in een keer de nachtvorst omdat de wind vannacht gaat draaien. Wat is jou visie ?

Gesloten voor reacties.