Montafon, midden decemberBen je net zoals ik kinderloos, hang je niet vast aan bepaalde vakantieperiodes en heb je een hekel aan drukte? Dan kan je best even blijven lezen. Net zoals skiën in april is het midden december ook heerlijk genieten op de pistes van Montafon. Vorig seizoen was er een gebrek aan sneeuw, deze keer zijn we gezegend met 30 centimeter aan verse sneeuw op onze 2de dag. Het bleef met bakken uit de lucht vallen en wij beleefden een topweekend. 

Midden december, dat is jij en wat locals

Volle hotels? Duurdere prijzen? Aanschuiven voor een tafel? Nee, geen last van als je voor de Kerstvakantie op wintersport gaat. Daarnaast heb je ook vaak de pistes alleen voor jou. Zeker wanneer het hevig aan het sneeuwen is, dan ben jij helemaal alleen met de locals op de berg! Heerlijk! Ik klink echt asociaal als ik het zo lees, maar geef nu toe…. er is echt niets leuker dan nergens aanschuiven, gewoon naar beneden knallen en lekker genieten van de stilte! Daarnaast is het voor beginners het ideale moment om te beginnen met wintersporten. Je hoeft je geen zorgen te maken over drukke pistes, slalommen mag dus à volonté!

Montafon midden december

En ja, ik kan er niet omheen, wat een geluksvogel was ik. Woensdag vertrokken met regen in België, midden-Duitsland veranderde het in hevige sneeuwval. Eenmaal in Voralberg was het al sneeuw wat de klok sloeg. In alle jaren dat we hier verbleven hebben we voor het eerst sneeuwkettingen moeten gebruiken. En aangezien we al jaren 4×4 rijden wil dat toch wel iets zeggen. Helse karwei trouwens als je het nog nooit hebt gedaan. Vertrek je volgende week richting de Alpen voor de kerstvakantie? Oefen dan alvast even thuis, want de kans is groot dat je ze nodig gaat hebben.

Montafon midden december

Enkele leuke filmpjes van ons weekendje Montafon in december

In het begin van het seizoen zijn natuurlijk niet alle pistes open, dankzij de kalme periode is dat niet echt noodzakelijk. Je kan stellen dat wij enorm hebben genoten van de 69 kilometer aan pistes die beschikbaar waren. Daarnaast hebben we ook liggen ploeteren in de diepsneeuw tussen de pistes door. Door de hevige sneeuwval was er natuurlijk een vergroot risico op lawines.
Hieronder nog een leuk filmpje van op de pistes.

En dan nog eentje van Zondag beleefden, tussen de pistes door op Silvretta Montafon. Hier vind je ook heel leuke skiroutes tussen de bomen, ideaal wanneer het zicht bovenop de berg beperkter is.

Silvretta Montafon 17/12/2017 from dennis schaeken on Vimeo.

Zo nu aftellen naar ons volgende avontuur. Eind december trek ik snel even langs Hajo in Kitzbühel en dan terug richting het Montafon. Wil jij meer informatie over dit prachtige partnergebied? Klik dan even hier!


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

8 reacties

Gesloten voor reacties.