montafon1012b

Gisteren toonde het Montafon op de fabebook Pagina bovenstaande en onderstaande foto. Schitterend alles mooi wit met 10cm poeder tot in het dal. En dar kwam dan meteen de melding bij dat Silvretta Montafon vandaag al het Hochjoch skigebied opent met de twee liften Zamang Bahn en Seebliga. En tevens dat Gargellen, Golm en Kristberg vrijdag volgen. En last but not least dat de Montafon Card alleen nog tot en met zondag tegen de voorverkoopprijs te krijgen is! Voor 424 euro of als gepensioneerde voor 383 euro ben je klaar! Met 850km grotendeels Duitse snelweg tussen Utrecht en Schruns kun je dan gewoon een heel seizoen “om de hoek” vrij skiën!

montafon1012

Ja dat is mooie fotografie met zo’n sneeuwtoef op de voorgrond! Laten we de webcams van vanochtend er nog even bij pakken!

gargellen1012

Gargellen

kristberg1012

Kristberg

golm1012b

Golm bij Vandans

golm1012

Golm bij Vandans

stgallenkrich1012

Valisera Hüsli boven St. Gallenkirch

Et voila de eerste skiërs op het Hochjoch!

Et voila de eerste skiërs op het Hochjoch!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

6 reacties

Gesloten voor reacties.