De lichte sneeuwval van vannacht heeft keurig zoals voorspeld (berekend) nog net het Vorarlberg bereikt. Hierboven een schitterende blik op het Valisera Hüsi van St. Gallenkirch in het Montafon (zie meteo). Dun laagje poeder er weer op. En wat maakt het uit dat de laagste dorpen in dit gebied groen zijn? Dit worden toch gewoon droomachtig mooie dagen op de piste. 

gargellen2302

Nog ééntje uit Gargellen. Je ziet het. Centimetertje gevallen vannacht. 

 fontanella2302

Fontanella-Faschina vanochtend. Aiaiaiaiai wat zou ik jaloers zijn. Ware het niet dat we vanmiddag zelf richting Gerlos in de Zillertal Arena koersen (zie meteo). Ik kan nu uit de hele Alpen plaatjes gaan delen want overal is het even mooi. Kijk zelf maar! Bijvoorbeeld op snoweye.com

ensValGardena2302

Ik ben een beetje lui vandaag… of juist niet. Ik moet nog 3 paar ski’s slijpen en waxen (gisteren al 4 paar gedaan) en nog inpakken. Dus doe ik het moet drie ensembles van de zuidkant vandaag en eentje van de Franse Alpen en eentje van de oostelijke Noordkant. Waarom zuidkant? Kijk maar hierboven! Dit is Val Gardena (zie meteo) en beide modellen berekenen vanochtend veel neerslag rond de maandwisseling. Er is voor de Dolomieten nog wel veel onzekerheid. Waarom dat zie je zo!

ensLivigno2302

Livigno (zie meteo) zou komende woensdag meer kunnen krijgen dan verwacht en rond de maandwisseling juist minder. 

ensValledAosta2302

Verder naar het westen in het Valle d’Aosta (zie meteo) is het twee keer raak. Hoe het komt dat het zo tegen deze westelijke regio aanschurkt zie je zo.

ensLesMenuires2302

Ook in de Franse Alpen twee keer raak. Dit is Les Menuires (zie meteo).

ensZellamSee2302

En dan Zell am See Kaprun (zie meteo) representatief voor een groot deel van de Oostenrijkse noordkant. Komt amper meer wat bij. Donderdag bewolkt en een beetje neerslag onder 1000m als motregen. Dan tijdens die hele maandwisseldump niks nada. Dat komt omdat het Föhn is. Südföhn voor de duidelijkheid. Zij weer de dump en de noordkant droog zonnig en zacht!  

httpv://www.youtube.com/watch?v=hgV9IaKf3GQ

Ik ben toch niet lui hoor. Want ik heb speciaal voor deze spannende week en al een beetje naar de Carnavalsweek toe een extra weervideo opgenomen. Fijne zondag allemaal!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

25 reacties

Gesloten voor reacties.