Het is weer smullen vanochtend. Hierboven het een bergrestaurant in het nu totaal verlaten skigebied Montafon. Voorlopig kunnen de toerskiërs ook beter thuisblijven want in tegenstelling tot de Lage Landen knapt het weer nog lang niet op in de oostelijke Alpen. Morgenvroeg om deze tijd zit de zone vanaf Kitzbühel tot de Wienerwald in het heftigste weer met windstoten tot 150km/u en zeer veel neerslag met een sneeuwgrens van 1000 tot 1500m. Vanochtend zou de sneeuwgrens nog wat lager zijn maar minder dan 1300m heb ik niet gezien.  

flumserberg1505

In Noordoost-Zwitserland sneeuwde het vanochtend duidelijk het hardst. Alle opruim- en bouwwerkzaamheden zijn natuurlijk gestaakt!

flumserberg1505b

 

Hetzelfde leuke skigebied boven Landal Skilife Walensee.

schoneben1505

En ook in het noorden van Graubünden sneeuwde het flink!

schwagalp1505

Dit is de Schwägalp. Happy building!

Springenboden-Diemtigen1505

Beeld van de sneeuwgrens in het Diemtigtal.

stausee-steg1505_1300

En nog een van de Stausee Steg op 1300m.

pluim1505

 

Voor de Lage Landen nog dezelfde situatie als gisterochtend en -avond: twee zomerse dagen binnen handbereik komende dinsdag en woensdag. Wel zitten we wat krapper tegen de 25°C aan in de nieuwe berekeningen of net eronder. Zo snel de nieuwe pluim opvissen! 

 


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

5 reacties

Gesloten voor reacties.