Die tauplitz
Lees verder >

Bezoek Tauplitz eens in de zomer. Laat je verrassen door de prachtige natuur en ga voor een actieve vakantie!

Kaprun - Zell am See
Lees verder >

In de ochtend heerlijk skiën op de gletsjer en in de middag heerlijk 16 holes lopen. Dit kan alleen maar in het mooiste dorp van de Alpen; Zell am See.

Zell am See Kaprun
Lees verder >

Gletsjer met zomerski en aangenaam zwemmeer op een steenworp. Dat is wat Kaprun en Zell am See in de zomer bieden. Een unieke combinatie.

LOSER ALTAUSSEE
Lees verder >

Een sneeuwgarantie van december tot en met het voorjaar?

Mooie sneeuw van Alpen tot Bagdad en niet voor ‘t laatst

check ook eens

34 Reacties

 1. Joalie schreef:

  Lekker lang bericht, dank! Ziet er allemaal niet verkeerd uit.

 2. Snowdreamer schreef:

  Komt goed denk ik voor de krokus van 21/2
  tot 01/03 voor Oostenrijk.

 3. Bram Berg schreef:

  Ondertussen is het deze winter zo gewoon geworden dat temperaturen op meerdere dagen van boven de 10 graden (op 1000m), niet eens meer in een weerbericht als opvallend genoemd worden. Op de weissensee, waar mijn vader momenteel zit, kan er helaas niet meer geschaatst worden, alleen nog zacht ijs en plassen.

 4. Maurice schreef:

  Ben toch benieuwd hoe Willingen en Winterberg er uit komen na het weekend… bedoeling is om te gaan… maar met regen gaan we niet

 5. Hjs schreef:

  Zie net dat Hajo s kandidaat Yang al de handdoek heeft gegooid. Ook Biden (sleepy Joe) en Warren (pacohontas) staan er niet goed op.
  Zou wel eens een strijd van Sanders tegen Bloomberg, die nog in moet stappen, kunnen worden.

 6. Ralf schreef:

  Ben benieuwd hoe het skigebied in Loser is. Ga voor het eerst heen dit jaar met de kinderen. Ziet er wel mooi uit.

  • Hajo schreef:

   Mede geïnspireerd door deze website???

   • Ralf schreef:

    Voor een deel wel. Hoorde voor het eerst via jouw site van dit gebied. Vorig jaar in Hinterstoder geweest. Dit deel van Oostenrijk is goed bevallen. Nu Loser, betaalbaar en overzichtelijk. Ben benieuwd naar de skibusverbinding, wil de auto eigenlijk laten staan. We zitten net aan de rand van Altaussee. En of de tweepersoons stoeltjeslift te doen is voor mijn oudste twee alleen. Maar succes Hajo komend weekend.

 7. Franklyn schreef:

  Ai ai de eerste krokusgangers ( 15 t/n 22 feb ) zullen toch eerst weer door een zure appel heen moeten gaan bijten op zondag en maandag. Door de WC met een zuidelijke component wordt er warme lucht de alpen van zuidwest naar oost geblazen. Door deze fohnwinden kunnen de temperaturen maandag oplopen tot wel 20 graden in de wel bekende fohndalen aan de noordkant ( Oostenrijk ). Gelukkig is er geen sprake van regen zoals vorige week. Wel zullen de condities op de pistes in de Westalpen ( Frankrijk en Zwitserland ) onder 2000 m en de noordkant ( Oostenrijk ) onder 1500m flink verslechteren ( warme sluzzpistes ). Ook zal er op veel plaatsen geen sprake meer zijn van een winterse aanblik welke door de sneeuwval van deze week weel weer was gecreëerd. Het is te hopen dat vanaf maandagmiddag de stroming weer gaat draaien naar noordwest waardoor er aanmerkelijk koudere lucht over de Noordkant van de Alpen zal uitstromen en deze gevolgd door een neerslaggebied die weer voor de broodnodige versie sneeuw ( onder 1500 m ) hopelijk gaat zorgen voor de Noordkant. Het lijkt er vervolgens op dat Oostenrijk vervolgens met betere weersomstandigheden te maken gaat krijgen en dan volgen er nog een paar goede dagen ( woe,don,vrij ) met “normale” temperaturen en droge omstandigheden waardoor de pistecondities onder de 1500m ook weer beter zullen zijn. Hopelijk zijn de weergoden ook de 2e groep krokusgangers gunstig gezind maar het lijkt erop dat er in die week ( 22-29 feb ) in ieder geval “normale” temperaturen zullen zijn waardoor in ieder geval de pistecondities voor Oostenrijk goed zullen zijn.

 8. Remko schreef:

  Toch even een klimaat nieuwsbericht, Volgens officiële onderzoeken van de NASA is de ZON de oorzaak van de veranderingen nu. Met name de positie zal de mensheid op proef stellen. We weten dus nog minder dan we dachten. Volgens NASA is de CO 2 uitstoot minder relevant. Ik verwijs hierbij naar een publicatie van 11 februari jl van Fenix News. Ik ken deze berichten service niet, dus welke waarde we er aan moeten geven, ik weet het niet.

  • Remko schreef:

   Fenixx.news. Staan meer interessante verhalen op deze site.

  • Jeroen amsterdam schreef:

   In 2022 kom een nieuw IPCC rapport dat ook de zon zal toelaten in hun berekeningen. Gaat hier dus om invloeden die los staan van de gebruikelijke zoals zonnevlammen, kosmische stralingen en andere zaken.

  • Mark (Breda) schreef:

   Denk dat een tiende procent verandering van de zon meer doet dan al onze C02 en andere broeikasgassen bij elkaar. Dus als die gloeiende bol sterker gaat stralen of wellicht iets dichterbij komt dan betekent dat enorm veel.

 9. johan schreef:

  zou er sneeuw vallen op 22/02 in frankrijk of is dit nog te vroeg?

 10. Raymond schreef:

  @hajo, ski vraag
  De ski’s na het vorig seizoen goed gewaxt opgeborgen. Nu is het Belag grijs uitgeslagen:
  Als ik tegen de glij richting met handen instrijk is deze niet stroef/plakkerig.

  What to do?
  Wederom waxen of alleen borstelen?
  Thnx alvast

  • Hajo schreef:

   Als je toch eigen spullen hebt idd ff borstelen en gewoon proberen. Glijdt het niet in je altijd nog opnieuw waxen. Of gewaxed opslaan echt gunstiger is weet ik niet.

 11. Raymond schreef:

  Top! Gaan we doen.

 12. Roland Bodegraven schreef:

  Maaruh hajo… An die Freundin? Vertel.

 13. Jorne schreef:

  Voorjaarsvakanties zien er gewoon top uit naar mijn idee, allebei met een sneeuwmomentje en voor de rest vooral zonnig. 2e voorjaarsweek natuurlijk nog wel erg onzeker maar deze meteofictie kaart is het dumpje van die week
  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/02/1581576998.png[/img]

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.