valledaosta1011

Ach, nu we van de lange termijn weerkaarten toch niet echt vrolijk worden moeten we maar in het nu genieten van wat zich afspeelt. En we hoeven vanochtend niet eens naar Amerika uit te wijken om mooie plaatjes te zien. In de westelijke Alpen is het vanuit het zuiden weer mooi gaan sneeuwen (en helaas ook regenen zie hieronder) waardoor we nu bijvoorbeeld in het Valle d’Aosta al weer hele mooie plaatjes zien. De sneeuwval zal zich gedurende de dag over de hele zuidkant uitbreiden. Het is echter geen dump qua hoeveelheden. Romy was dat wel natuurlijk de afgelopen dagen.

valsavarenche1011

Nog eentje uit de Aosta vallei op 1961 meter.

risoul1011

In Risoul op 1850 meter is alles ook mooi wit maar…

isola1011

In Isola 2000 op natuurlijk 2000m is het wel een soepje momenteel. Sneeuw en regen wisselen elkaar af.

rookpluim

Nog een bijzonder plaatje uit Piemonte: een jet van mist die uit een zijdal komt blazen. Zo ziet het er uit hoewel we uigenlijk bewegende beelden zouden moeten hebben. Ik heb dat één keer meegemaakt in Königsleiten. Echt bizar is dat als ineens als van een rookkanon uit een zijdal zo’n rivier van mist aan komt zetten. Die kan dan ik korte tijd een heel gebied opvullen.

temps1011

Hier zie je waarom de vlag niet uitkan vanochtend. Het is gewoon veel te warm. Zelfs in het gebied waar het nu sneeuwt is het gewoon +3ºC op 1500m.

sneeuw-uitje

Leuker is het om dan naar volgend weekeinde te kijken aks een front van west naar oost over de Alpen schuift. Beide kanten van de Alpen krijgen dan sneeuw en de sneeuwgrens ligt dan wel 1000 meter lager dan vandaag. Net laag genoeg om in St. Martin op 1000m in winterwonderland wakker te worden op zondag. Zaterdag voor het front uit hopen we een mooie zonnige skidag te beleven op het Kitzsteinhorn hoog boven Zell am See Kaprun. Vanmiddag rij ik naar Innsbruck, dinsdag ff op en neer naar Salzburg, woensdag ff naar Westendorf en dan ben ik donderdag op een geheime missie met een hele bijzondere primeur voor heel skiënd Nederland en Vlaanderen!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

50 reacties

Gesloten voor reacties.