De timing is echt voortreffelijk. Eind oktober begin november kan een sneeuwdump echt al blijven liggen in de Alpen en daar regionaal ook al als koelkast gaan werken die binnendringen van al te zachte lucht minder waarschijnlijk maakt. Morgen gebeurt het: de Alpen worden zo mooi wit als je het in het skiseizoen zou verwachten. Hierboven de laatste berekening qua verwachte centimeters. Dat is altijd de grote onzekere factor en dus moeten we voor de hele Alpen uitgaan van 10 tot 50cm.

Het allermooiste nieuws is dat er in de bovenlucht weliswaar een korte opwarming komt richting 1 november, maar dat daar door de rijkelijke sneeuw en kou aan de grond nauwelijks iets van te merken zal zijn. Vervolgens zien we het ensemble duidelijk weer de weg omlaag zoeken wat het echt zeer aannemelijk maakt dat de sneeuw die nu gaat vallen boven de 1000m nauwelijks meer zal wegdooien.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

41 reacties

Gesloten voor reacties.