Obertauern
Lees verder >

Wandelen, fietsen, klimmen,... het kan hier allemaal.

Wandelen, fietsen, uitrusten aan een prachtig hutje en genieten van het uitzicht!

Boek nu de ideale gezinsvakantie in het Montafon.

Ontdek de prachtigste hutten tijdens de zomermaanden in het Montafon.

Wat is mooier: een bergketen of een wolkenlucht boven een Hollandse polder?

check ook eens

16 Reacties

 1. jeroen schreef:

  Ja oostenrijk komt er zeg vanaf Salzburg naar oosten best steeds goed vanaf en mist de grootste regen elende. Heb te doen met de mensen die kilometers verslinden om mooi weer in Italië oid te hebben…gardameer zat vanmorgen ook al in de prijzen….weer

 2. Paul A. Club1989 schreef:

  Hajo mooi bericht, in alle alinea’s treffend…
  Hier aan het Gardameer is het gewoon 50% regen en 50% zon alle dagen. Ook vandaag bijvoorbeeld. En ik lees net dat het ook de komende week zo is. Jammer maar ach…terugweg pakken we nog 2 daagjes Lermoos en proberen we de Zugspitze op te gaan. Hopen dat het mooier weer is daar!

 3. Harm schreef:

  Dan ga ik toch voor een bergketen. Ik ben sowieso verliefd om het natuurschoon in de Alpen (lees: bergen). Daar tegenover vind ik het Nederlandse platteland maar saai..

 4. Een bergketen is prachtig en mooi in zien, ’s winters wanneer ze bedekt liggen onder een metershoge sneeuwlaag. Belgisch/Nederlandse polders met wolken zijn immers ook héél mooi om zien, kijk maar naar mijn opnames, vorige week gemaakt te Doel – Oost-Vlaanderen (B) & Emmadorp – Zeeland (NL).
  #1
  https://farm6.staticflickr.com/5565/14635975718_8e4d6a9bb3_b.jpg
  #2
  https://farm4.staticflickr.com/3847/14636058337_e17a61cd71_b.jpg
  #3
  https://farm3.staticflickr.com/2902/14635976578_18dd444f7b_b.jpg
  #4
  https://farm6.staticflickr.com/5572/14799611636_255919411e_b.jpg

  Meningen en commentaar steeds welkom ! 🙂

 5. sneeuwfanaat schreef:

  Doe mij maar de bergketens!Moet je eens kijken wat een prachtige ochtend het is in het hooggebergte,waar de pistes op de gefrorene wand alweer klaar liggen voor de fantastische zomerski.Nee aan dit uitzicht kan geen nederlandse polderlucht aan tippen

  http://www.hintertux.at/winter/wetter-live-cams/live-cams/gefrorene-wand/

  • Zegt mij niks en doet mijn hart niet sneller slaan.
   Pas in de winter wanneer er tot in de dalen een metershoge sneeuwlaag ligt gaat mijn adrenaline de hoogte in.
   Enne… veel zie ik niet op de webcam hoor, er hangt teveel bewolking (sneeuw? 🙂 )
   Morgen nog eens een dagje Zeeland doen, hopelijk komen er weer leuke vogels voor de lens. 😉

 6. snowqueen schreef:

  in de winter vind ik de Bergen mooier, want dan ligt er sneeuw!
  de Hollandse luchten vind ik ook bijna altijd mooi, het is niet voor niets dat schilders vanaf de Gouden Eeuw tot nu het vaak tot hoofdthema hebben verheven. ‘onze bergen’ zijn de luchten, ze geven relief aan het platteland. Je kunt soms zomaar een echte ‘Rembrandt-lucht’ zien

 7. Kees (mod) schreef:

  Beide schitterend inderdaad. De ochtendzon op een besneeuwde bergkam wanneer je zelf nog een beetje slaapdronken door je appartementje loopt. Maar ook imponerende wolkenluchten die juist zo afsteken tegen ons afgeplatte landje of het water.

  Beide waardeer ik en het is, zoals Hajo schrijft, een kwestie van omschakelen.

 8. carl schreef:

  mss tegen eind aug sneeuw van betekenis voor de alpen. Alle voor de gletscher gebieden?
  Er is iets mooi aant opbouwen. Noord circulatie 🙂

  • Viking (Harmelen) schreef:

   Ja de zomer lijkt medio augustus toch langzaam maar zeker plaats te gaan maken voor de HERFST… ziet er inderdaad naar uit (nog wel ver weg hoor) dat er boven de 2.500 meter aardig wat sneeuw kan gaan vallen maar dat is buiten de hier al veel besproken 10 dagen verwachting..

 9. jeroen schreef:

  Omgekeerde wereld…Midden-Zweden in greep van bosbranden via @NUnl – Midden-Zweden in greep van bosbranden http://nu.nl/buitenland/3844670/midden-zweden-in-greep-van-bosbranden.html via @NUnl

 10. Toni (Randwijk, Overbetuwe) schreef:

  Afgelopen 2 weken in Toscane geweest. De eerste week dicht bij de kust. Daar vrijwel iedere nacht regen en onweer gehad maar overdag klaarde de lucht telkens op langs de kust en was het prima strandweer. De tweede week meer landinwaarts en overdag meer last gehad van bewolking maar de regen alleen tijdens de nachten. Al met al prima vakantieweer om te zwemmen, relaxen maar ook om uitstapjes te maken. Als je 2 weken lang een onbewolkte lucht wilt hebben moet je volgens mij naar het zuiden van Griekenland of Turkije. Wij hebben het al meerdere malen meegemaakt dat we zijn weg geregend in Italië.
  Voor wat betreft wat mooier is: de bergketens of de wolkenluchten. Ik geniet van beide enorm. Alleen geven de bergen mij het vakantiegevoel en dat is bij de wolkenlucht wat minder. Het liefst zie ik de combinatie 😉

 11. Frans schreef:

  Nieuwe EC gaat aardig voor de herfst idd. FF de pluim afwachten

 12. Vincent schreef:

  Is er al enig zicht dat het weer aan het Gardameer structureel wat gaat opknappen?

 1. 9 augustus 2014

  […] noordwest en stuurt het Azorenhoog langdurig vochtige luchtmassa’s over heel Europa uit. Op 8 maart las je op deze site al dat die Azoren-situatie de bepalende trend zou zijn voor deze […]

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.