golm0707

Hoe mooi aan de noordkant van de Alpen. Hier Golm in het Montafon. Toch een groot verschil hoe skipistes in de natte gebieden ogen in de zomer versus de hele droge gebieden waar je de pisteschade toch nog wel ziet. Weet jij voorbeelden?

cardada0707

Aan de zuidkant van de Alpen minstens zo mooi. Hierboven het leuke stadsskigebiedje van Locarno.

gletsjer0707

Vandaag exact twee jaar geleden werd deze fotowebcam op de Mölltaler Gletsjer geïnstalleerd. Twee maanden geleden ging ik de mist in toen ik een verschil tussen dit jaar en 2014 liet zien. Vanaf vandaag kunnen we echt vergelijken. We zien dus dat vorige zomer een soort dieptepunt voor de gletsjer was. Nu is een flink herstel maar zijn we nog niet terug bij 2014.

Schermafdruk 2016-07-07 11.24.06

Het wordt nu dag in dag uit warmer. In Nederland passeert morgen lichte regen en zal het koeler zijn. In het weekeinde loopt het kwik dan verder op. Meteen daarop volgt de crash. Al dan niet met onweer.

capezaterdag

In de Alpen komt zeker fors onweer zondagmiddag. In Noord-Frankrijk en België is het ook wel waarschijnlijk. Nederland wordt misschien gespaard.

capemaandag

Maandagavond wordt het nog pittiger in de Alpen. En ook in Tsjechië. De Lage Landen blijven verschoond.

sneeuw1407

Dan zitten we enkele dagen in een koeler regime. Woensdagavond kan het boven 2500m weer eens sneeuwen…

zaterdagverschil

In de Lage Landen dan aanhoudend koel weer met mooie wolkenformaties en af en toe een beetje regen. Kijken we nog verder vooruit zien we hogedruk op het continent ontstaan. Of de Lage Landen daaraan meedoen is de vraag.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

5 reacties

Gesloten voor reacties.