Wederom met dank aan Ab (for president): tot dusver de mooiste foto van de blizzard in West-Virginia. Download hierrr het hoge resolutie origineel. Laten we hopen dat dit de eerste is van een hele mooie serie foto’s dit seizoen in de rubriek: “Waar is mijn auto?” (zie nog deze van vorig seizoen).

Gisteravond al verbaasden we ons op facebook over deze foto. In de reacties daar een interessante discussie over sneeuwfotografie.

Deze actuele foto spreekt ook boekdelen. De meeste ellende is natuurlijk niet gekomen met de sneeuw maar met het water en dan met name in New Jersey. Ondertussen is voor de Alpen mijn inzicht van gisteren nog volledig overeind: de sneeuw kan grotendeels blijven liggen en er zal de komende periode nog veel kunstsneeuw worden opgespoten.

Categorieën: Nieuws

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

9 reacties

Gesloten voor reacties.