planmaison0611

Gisteren hadden we de fictieve wand windverblazen (vanaf nu nieuw woord in Nederlandse taal) twee meter sneeuw in Breuil-Cervinia. En vandaag toon ik jullie deze diep winterse plaat van skibully’s rond Plan Maison die de sneeuwmassa’s vastleggen voor het nu bijna beginnende seizoen. Er is nog veel meer sneeuw te tonen! Daarmee stel ik ook vast dat we zeker kunnen spreken van de sneeuwdump Romy zoals besteld en betaald door lezer Dennis (zie hierrr foto van zijn schattige Romy). Hij had specifiek een dump aan de zuidkant besteld en wordt op zijn wenken bediend. Hoewel: de plaatjes laten zien dat de sneeuw aardig naar de noordkant heeft weten door te dringen. Toch wachten we met Floor – zusje van Luuk – tot de volgende echte noordkantdump of als het te lang duurt de volgende zuidkantdump. Daarna is de lijst open dus mail even info@ als je ook een dump op naam wilt!

finland0611

We springen eerst even naar Finland waar daar is het momenteel nog arctisch met -25,5ºC vandaag. In het zuiden heeft het flink geregend – met dito overlast – want er ligt een scherp front door het zuiden van Finland samenhangend met de Föhn over de Alpen. Die Föhn gaat winnen! Ook in Scandinavië. We gaan echt samen een warmere fase in. Behalve in Spanje zoals ik gisteren heb uitgelegd. Snel verder met meer plaatjes…

Dit is de Foscagnopas tussen Livigno en Bormio.

Dit is de Foscagnopas tussen Livigno en Bormio.

Dit is Trepalle aan de achterkant van het skigebied van Livigno.

Dit is Trepalle aan de achterkant van het skigebied van Livigno.

Dit is Juf in Graubünden.

Dit is Juf in Graubünden.

findeln0611

Findeln in hetzelfde Kanton.

lesmenuires0611

Les Menuires schitterend vanochtend. De nevel is inmiddels opgelost zoals je hierrr live ziet. Om 14 uur liep er al weer bewolking binnen.

badtoelz0511

De Feldberg in het Zwarte Woud was wit geworden maar ook bijvoorbeeld Bad Tölz in Beieren. Best bijzonder.

En zelfs München werd even wit!

davos0611

Davos waanzin!

fideris0611

Fideris.

arosa0611

En Arosa!

Tja de titel had het over droevige berichten. In de reacties op het bericht van gisteravond was veel te vinden. Dank daarvoor. Het meest tragisch zijn de twee doden in Tessin nadat een aardverschuiving een huis wegvaagde. Zie hierrr. En er zijn ondergelopen straten in Rome. Zie ook hierrr. Rond het Lago Maggiore was er ook een kleine zondvloed zoals de rondreizende weerman van Wetteronline hierrr in een video laat zien. Nu snel door naar de weerkaarten!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

10 reacties

Gesloten voor reacties.