Hierboven een plaatje uit het kleine Hochrindl skigebied in Kärnten (natuurlijk) ongeveer 30km noordelijk van de ’s zomers populaire Wörthersee. Heerlijk toch? Nog wat plaatjes vandaag, een hele barre lawine en wat andere sneeuwongemakken.

airolo0302

 

Het begint een beetje mijn lieveling te worden: Airolo in Tessin.

simplon0302

Een andere favoriet van me: Simplon aan de gelijknamige pas.

bosco0302

Het dorp Bosco-Gurin in Graubünden.

fracisio0302

Frasiscio ook in Tessin.

 lawine_726_kk

Check deze Anrisskante van een volle meter dik van een megalawine afgelopen zondag pal onder de lift in Matrei in Ost-Tirol. 5 Duitse snowboarders gingen bij lawinegevaar 4 gewoon door de markeringen en schrokken zich waarschijnlijk figuurlijk dood. Ze kwamen met de schrik vrij want da lawine ging onder ze weg. 

scristina0202 

Robbie deelt deze lawine midden in San Cristina in Valk Gardena met ons! Het schoof zo over de weg heen. 

 schneeraeumung

 

Dit plaatje is uit de regio Hermagor waar van alles mis is. Onder meer is de drinkwatervoorziening onderbroken door een lawine bij het waterleidingbedrijf. Hier zie je hoe met man en macht sneeuw wordt geruimd. Lees hier meer over wat er loos is. 

saalbach0302

 

En ondertussen aan de noordkant! Dikke dooi… felle zon. Papsneeuw. Wie kan uit eerste hand vertellen over de situatie? 


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

46 reacties

Gesloten voor reacties.