Montafon Traverse

Wil jij ook zo’n foto? Wel  dan moet je zeker blijven lezen, want dit is een beeld van de befaamde Montafon Traverse. De Montafon Traverse is niet zomaar een toertocht, het is de ultieme conditietest. En misschien ook wel een doorzettingstest, want geef toe 6 dagen dat is toch al een uitdaging. Gelukkig is er ook de mogelijkheid om slechts een deel van deze tocht te ondernemen. Ga jij de uitdaging aan? 

De Montafon Traverse is het iets voor jou?

Je ontdekt tijdens deze reis ijs, gletsjers, rotsen en poedersneeuw. De pracht van het Rätikon massief, Silvretta, Montafon en Prättigau. Reken tijdens deze tocht ook op zware hellingen en moeilijke afdalingen. Je gaat hellingen beklimmen en daarna ongeremd doorheen de ongerepte sneeuw naar beneden knallen. Door de moeilijkheidsgraad van dit parcours wordt er aangeraden om deze tocht steeds onder begeleiding van een lokale, erkende berg- en skigids te maken. Aja en wat training op voorhand kan misschien geen kwaad ;).

Montafon Traverse

Gelukkig kan je ook een deel van deze tocht proberen. Voor zij die een dagje toerskiën zien zitten is dit de ideale oplossing. De meest indrukwekkende optie is de “koningsetappe” van Gargellen naar de Lindauer Hütte. Je vertrekt met de eerste lift naar boven, om aan te komen rond 16H30. Gedurende de tocht stijg je 900 meter en daal je 2500 meter! Kijk je naar één kant dan zie je Gargellen in Oostenrijk, draai je jouw hoofd dan zie je Zwitserland.

Montafon Traverse

Ben je van plan om je in te schrijven voor een etappe uit de Montafon Traverse hou dan rekening met het feit dat je een paspoort nodig hebt. Je gaat immers de grens over en bevind je op sommige momenten in Zwitserland. Tijdens deze tocht leer je trouwens ook werken met een lawinepieper, schop en sonde! Iets wat je zeker onder de knie moet hebben voor je je aan dit soort tochten waagt.

Ga jij de uitdaging aan? Klik dan hier voor meer info.


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!