uludag1104

Spectaculair contrast vanochtend op Uludag bij Bursa op een steenworp van Istanboel. Schitterend besneeuwde bomen en een Mediterraan krachtige zon erbij.

ankara

De Turkse hoofdstad Ankara op 938m ligt er zo bij momenteel. Daar sneeuwt het ook vanochtend nog. Lees het hierrr.

kreta1104

Kreta ook nog niet helemaal klaar voor de zomergasten.

sneeuw-egypte

En dan hebben we nog zo iets wat in de gewone media meestal wordt verzwegen of tenminste wordt weggemoffeld: sneeuw in Egypte (of is het toch hagel?) langs de weg van Alexandrië naar Caïro. In elk geval leidde het tot flinke overstromingen.

ensbar1104

Hier het kersverse ensemble voor Nederland. Meteen duidelijk dat we het gave weertje momenteel echt moeten koesteren. Het ziet er steeds meer naar uit dat april koud en nat gaat eindigen. Vanaf de 19e lijkt het mis. Of daar ook nog sneeuw in de Alpen uit gaat vallen bekijken we later dit weekeinde nog in detail. Vergeet ondertussen niet Leo’s live continu bijgehouden Rotterdam Marathon weerbericht te volgen hierrr.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

6 reacties

Gesloten voor reacties.