hintertux0609

Mooi, mooier, mooist! Het Tuxertal vannacht. Sneeuwgrens vandaag nog eventjes rond 1600m dus kom maar door met de mooie plaatjes.

turracherhoehe0609

Zoals deze van Ingrid van de sneeuwzekere Turracherhöhe. Tja dan moesten we ook maar eens in het even hoge Obertauern gaan kijken…

obertauern0609

Ja hoor! De herfst is ook hier begonnen.

konkordiahuette

Springen we even een stuk westelijker komen we in het knietje van het glijbaanhoog en zien we grand beau oftwewel Kaiserwetter. Hier de Konkordiahütte bij de Aletschgletsjer. Ik stond gisterochtend nog aan de gletsjertong maar ben nu weer thuis. We zagen gisteren een grote groep Nederlandse soldaten gepakt en gezakt vertrekken. Die hebben gisteren een beroerde dag gehad. Maar worden vandaag zo wakker.

eerstesneeuwzweden

Gisteren ook de eerste sneeuw in het noorden van Zweden. Zie hierr

ijslandstorm

Wij gaan zoals je weet over naar een Scandihoog. Woensdag donderdag en vrijdag en misschien nog een flink stuk van de zaterdag geen regen of eerder zelfs strak blauw. Hoe anders rond IJsland die komen echt een reeks van dagen in een zuiderstorm. Schermafdruk 2015-09-06 09.56.56

Wij moeten eerst nog even door een zure appel heen bijten van lage temperaturen en nog drie dagen regenbuitjes. De Bilt heeft het kouderecord niet gehaald. Top 10 is wel gegarandeerd. Misschien wel top 5. Wel sluit het weer aan bij een trend van regelmatige kouderecords die we al de hele zomer zien zowel ‘s nachts als overdag. 17 augustus nog hadden we een koudste dag ooit.

prutrace

Wel weer toeval dat de prutrace hier in Krommenie vandaag op zo’n koude dag valt. Mooie oefening om komende winter door het ijs te zakken. Of zal dat niet nodig zijn komende winter? O ja. Ik doe dus voor de derde keer mee. maximamidden0609

Met het Scandihoog komen ook iets aangenamere temperaturen. Donderdag en vrijdag vrij nemen lijkt me een gouden tip.

nieuwzeeland

Nieuw-Zeeland is op dit moment nog even erg winters…

newzeeland0609

Zo leuk… maar er worden al lammetjes geboren en dat is dan weer problematisch. Op de foto trouwens een hondje met schutkleur lijkt me.

blob

In Noord-Amerika is samenhangend met de El Ninjo op het zuidelijk halfrond een “blob” van zeer warm water ontstaan. Warmer dan ooit eerder in de meetreeks sinds 1982. Lees er hierrrr meer over. Allemaal factoren waar we een beetje op moeten letten om een zinvolle prognose voor komende winter te maken. Spoedig vertrouw ik die toe aan het papier ehhh jullie beeldscherm.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs" . Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 woont en werkt Hajo in Zell am See Kaprun.

14 reacties

Gesloten voor reacties.