Silvretta Montafon

Het sneeuwt aan de Oostenrijkse Noordkant. Silvretta Montafon is dit.

neerslag

En volgens de neerslagradar zou het op dit moment licht aan het sneeuwen moeten zijn aan heel die Noordkant. Graag bevestiging in de reacties. En he, ook aan de Oostenrijkse Zuidkantkant zijn een paar buien actief. Eens kijken of we een paar mooie webcambeelden kunnen vinden.

Villgraten

Gevonden. Geen White Out beelden, maar mooi zijn ze wel. Dit is Villgraten in Oost-Tirol. I love die nachtcamerabeelden.

bad kleinkirchheim

En hier Bad Kleinkirchheim in Karinthië. Het heeft ook hier inderdaad even wat gesneeuwd. Ik moet zo dadelijk naar mijn werk vertrekken en heb dus niet de tijd om te wachten tot het licht wordt om te kijken waar het al hoeveel gesneeuwd heeft. Nemen jullie in de reacties over?

Kiki 1 acc

Want dat er nog wat uit Kiki gaat vallen vandaag en ook morgenvoormiddag blijkt uit deze kaart. Er is potentie op nog een mooie laag, maar er zijn ook grote regionale verschillen. Vanavond al eens kijken hoe ver het staat.

Kiki 2

Toch nog even kijken wat de nieuwste run van GFS voor ons in petto heeft. De 10 tot 15 cm die Kiki 2 op vrijdag en zaterdag voor ons in petto heeft staat er nog mooi op. Deze ochtend wordt er wat meer berekend, maar ik ben toch maar even voorzichtig.

gfs-1-156

 

En gisterenavond beschreef ik in het avondbericht hoe de volgende neerslagfase, Femke is dat, zo vanaf de maandwisseling wel eens een flink wat warmte mee zou kunnen brengen. Ook vanochtend is dat zo, maar de duur van de warmtegolf lijkt me in deze run mee te vallen. Maandagavond zou de sneeuwgrens alweer flink dalen, maar de eerste neerslag is nog steeds voeibaar. Ach, de termijn is nog redelijk ver. Met wat geluk valt het wel allemaal mee.

gfs-0-240

Gisterenavond durfde ik nog niet verder te kijken. Vandaag doe ik dat omwille van de consistentie in de modellen toch. Al verschillende dagen wordt er op de heel lange termijn hogedrukopbouw berekend. Een eerste mooie lentefase in de Lage Landen is zo in de maak met mooi en rustig weer, en met maximumtemperaturen die tot in de dubbele cijfers gaan.

gfs-0-312

Later zou dat hoog wel eens een Scandihoog kunnen worden. Ook dat hebben we al eerder in de modellen gezien. Te laat in het seizoen natuurlijk om het tot een ijsperiode te laten komen, maar flinke nachtvorst is in de Lage Landen nog een heel lange tijd goed mogelijk. En ook wat de lengte van het skiseizoen betreft zou dit geen slechte ontwikkeling zijn. Straks nog even kijken in welke mate de Europese EC mee gaat in dit scenario.


Frederic

Frederic (38 jaar) is de Belg van dienst. Fervent wintersportliefhebber en al sinds zijn kindertijd gebeten door de weermicrobe (de sneeuwrijke winters van de jaren '80 zitten daar ongetwijfeld voor iets tussen), die hem nooit meer heeft losgelaten.

92 reacties

Gesloten voor reacties.