uludag1104

Spectaculair contrast vanochtend op Uludag bij Bursa op een steenworp van Istanboel. Schitterend besneeuwde bomen en een Mediterraan krachtige zon erbij.

ankara

De Turkse hoofdstad Ankara op 938m ligt er zo bij momenteel. Daar sneeuwt het ook vanochtend nog. Lees het hierrr.

kreta1104

Kreta ook nog niet helemaal klaar voor de zomergasten.

sneeuw-egypte

En dan hebben we nog zo iets wat in de gewone media meestal wordt verzwegen of tenminste wordt weggemoffeld: sneeuw in Egypte (of is het toch hagel?) langs de weg van Alexandrië naar Caïro. In elk geval leidde het tot flinke overstromingen.

ensbar1104

Hier het kersverse ensemble voor Nederland. Meteen duidelijk dat we het gave weertje momenteel echt moeten koesteren. Het ziet er steeds meer naar uit dat april koud en nat gaat eindigen. Vanaf de 19e lijkt het mis. Of daar ook nog sneeuw in de Alpen uit gaat vallen bekijken we later dit weekeinde nog in detail. Vergeet ondertussen niet Leo’s live continu bijgehouden Rotterdam Marathon weerbericht te volgen hierrr.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

6 reacties

Gesloten voor reacties.