Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Kleinwalsertal
Lees verder >

Dat skigebied voor de hele Familie

DIE TAUPLITZ
Lees verder >

Wegdromen in het mooiste stukje Oostenrijk tijdens de zomermaanden.

Die tauplitz
Lees verder >

Bezoek Tauplitz eens in de zomer. Laat je verrassen door de prachtige natuur en ga voor een actieve vakantie!

Mooie sneeuw in oostelijk Alpengebied en begint de winter al in november?

check ook eens

14 Reacties

 1. Frederic schreef:

  ha. Je bericht is nog niet klaar, maar ik zou exact dezelfde kaarten gebruikt hebben Hajo. Spannend allemaal, en wat een overeenstemming in de modellen.
  Het is echt vanop de Atl Oceaan dat er op grote hoogte steeds nieuwe hogedruk ontstaat die dan later Europa haasje over springend binnenschuift. Mogelijk gelinkt aan het koudere zeewater daar.

 2. martijn sonnenberg schreef:

  ik ben ook benieuwd naar de rest van je bericht Hajo! Wat me opvalt is dat het hoog bij de azoren niet op de kaart komt/blijft, zoals voorgaande winters maar voortdurend aan de wandel gaat. Is dat, mocht dat over 2 maanden nog voortdurend gebeuren, een gunstig patroon?

 3. Broer schreef:

  Ik denk dat je “nog geen ijsdagen” bedoelt ipv vorstdagen.

 4. Breunis (Nature Trail) schreef:

  Over winterverwachting gesproken. Komt er nog een overzicht van de Hellmann competitie Hajo?

 5. Remko schreef:

  Ik lees altijd met grote belangstelling de verwachtingen op de lange termijn. Ik zie toch duidelijke overeenkomsten tussen de diverse prognoses. dat is lang geleden. Oktober zal zeker te koud worden, maar november moet niet te snel winteren. Ik heb begrepen dat dit niet veel goeds voorspelt voor de komende winter. maar een geleidelijke afkoeling is prima. Van belang is de intrede van de winter in Siberië en daar is het keurig op tijd begonnen. Opbouwende kou daar, een blokkade door hoog boven Scandinavië, en een Genua laag. ingrediënten voor een mooie winter. En laten die elementen steeds vaker terug komen. Ik kan niet wachten.

  • mhilberts schreef:

   Inderdaad 945 mBar! Geen idee waar die vandaan komt! Das een flinke storm op zee rond 30 oct. Lijkt er niet op alsof we daar iets aan gaan hebben, aangezien deze storm af lijkt te gaan (is nog echt ver weg) stevenen op de farroer etc ipv de alpen.

 6. Jack schreef:

  Een hele grote groene baard in de tweede helft van de nieuwe ECMWF pluim (nachtelijke uitstraling door hogedruk?). Helaas gaan de hoofdrun en de controlerun daar niet in mee 🙁

 7. Waanzinnig mooi bericht weer ! En de vooruitzichten zijn behoorlijk positief, toch ?

  Misschien wanneer deze rakelings langs scheert dat er verandering in ons weer patroon komt ? 😆
  http://stormcell.be/index.php/item/634-halloween-wordt-spannend-asteroide-scheert-langs-onze-aarde

  Ach, er is best nog tijd zat voor winterse toestanden hoor, we zijn nog maar medio oktober dus het kan nog alle richtingen uit. 🙂
  Zolang het niet vriest hoef ik ook mijn winterbanden niet te monteren, heb er gewoon effe geen zin in momenteel dus stel vrieskou en sneeuw voor de LL nog maar effe uit. 😛

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.