zillertalarena1003

Jolande stuurt vandaag deze prachtige plaat uit het Zillertal in. Dit is een beroemde kerk op de pistes van Mayrhofen. Het onderstreept nog eens hoe goed de condities zijn momenteel. De Krokus was heel aardig. Maar dit slaat echt alles. Het is gewoon prachtig! Wel heeft de zon veel kracht al en zijn zuidhellingen onder 1200m op grote schaal al weer groen aan het worden. Offpiste dan. Op de piste is alles geweldig. Jochem meldde begin van de week nog wel zware sneeuw. Hoe is dat nu?

soll1003

Via Whatsapp dan deze plaat uit Söll. Stil van!

2modellen

2 modellen verschillen al 64 uur vooruit

Dit is het moment dat de modellen nog helemaal eens zijn. Het verschil is puur aan de oostflank van het hoog de vorm van de isobaren. In het Europese model zit voor Oost-Europa een noordelijke stroming verpakt en in het Amerikaanse een noordnoordwestelijke.

inpette1

In Europees model zakt sneeuw naar Alpen

Door die noordelijke component gebeurt er in het Europese model dit leuks: een pluk met sneeuwval zakt uit richting Alpen…

inprtto2

Mooi zo!

… en gaat er ook mooi tegenaan liggen. Komende dinsdag dan sneeuw aan de oostelijke noordkant.

vergeetgfs

Het Amerikaanse model kunnen we vergeten vanavond vanaf de 16e

Het Amerikaanse model heeft ook leuke elementen. Maar vanaf de 17e gaat de hoofdrun zo tegen alle steun in omhoog dat we dat maar beter kunnen vergeten.

front1

Maar deze is toch wel leuk

Voordat we de run in de prullenbak gooien. Toch nog even deze… Toch wel weer leuk hoe tegen alle druk uit het westen in ineens een brede koude zone naar het zuiden zougaan uitzakken. Je ziet mooi de 4000 km brede grens tussen regen en sneeuw.

front2

Nederland winters vanaf 23 maart

En de Lage Lanen komen in deze meteofiction noordelijk van deze weerscheiding te liggen. Een nieuw uithaaltje dus van Koning Thialf. Nu in een keer wel! En in de meteorologie is het niet: beter laat dan nooit. Te laat is gewoon te laat. Too little too late zeggen ze in Amerika. Op de schaats komen we hiermee niet in maart.

pluim1003

Je ziet het: geen boter en geen vis. Grote kans dat we nog lang onder de 10ºC blijven in de LL.

Categorieën: Avondupdate

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

11 reacties

Gesloten voor reacties.