Hierboven een plaatje uit het kleine Hochrindl skigebied in Kärnten (natuurlijk) ongeveer 30km noordelijk van de ’s zomers populaire Wörthersee. Heerlijk toch? Nog wat plaatjes vandaag, een hele barre lawine en wat andere sneeuwongemakken.

airolo0302

 

Het begint een beetje mijn lieveling te worden: Airolo in Tessin.

simplon0302

Een andere favoriet van me: Simplon aan de gelijknamige pas.

bosco0302

Het dorp Bosco-Gurin in Graubünden.

fracisio0302

Frasiscio ook in Tessin.

 lawine_726_kk

Check deze Anrisskante van een volle meter dik van een megalawine afgelopen zondag pal onder de lift in Matrei in Ost-Tirol. 5 Duitse snowboarders gingen bij lawinegevaar 4 gewoon door de markeringen en schrokken zich waarschijnlijk figuurlijk dood. Ze kwamen met de schrik vrij want da lawine ging onder ze weg. 

scristina0202 

Robbie deelt deze lawine midden in San Cristina in Valk Gardena met ons! Het schoof zo over de weg heen. 

 schneeraeumung

 

Dit plaatje is uit de regio Hermagor waar van alles mis is. Onder meer is de drinkwatervoorziening onderbroken door een lawine bij het waterleidingbedrijf. Hier zie je hoe met man en macht sneeuw wordt geruimd. Lees hier meer over wat er loos is. 

saalbach0302

 

En ondertussen aan de noordkant! Dikke dooi… felle zon. Papsneeuw. Wie kan uit eerste hand vertellen over de situatie? 


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

46 reacties

Gesloten voor reacties.